Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Představuje se mladá slovenská thrash/speedová kapela s vtipným názvem. Odpovídá bubeník Marcel.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

GUZZLE BOOZE jako taký vznikol v roku 2016, ale základy celej kapely siahajú oveľa ďalej. Celé to začalo v období, kedy som sa dostal na strednú školu a naviazal vztahy s hudobníkmi, ktorí si v škole založili skúšobňu. Keď vyštudovali, skúšobňu som zdedil a neostalo nič iné len začať zháňať ľudí, ktorý by chceli začať hrávať. O rok na to prišiel Feky a tam sme sa spoznali. Začali sme skladať vlastné skladby, išlo nám to spolu jako po masle. Horko ťažko sme poskladali zostavu na prvý koncert, ktorý sme odohrali v Banskej Bystrici v Tirish klube pod menom VULGARITY. Tam začala naša púť. Po čase sme sa dostali do formácie ACID FORCE, vďaka ktorej GUZZLE BOOZE vznikol. Keď sme sa s ACID FORCE rozlúčili, vrátili sme sa späť k našim veciam. Pamätám si jako by to bolo včera, keď mi Feky u prostred noci volal s tým že vymyslel práve tento názov. Hneď sme vedeli, že to bude to pravé. S Maňom sme sa spoznali osudovo v Tirish klube a tou dobou súhlasil aj Andrej s ACIDU, že nám skočí na druhú gitaru. Vybrali sme staré věci, zložili nové a pustili sa vlastnou cestou. Od kedy sme sa s Fekym stretli, vedeli sme, že toto bude tá cesta, ktorou sa spolu vydáme. Za prvý skutočný impulz, ktorý nás nakopol k tomu, aby sme kapelu založili, respektive oživili, bolo obdobie, ktoré sme strávili s ACIDOM. Dostali sme možnosť rozbehnúť sa a aj keď to nevyšlo, získali sme to najcennejšie, čo sme mohli a to boli tie skúsenosti a odvaha ísť do toho. Vďaka Support Underground sa nám začína sen plniť a ostáva už len makať na sebe a tlačiť kapelu dopředu.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

  • Frederik „Feky“ (22 rokov) hral tak jako aj ja v kapele ACID FORCE. Na gitaru začal hrať, keď mu bolo štrnásť. Začalo to klavírom no viac mu ulahodila gitara, tak sa do toho pustil na vlastnú päsť. K spevu sa dostal až po dlhšom čase čo kapela vznikla. Nevedeli sme nájsť speváka, tak som ho ukecal, aby to skúsil. Vždy som vedel že je v ňom potenciál. (úsmev)
  • Samko (19 rokov) mal 11 rokov, keď dostal svojú prvú gitaru pod stromček od svojho otca. Našiel si akordy na internete a začal cvičiť. Rok sa zoceľoval na akustickej gitare na škole a potom sedem rokov cvičil na elektrickej. Do kapely prišiel potom, ako sme sa s Andrejom rozlúčili z dôvodu časovej náročnosti oboch kapiel. Samko hrá v kapele JB a má za sebou metalcorovú štvanicu menom DEATH SENTENCE, ktorá sa už rozpadla.
  • Maňo (23 rokov) hrá na bassu päť rokov. Hrá ešte v kapele BLOODY REDEMPTION. K basse ho dostal jeho kamarát  Milan, kterého spoznal na strednej. Sám sa k tomu vyjadril takto: „Vravel, že mám na to prsty, že mám skúsiť. Nechcel som, mal som odpor, reku bassa to je nezaujímavý nástroj ale ak som sa do toho dostal, tak odvtedy ju nechcem pustiť z rúk. Prírastla mi k srdcu.“
  • Marcel (23 rokov). Ja som sa dostal k bicím, keď som mal 14 rokov, chodil som často so staršími kamarátmi do skúšobne a tam to všetko začalo. Mal som kamaráda, ktorý mi pomáhal začínať hrať a potom som v tom pokračoval sám. Taktiež jako Feky som začal hrať v ACIDE. Tam moje pôsobenie v kapelách začalo a potom sme založili GUZZLE BOOZE.  

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávať sme sa rozhodli na tom istom mieste, ako sme nahrávali „Towards to Nuclear Load“ s ACIDOM. Miro Spevák s jeho SPK štúdiom je široko ďaleko najšikovnejší zvukár. Bol pre nás jasná voľba už od začiatku. Nahrávanie trvalo týždeň a vrazili sme do neho ani nie 600 eur, čiže sme boli veľmi spokojný aj s výsledkom. Sú isté veci, ktoré by som osobne ešte prerobil, ale vzhľadom na to že nás čas trochu tlačil, sme to už nechali tak jako to bolo. Najviac ma prekvapil Fekyho spev. Od nahrávania to nebol ani rok, čo začal spievať. Hádam že to bolo len pol roka pred nahrávaním, čo sa dal nahovoriť aj na mikrofón a keď to vezmete do úvahy, tak ten výsledok je naozaj prekvapujúci. Celkovo z výsledkom sme spokojný všetci, už máme prázdne dve krabice zo štyroch, čo nám prišli, takže si myslím, že zatiaľ to ide všetko podľa plánov. EP predávame po 150 Kč. Na slovensku po 8 €. Nájdete ho na stránke Support Underground, alebo nám môžete napísať na Facebook.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Anglický jazyk sme si vybrali z dôvodu, že je viac menej všeobecný a väčšina ľudí mu rozumie aj z iných krajín, čo býva pre kapelu výhodou a taktiež že v rodnom jazyku je ťažšie vymyslieť naozaj dobrý a chytľavý text. Vyznie to zvláštne, no v kapele nemáme Pištu Vandala, tak to radšej neskúšame, ale člověk nikdy nevie a možno raz skúsime aj to. Textovanie a témy necháváme na Fekym, celkom sa nám to osvedčilo, keď si spevák sám poskladá text. On vie najlepšie, čo mu kde bude sedieť. Sem tam niečo napíšem aj ja, ale rátam vždy s tým, že sa to upraví, aby to sedelo čo najlepšie do piesne. Témy sú zväčša o našich vlastných skúsenostiach, niečo čo sa nám v živote prihodilo, píšeme o všetkom, čo nás zaujme alebo zasiahne. Myslím, že je to najlepšia cesta k dobrému textu.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Prvá věc, čo člověka zaujme, je obal, preto je to jedna z najdôležitejších vecí pri tvorbe albumu. Kreslila nám ho jedna baba, ktorú som dlhšie sledoval na Facebooku, vždy sa mi jej věci páčili. Nájdete ju pod menom Dhomth. Chcel som, aby naše album bolo niečim iné, odlišné od tých klasických thrashových obalov. V jej obrazoch bol taký death metalový nádych a vravel som si prečo to neskúsiť. Pomáhala nám při posledních úpravách Zuzka Kupčoková, ktorá nám spravila aj logo. Webové stránky máme na strarosti ja a Maňo.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Pre každého z nás to boli iné kapely, štýlovo sa líšime. Pre Fekyho to bol asi najviac MEGADETH, čo dosť aj cítiť. Maňo je naklonený viac na tú progresívnu stránku a death metalovú, pre neho to sú kapely jako GOJIRA, TOOL atď. Samko má tú zlatú Rock N Rollovú dušu, ktorú s ním plne zdieľam aj ja, tam dosť úradoval MOTÖRHEAD, Zakk Wylde a Slash. Ja sa veľmi neobmedzujem v štýle, vypočujem si čokoľvek, čo sa mi zapáči a dokážem sa inšpirovať z čohokoľvek. No najviac to u mňa bude tiež MOTÖRHEAD, MEGADETH, v neposlednej rade aj IRON MAIDEN.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Zatiaľ len Support Underground, keď sme sa chceli dostať pod ich krídla a tam nás privítali okamžite. To bola asi zatiaľ naša jediná skúsenosť.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Máme za sebou zatiaľ len zopár koncertov. No pri všetkej skromnosti môžem povedať, že nejlepší z nich sa uskutočnil v lete na Loud Farm Feste.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Určite by sme chceli dostať možnosť ísť aj ďalej. Som presvedčený, že na to máme, ale sme zatiaľ trpezlivý.

Plány do budoucna…

V prvom rade chceme našu kapelu viac zviditeľniť a zvýšiť počet koncertov. Pripravujeme nové songy a začneme pracovať na nahravaní prvého oficiálního albumu. Do budúcna začneme pripravovať aj videoklip.

RECENZE

Bandzone
Facebook

 


Zveřejněno: 07. 02. 2019
Přečteno:
4272 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář