Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

DARKNESS OF HELL – Under The Flag Of Hate CD 2012, American Line

DARKNESS OF HELL se vyklubali před třemi roky v žatecké líhni, kdy se ke dvěma mladíkům – Heretikovi (zpěv) a Jesperovi (kytara) přidal Vlad Blasphemer (MANIAC BUTCHER, HELLOCAUSTOR...), který zasedl za škopky. Posléze sestavu doplnil Lord Obst (BLOODY LAIR, HELLOCAUSTOR), zde držící baskytaru. Křest pekelným ohněm si tahle parta odbyla na koncertu s MANIAC BUTCHER v Žatci na podzim 2009, kde už zazněla skladba The Son Of Wretch, která se nachází i na debutu připraveném „pod vlajkou nenávisti“.
 

Nenechte se zmást anglickým názvem alba i skladby – skoro všechny songy jsou otextovány v češtině, jedinou anglickou výjimkou je Samael a samozřejmě je v originálním jazyce nazpíván i cover Deathcrush. Když už jsem u coverů – nahrávka obsahuje hned dvě převzaté písně – kromě té od MAYHEM je k poslechu připravena i Píseň pro Satana, zahraná o poznání svižněji, až thrashově.

 

Vlastních písní je šest, tu první uvozuje krátké stylové intro, po němž se rozjede oldschoolový black metal lehce okořeněný thrashovými ingrediencemi, ale hlavně spoustou velmi pěkných kytarových sól. Ač lze pochválit i rytmiku, pro mé uši je nejzajímavější právě práce kytaristy – kromě ostře řezaných riffů totiž nešetří sóly a vyhrávkami, díky nimž se skladby nepodobají typické blackmetalové bzučivé produkci. Jistě, převládá řezničina v rychlém tempu, ale DOH se nebojí ani zvolnit a hlavně jim nesmrdí chytlavé melodie, které se objevují prakticky ve všech skladbách. Ty jsou vzácně vyrovnané, těžko vybrat tu nejlepší, ale musí-li to být, ukáži na Gateway To Perdition, kde se mi ty melodie líbí nejvíc. Občas zamrzí nedotažená produkce, třeba v podobě podivného konce Darkness Of Hell, ale celkově se jedná o slušnou, byť nikterak objevnou práci. To potvrzují i stylové texty (plné pekla, temnoty, démonů a podobně), které jsou ale napsané trochu kostrbatým jazykem, hlavně aby se rýmovaly a byly hodně temné a zlé...

 

Mexický label vyvrhl tohle temné dílko v nákladu 800 kusů, škoda, že v poněkud odfláknutém balení. Obal v podobě dvojlistu totiž kromě typického žánrového obrázku na titulce obsahuje pouze texty k pěti songům v češtině a sestavu.

 

Seznam skladeb:

  1. Gateway To Perdition
  2. Darkness Of Hell
  3. Samael
  4. Song For Satan (Cover from Root)
  5. Damnation
  6. The Son Of Wretch
  7. Under The Flag Of Hate
  8. Deathcrush (Cover from Mayhem)
 

Čas: 28:35


Sestava:

  • Heretic – zpěv
  • Jasper – kytara
  • Lord Obst – baskytara
  • Vlad Blasphemer – bicí

ROZHOVOR

www.bandzone.cz/darknessofhell

 


 

Zveřejněno: 12. 04. 2012
Přečteno:
3671 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář