Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HUSMAN FEST

Na otázky odpovídali všichni...

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Mr. Cyanide: Eleament byl původně plánován jen jako studiový projekt za časů „funkčních“ Agony. Poté, co se v létě 2010 Agony ocitli v agónii a následné pauze, jsem v lednu 2011 oslovil Deemona a začali jsme rozpracovávat první nápady Eleamentu. Že se z původně plánovaného projektu nakonec stane regulérní band jsme se rozhodli s Mr. Dee v květnu, kdy na post hlavního vokalisty nastoupil Mr. Psycho. Název Eleament vznikl spojením slov „element“ a „lament“, „ele“ na začátku symbolizuje elektroniku, která je v naší tvorbě hojně zastoupena, víc v tom nehledej (úsměv).

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Mr. Cyanide, po Big Bossovi a Destruktorovi nejstarší persóna české ug. scény (smích) – 40 let, dříve kapely Mute Cry, Agony, na kytaru hraju s různými pauzami 20 let.
Mr. Dee – 28 let, dříve Arachne, Agony, příležitostně další bandy, nyní zároveň v Mater Monstifera, hraju na basu od svých 14 let.
Mr. Psycho – 27 let, dříve Gynat Resia, Diagnosis 303, nyní Ig-elit, řvu od narození (smích).
Ještě malá zmínka o hostech: Mr. Internerv – věk neznámý, dříve M.F.C, Isacaarum, nyní Black Wheel a Marta – věk opět neznámý, zpívá v kapele Light Sugar Dreaming.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Mr. Cyanide: V květnu 2011 jsem spolu s Mr. Dee nahráli veškeré nástroje a v červenci Mr. Psycho a Marta vokální party. Vše včetně mixu a masteringu proběhlo ve studiu Andy Sound v Havlíčkově Brodě pod vedením Honzy „Andy“ Andrleho. Nahrávka byla určena převážně pro promoční účely s nízkým nákladem 100 kusů. Prodali jsme cca 20 kusů, ještě pár posledních kopií určených k prodeji je k dispozici za 80 Kč. Nyní je celá nahrávka volně ke stažení na serveru BandZone. Výsledný zvuk nahrávky je vzhledem k času stráveném ve studiu vynikající, samozřejmě jsme si vědomi nedostatků ohledně finálního zvuku programovaných bicích, včetně drums loops a mixu samplů, které jsou pro tento žánr nejdůležitější! Ale máme první zkušenost a alespoň víme pro příště čeho se vyvarovat a na čem je ještě potřeba máknout.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Mr. Dee: Od začátku bylo jasné, že veškeré texty budou v angličtině, Mr. Cyanide měl pár textů v zásobě. Vzhledem k tomu, že se chceme v budoucnu prezentovat i v zahraničí, angličtina je nutnost! Texty jsou „ze života“ a na debutním albu již budou součástí bookletu ke zkoumání (úsměv).

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Mr. Cyanide: Veškeré grafické práce jsme svěřili dvornímu grafikovi Obscene Productions Martinovi a jsme s jeho prací naprosto spokojeni. Tyto věci jsou pro nás velmi důležité, doba xerox obalů a „domadělů“ je už dávno pryč, ty už recenzenti rovnou hážou do koše, ne? (smích)

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Mr. Dee: Jelikož každý z nás má v oblibě jiný žánr, tudíž nemáme ani stejné hudební vzory. Díky tomu se nesnažíme někoho kopírovat, ani brát inspiraci, ale razit si tak svou originální cestu.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Mr. Cyanide: V první fázi jsme obeslali ziny a časopisy na případné recenze. Firmy plánujeme obeslat po novém roce za účelem získání kontraktu na debutní album, které plánujeme nahrát v první polovině příštího roku.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Mr. Dee: Máme za sebou jediný koncert. Ten proběhl na konci srpna na letním festivalu v Havlíčkově Brodě jako náhrada za již dříve přislíbené Agony. V té době jsme měli v repertoáru pouze pět songů a i na tak krátký playlist byl ohlas velmi pozitivní. Nyní pilujeme kompletní koncertní program, kterým se budeme prezentovat v příštím roce.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Mr. Cyanide: Samozřejmě, kdo nemá?

Plány do budoucna...

Mr. Cyanide: Plány do budoucna již byly zmíněny ve výše uvedených odpovědích. Hlavně nahrát debutní album, podpořit ho koncertní činností a natočit první videoklip.

Všichni: Každopádně velké díky za support, přejeme hodně spokojených čtenářů a hodně dobré muziky. A kurva ještě o nás uslyšíte! (smích) Stay tuc tuc…

RECENZE

Web:
http://bandzone.cz/eleament
http://www.myspace.com/eleamentofficial
http://cs-cz.facebook.com/pages/ELEAMENT/201497166559596



Zveřejněno: 27. 12. 2011
Přečteno:
3593 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář