Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

ATARI TERROR – Part 3: Final Warning MP3, vlastní výroba

Atari Terror se na sklonku loňského roku přihlásili hlasitě o slovo se svojí třetí deskou. Tentokrát jim to, než se vytasili s novým materiálem, trvalo dlouhé čtyři roky. Ale ono se není čemu divit, že odmlka byla tak moc dlouhá. V mezičase proběhla docela radikální personální změna na citlivém místě, kdy byl odejit jeden ze zpěváků Ludvík, který byl nahrazen jihočeskou celebritou Broňou Míkou, též známým ze Satisfucktion. A volba to byla víc než správná, Broňa je prostě úplně jiný level a o jeho umu není sporu. Svým charakteristickým projevem vyplnil v podstatě jediné slabší místo do té doby slušně fungující kapely.

Souhra vokálů je na albu Part 3: Final Warning prostě profesionální záležitostí. Zatímco Broňa se většinou věnuje melodickým partům, jeho parťák u mikrofonu Kurz má na starosti zase většinu brutálních vokálů. Kurz zřejmě nechtěl přešlapovat na místě a nechat se Broňou zahanbit, takže oproti minulým nahrávkám se i on slyšitelně zlepšil. Jeho projev je, i v drsnějších polohách, poměrně variabilní a po všech stránkách vyzrálejší. Co se týká těchto dvou frontmanů, mají se Atari Terror čím chlubit. 

Oproti minulé desce Part 2: Attention se žádná radikální změna v hudebním pojetí nekoná. Atari Terror se drží toho, co jim jde a vždy šlo nejlépe v jejich podání má škatulka crossover rozhodně smysl. A tak úplně v klidu přijmete za svou i country vsuvku použitou v Stuck to the tit, a ani vás nevyděsí pasáž vypůjčená od Bee Gees (Dance machine), a tak ve finále nezbývá než konstatovat, že se jedná o umě promíchaný koktejl. Člověk by ale musel být úplně hluchý, aby neslyšel, že svůj styl Atari Terror doslova vyšperkovali. Snad v každé skladbě lze najít zajímavý nosný moment, žádná nepostrádá chytrý nápad, a nebojím se tvrdit, že ať se ukáže na jakoukoliv skladbu na desce, každá může fungovat jako potenciální hit.

Atari Terror dotáhli své pojetí hudby na maximum. V podstatě natočili neprůstřelnou desku, až zjišťuji, že nemám vlastně co vytknout. Jakkoliv mě ze začátku poslech nepohltil a desku jsem odložil, po čase jsem se k ní vrátil a poslouchám ji rád, a o její kvalitě není sporu. To, co jsem jí vyčítal bylo, že je až moc vyumělkovaná. Ale tento přístup vlastně ke kapele vždy patřil. Part 3: Final Warning je totiž dokonalý produkt, dotáhlý do posledního puntíku. Tady už žádné "na naše poměry" není na místě. Od skladatelského umu, hráčských výkonů až po produkci alba je znát hromada kvalitně odvedené práce, která je pracovitým Atari Terror tak vlastní, a za to si zaslouží uznání.

Album nevyšlo jako fyzický nosič, ale pouze v digitální podobě. Rezignace? Je pravda, že hudba Atari Terror je převážně zaměřená na mladší publikum a to si prostě dnes desky nekupuje. Vlastnit ho legálně ve formě MP3 může každý, stačí jen zajít na, desingově vkusné, internetové stránky Atari Terror a zadarmo si ho stáhnout. Víc už snad kapela ani udělat nemůže.

Čas: 46:47

Seznam skladeb:

  1. Eve
  2. Ghost of the bloodbath
  3. Bright sun
  4. Mother
  5. Insane
  6. Oh my God
  7. Stuck to the tit
  8. Great pain
  9. Cereal killer
  10. Dance machine
  11. This is the day
  12. The wicked hand

ROZHOVOR

http://www.atariterror.cz/

http://bandzone.cz/atariterror


Zveřejněno: 20. 02. 2012
Přečteno:
4010 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

24. 02. 2012 16:58 napsal/a Zaba
vyhodit vsechny
:D Ale ne, ta deska je paradni, navic klobouk dolu za zpusob distra ou jé
24. 02. 2012 14:32 napsal/a skipi
to kurz
nikoho nevyhazovat, vsechno nechat, jen tam necpat tolik growlu, staci pořadný scream:-)
23. 02. 2012 15:05 napsal/a DW
?
Johan má dneska lyrickou koukám :)
23. 02. 2012 14:54 napsal/a Johan
Co nevidět...
zveřejněn nebude, protože bude zveřejněn až v březnu. Což znamená, že by to mohlo být v době, kdy už nebude platit Jaro nevidět :-)
23. 02. 2012 13:14 napsal/a Coornelus
...
osobně bych nikoho nevyhazoval, to už tu bylo :-)) Jenom dodám, že rozhovor s Kurzem je už hotov a co nevidět bude zveřejněn.