Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Za blackovou kapelu odpovídali zpěvák Heretic a basák Lord Obst.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?
 
Heretic: Tak založena byla zhruba v únoru 2009, když jsem se celkem náhodou dostal k Jasperovi a dozvěděl se, že hledá lidi do téhle smečky, v překladu je to Temnota z pekel, po poslechnutí skladeb nebo přečtení textů si myslím, že má každý jasný obrázek, co se pod názvem skrývá. Prvním členem a zakladatelem byl Jasper na kytaru, zpěvu se ujal Heretic, pro kterého je D.O.H první smečkou, dále se přidal k legii Bloody Lair, bývalým členem je Nekro, jež se ujal baskytary, ten byl ale nahrazen Lordem Obstem, který je taktéž v Bloody Lair, Vlad Blasphemer usedl za bicí, myslím, že toho netřeba představovat. Prvotním impulsem byl určitě zájem o tuhle tvorbu.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?
 
  • Heretic, věk 21, má výborný hlasový potenciál a je to schopný textař, dále se mnou působí v mé domovské black metalové formaci BLOODY LAIR, která je v současnosti aktivnější než-li DARKNESS OF HELL.
  • Jasper, 21 let, nápaditý kytarista, vymýšlí celkové hudební aranžmá.
  • Vlad Blasphemer, 38 let, bicí, zakladatel MANIAC BUTCHER. Působil v mnoha dalších kapelách,ovládá více nástrojů.Má obrovskou hudební zkušenost. Spolu dále hrajeme v thrash metalové kapele HELLOCAUSTOR.
  • A konečně já, Lord Obst, basa, zakladatel BLOODY LAIR, kde hraji na kytarU. Kdysi jsem hrál v kladenské thrash deathové úderce APOPHIS, dále hraju na kytaru v HELLOCAUSTOR.    

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?
 
Lord Obst: Nahrávku jsme pořídili v domácím prostředí v roce 2010, v krátké době jsem sehnal vydavatele v podobě mexických AMERICAN LINE PRODUCTIONS, jež udělal náklad 800 ks z čehož, 120 ks poslali nám. S nahrávkou jsme velice spokojeni. CD mám doma zatím asi týden po vydání, takže ještě nebyla možnost ho zatím nějak výrazněji prosazovat.Něco jsme rozdali a povyměňovali po známých atd.

Texty – proč jste rozhodli zpívat hlavně česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?
 
Lord Obst: Texty jsou v češtině, vyjma skladby Samael a coveru od Mayhem. Stylově je to staroškolský black metal, takže blasfemie, Satan a tak dále... Autorem slov je Heretic.

Heretic: Texty jsou samozřejmě v češtině, protože čeština je krásnej jazyk a dá se se slovy různě pohrávat. Autorem textů, až na skladbu Zatracení, jsem a témata volím především nesvaté války, říše temna, věčnou zkázu a zatracení.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Heretic: Logo bylo původně jiné, ale s návrhem Vlada vytvořil Jasper nové logo, obal vymýšlel Jasper, myspace dával dohromady Lord Ghrom, bandzone potom Heretic. Tak myslím, že už samotný obal by měl posluchači ukázat, na co se po spuštění může těšit, s jakou tématikou se ve skladbách setká.

Lord Obst: Myslím, že obal mohl být vyveden lépe, ale oni jsou zakladající členové, takže je to celé v jejich režii.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Lord Obst: Jsme věrni pravověrnému metalu. Heavy, thrash, black, death…staršího střihu…klasiky, jako VENOM, MAYHEM, SODOM, SLAYER, KREATOR, DEATH, TORR, KRABATHOR, SAX atd…Nemáme rádi ty modernější trendy, všechny ty progressive, core, klávesy a podobné alternativní styly.V tom se shodneme všichni v kapele.

Heretic: No tak určitě norská scéna, Mayhem, Gorgoroth, Darkthrone a plno dalších, z české scény pak Master’s Hammer nebo Maniac Butcher.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Lord Obst: Původně jsem oslovoval labely v Čechách, nikoho to tady neoslovilo, v Mexiku u American Line to k mé spokojenosti prošlo, a CD nám tam celkem velice brzy vyšlo... A to ještě čekali asi rok, než u nás doděláme obal…V Čechách i jinde asi věc nemyslitelná…Byla s nimi perfektní spolupráce…Dost mi tehdy záleželo, aby CD někdo vydal, nechtěl jsem dělat vlastní náklad.
 
Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Lord Obst: Zatím za sebou máme asi jen 7 koncertů. Kapela vystupuje sporadicky. Nejlépe se nám hrálo v Praze po boku německých HELLISH CROSSFIRE…

Heretic: Je těžké říct jasně, který z nich byl nejpovedenější, protože to každý vnímá trošku jinak.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Heretic: Samozřejmě by bylo pěkné, vždycky je dobré když Vás znají i dál od hranic ale to vše je zatím ve hvězdách.

Lord Obst: Bohužel kapela je v současnosti neaktivní, jsou zde rozpory mezi členy, každý jsme z jiného města, další hrají v jiných kapelách, které pro ně mají vyšší prioritu. Je mi to celkem líto, rád bych hrál na podporu naší první desky, ale to nezáleží jen na mě

Plány do budoucna...

Heretic: Určitě pokračovat v této tvorbě, nenechat se ovlivňovat víc než je zdravé a samozřejmě získávat nové fanoušky (smích).

RECENZE

http://bandzone.cz/darknessofhell
 

Zveřejněno: 12. 04. 2012
Přečteno:
3601 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář