DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Na otázky odpovídá zpěvák Quatchud.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

DMC  jsme založili v roce 1989 a pod zkratkou se nic zvláštního neskrývá. Jde o propojení slov death mosh core. V době, kdy jsme tento název vymýšleli, se jednalo o propojení stylů, které jsme chtěli hrát. Prvotním impulsem pro založení kapely byla nuda a chtěli jsme hrát něco opravdu odlišného, než nám servírovala doba.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Quatchud - zpěv 36 let, trápí hlasivky od založení DMC, mimo DMC sem byl u Scabbard
Carlos - bicí 37 let, hraje od roku 1991 a to výhradně v DMC
Nagard - kytara 33 let, ale jak dlouho hraje na kytaru fakt nevím… mimo DMC hrál v SCUM Destroying Divinity a Melancholy Pessimism, plus sólo projekt Ora Lamae
Flegin - basa 35 let, drtí od roku 1989, mimo DMC Melancholy Pessimism, Pigsty a v devadesátkách hostoval u Imperial Foeticide
Kocůr - kytara 38 let, jeden ze základních kamenů Melancholy Pessimism

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávat se šlo na popud toho, že Nagard odlétal na podzim loňského roku na Nový Zéland, proto jsme si řekli, že by nebylo špatné v nějakém studiu uložit nový materiál na CD. Na to, že v začátku to byla v podstatě náhoda a rychlé rozhodnutí, jsme s albem spokojeni maximálně. Náklad, mám pocit, že je okolo 3000 ks, ale je to hodně ovlivněno tím, že CD se objevilo jako součást časopisu Pařát. Prodej v tomto případě bude asi výborný!!

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsou v anglickém jazyce a proč zrovna anglicky??? Tak snad to nebude znít blbě, když napíšu, že se nám to tak víc líbí. Autorem slov jsem výhradně já. V minulosti jsem psal hodně politické texty, ale poslední album je pouze v duchu druhé světové války.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autor loga i obalu je Jaromír “Deather“ Bezruč. Volba tohoto člověka je asi taky odpovědí na otázku důležitosti grafiky. Myslím, že jeho práce výborně koresponduje s obsahem CD!!



Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Naše vzory? Je to všechna hudba, která se nám líbí. Odpovědět přímo kdo je naším vzorem nedokážu. Na Murderous Power je cover od Bolt Thrower a je to jeden ze zástupců kapel, které nám za ty roky zůstaly pod kůží. Ale napsat konkrétní jména skupin je velice těžké. Je nás v kapele pět a každý má na hudbu vlastní náhled, ale myslím, že v drtivé většině se bude jednat o metal!

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

V minulosti jsme posílali naše dema na pár firem. Ale většinou buď bez odezvy, anebo se nám podmínky za jakých by DMC bylo vydáno zdáli být docela o ničem. Zdálo se nám, že vydání ve vlastním nákladu bylo pro nás lepším řešením. Murderous Power jsme se pokusili jako první nabídnout Pařátu a jejich nabídka byla neodmítnutelná. Po dohodě s Herdronem bylo již zbytečné posílat nahrávku jinam.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Za ty roky máme už pár koncertů za sebou. Na některé samozřejmě rádi vzpomínáme např. výjezd do Rakouska, na koncerty s Krabathor, Hypnos, Dead Infection, Pungent Stench. U těchto jmen je jistota plného klubu. Ale o nejpovedenějším koncertu nechceme polemizovat a doufáme, že je ještě před námi.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Tak samozřejmě, že si rádi zahrajeme kdekoliv, ale že by jsme nějak zdůrazňovali zahraničí, to určitě ne. Přijedeme tam, kde nás rádi uvidí. Jedno kde, jestli doma nebo za hranicemi!!

Plány do budoucna...

Po těch letech, která hrajeme, nijak moc neplánujeme. Zkušenost z minula je taková, že nejdůležitější pro DMC je udržet sestavu, tak aby byla stabilní. Jestli se to projeví i na scéně to se uvidí. Prostě žádné přehnané ambice, chceme hlavně hrát to, co nás baví!!!!

http://bandzone.cz/dmc

RECENZE


Zveřejněno: 06. 07. 2012
Přečteno:
3635 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář