Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

MCD 2018, Support Underground / thrash/speed metal / Slovensko

Retro vlna neumdlévá, thrash/speed metal pořád láká nové a nové kapely. Další se zformovala v Banské Bystrici, ale o úplné nováčky nejde, neboť dva členové sestavy za sebou mají působení ve známějších ACID FORCE. Poté, co jejich řady opustili, dali dohromady novou kapelu, vtipně ji pojmenovali a proti ACID FORCE trochu obrousili hrany.

Zhruba rok trvalo, než GUZZLE BOOZE přichystali první materiál a vyrazili jej nahrát. O nahrávání, mix i mastering se postaral Miro Spevak ve studiu SPK AUDIO a zvuk se povedl. Všechny nástroje zní pěkně – kytary, bicí standardně, baskytara je ideálně vytažená (není ztracená), jediné, co mi přijde takové všelijaké, jsou činely – jednak je jich strašně moc, a pak jsou takové šustivé… ale to už hledám mouchy na slušné zvukařově práci.

Slušnou práci odvádí i kapela. Začátek patří zvukům autohavárie (spojitost s titulním obrázkem na obalu) a poté, co zarachotí plechy, začne rachotit i kapela. Ale rachot to není nikterak špinavý, ani extrémní, spíše melodický. Tempo je ale svižné, bicí pěkně dusají, kytary řežou, basa probublává, nechybí ani zvolnění, ani kytarové sólo. Výraznou měrou se na výsledku podílí vokál, který není vyložené křičený, ale spíše civilní, místy až melodický, v tomhle směru podává Feky velice dobrý výkon. Titulní skladba patří k tomu nejlepšímu, co nahrávka nabízí a kdo by si chtěl o GUZZLE BOOZE udělat letecký obrázek, tahle věc jej poskytne. Následující „I Wanna See Your Death“ má blíže k thrash metalu a vokály jsou ostřejší, melodické sólo ale opět nechybí. „Real Bad Guy“ připomene úvodní kompozici, co do sól a vyhrávek je ale bohatější, a díky nim i melodičtější, spíše do speedu.

Druhou polovinu CD otvírá „Lady Killer“, trochu jednodušší, ale o to chytlavější, opět díky čistému hlasu a kytarovým melodiím. Předposlední „Trapped In Hell“ ctí ducha MEGADETH, nikam se nežene, spíše se převaluje ve středních tempech, ve finále mi přijde nejméně působivá, což platí i směrem k MEGADETH, jejichž fanouškem jsem nikdy nebyl. (úsměv) V podobném duchu, navíc s vokálem prohnaným nějakým efektem, začíná poslední věcička, ale ta se záhy zlomí a nabere svěží vítr, aby se k oné vokální deformaci vrátila a zase nabrala… Pánové to udělali pestré a posluchače místy napínali a napínali, až se dočkal dalšího zajímavého sóla, možná i nejzajímavějšího z celého kompletu. Na druhou stranu je ale song takový rozháraný, takže dojezd alba mi přijde slabší než začátek.

„Maniacs“ je po hudební/vokální stránce slušný počin, určený spíše thrasherům umírněným, případně speeďákům odvážnějším, kromě fanoušků MEGADETH by mohli sednout třeba příznivcům EXORCIZPHOBIE, která je ale ve všech směrech dál...

Jak je u Support Underground zvykem, CD doprovází solidně zpracovaný booklet, přední stranu zdobí obrázek autohavárie a podle vlajek na rozbitých vozech jde o střet Ruska a USA. A asi půjde o ty maniaky, kteří jsou popsáni slovy jako korupce, bída, strach, zločin, lži… Uvnitř bookletu jsou texty, fotky, nic podstatného nechybí. Škoda poněkud nevzhledného loga, jinak je grafika sice obyčejná, ale na druhou prostá zhovadilostí. (úsměv)

Seznam skladeb:

  1. The Maniacs
  2. I Wanna See Your Death
  3. Real Bad Guy
  4. Lady Killer
  5. Trapped In Hell
  6. Society Overdose

Čas: 20:37

Sestava:

  • Feky – Lead Guitar & Vox
  • Maňo – Bass
  • Marcel – Drum Machine
  • Aďo/Samo – Guitar

ROZHOVOR

Bandzone
Facebook

www.supug.cz

 


Zveřejněno: 06. 02. 2019
Přečteno:
3994 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář