Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Představuje se slovenská skupina HROBAR, která nedávno vydala album „Rýchla Smrť“.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?
 
Skupina bola založená niekde v roku 2015. Názov bol spontánne odvedený od remesla, s ktorým som sa od malička stretával, keďže tato bol pohrebník. Impulzom pre vznik bola chuť hrať rýchly a primitívny thrash metal bez pátosu.
 
Představte jednotlivé členy – věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?
 
Na basgitaru hrá a do mikrofónu huláka Maťo. Hral predtým v kapele, ktorá vystriedala všetky možné žánre a pokiaľ viem, tak hrá asi od 13tich. Je vysoký, má svetlú pokožku, zelené oči a ryšavé vlasy. Naposledy mal na sebe čierny kabát a tmavú čiapku. Počúva aj na meno Martin. Vek: 28.
 
Na gitaru hrá Miško. Miško sa pilne leveloval od svojich 12tich rokov hraním doma vo svojej temnici aby v 29. roku života prišiel do kapely. Predošlé hudobné skúsenosti nemal, ale rýchlo si životný štýl a potrebnú mentálnu výbavu osvojil. Miško je stredného vzrastu, má športovú postavu, je modrooký s tmavo-blonďavou hrivou. Má 31 rokov a pitbulla Atrixa, ktorý je najzlatší pes na svete. Naposledy bol Miško videný medzi ľuďmi na silvestrovskej oslave.
 
Na bubny sa snažím hrať ja, Lukáš. Mám 28 rokov a spolu s Maťom sme predtým dreli rady jednej kapely od našich 15tich rokov. Nešťastný bubenícky los padol na mňa a na rovnakých bicích hrám od roku 2009. Rovnako ako Miško aj ja som stredného vzrastu s modrými očami, ale postavu mám podobnú akú má Matt Pike. Mám čierneho psa.
 
Spoločne tvoríme hudobné teleso, v ktorom sa o hudbu staráme všetci a texty mám na svedomí ja, bubeník. Máme radi dobré jedlo a nápoje.
 
Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?
 
Podmienky boli skúšobňové a nahrávku a mix sme si robili sami. Sme s ňou nad mieru spokojní, lebo v našich hlavách sme len banda naničhodných hudobníkov, čiže „Rýchla smrť“ je také naše osobné pristátie Apolla 11. Náklad bol 325 kusov a postaral sa oň jeden z najlepších ľudí na svete – Koník zo Support Underground, kterého týmto pozdravujem a vinšujem zdravie a úspechy. Reakcie a odbyt na album nás milo prekvapili. Ľuďom sa to nehnusí, ba poniektorí si CD svojvoľne pýtajú. Cena je 7 Eur.
 
Texty – proč jste rozhodli zpívat čslovensky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Rozhodli sme sa spievať po slovensky, lebo nám to prišlo ako správna voľba. V angličtine sa mi texty píšu ťažšie v zmysle použitia správnych slov, nárečia a archaizmov. Plus Maťov rodný jazyk je slovenský, preto sme nechceli spievať v slovak ingliš. Autorom textov som ja, bubeník, a témy volíme zo sveta hrobárstva. Ťažkého remesla vykonávaného jednoduchými ľuďmi. Môj sused je hrobár, čiže námetov je veľa a texty sú v niektorých prípadoch skutočné príbehy.
 
Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorom starého jednoduchého loga som ja, nakreslil som ho vo Windows skicári v roku 2015. Logo, ktoré máme na albume a celý artwork na albume nám robil Kazisvet (určite ho sledujte na soc. sieťach instagram.com/kazisvet_), ktorému patrí naša večná vďaka a prvorodení synovia. Dôležitosť grafiky sa snažíme nepodceňovať a ak bude Kazisvet súhlasiť, tak s ním budeme spolupracovať až kým nás rozpad kapely nerozdelí.
 
Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Budem hovoriť za seba, ale myslím, že vo veľkom by súhlasili aj kapelníci. Naše vzory sú asi ako vzory každého metalistu, ktorému ťahá na 30+, je to celý Bay Area plus nemecký thrash, NYHC, punk. Ale konkrétne by som si dovolil spomenúť ako priame inšpirácie  asi CARNIVORE, SLAYER, SOD, DRI, OBITUARY atď. Veď viete, klasiky.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Neposielali sme žiadnym firmám. Firmám len životopisy nech máme veľa peňazí.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Presné číslo neviem, ale odhadom 20. Najviac podarený je vždy ten, ktorý nepokazíme a vidíme, že sa ľudia bavia a nestoja na nás len kvôli tomu, že po nás ide čosi pri čom chcú byť úplne vpredu a toho hrobára nejako pretrpia. Rôzne koncerty priniesli rôzne krásne momenty ale menovite jeden najvydarenješí asi ani nemáme.
 
Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ambicíe, plány, nádeje a sny máme asi ako každý, ale sme lenivci leniví a stačí nám CZ/SK klíma a skvelá scéna ktorú tu máme. Ale ak by nám nejaký dobrý človek vybavil Hammersmith Odeon tak sme za.

Plány do budoucna…

Vytiahnuť MAJSTER KAT na turné. Hrať na veľa koncertoch, dotiahnuť do úspešného konca splitko a tour s JAKUBYSKO, hrať, koncertovať, prežiť, dožiť v relatívnom zdraví a upadnúť do zabudnutia.

RECENZE

Bandcamp
Facebook

www.supug.cz


Zveřejněno: 19. 01. 2019
Přečteno:
3877 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář