Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
HEIDEN – Andzjel

Souhrn zajímavých alb, které vychází v prosinci 2017 + tipy na koncerty.

V prosinci letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Prosincové tipy: Peťan

MORBID ANGEL (USA) - "Kingdoms Disdained"
Death metal, Silver Lining Music
Hned prvního prosince vychází dlouho očekávané nové album americké legendy MORBID ANGEL. Předchozí počin patřil při nejmenším mezi rozpačité a tak se nechme překvapit, s čím tito veteráni deathmetalové scény přijdou tentokrát. Deska "Kingdoms Disdained" nabídne jedenáct skladeb a téměř padesátiminutový materiál. Zaútočí MORBID ANGEL na pomyslný titul alba roku, nebo jejich novinka skončí v průměru?

VIOLATOR (Brazílie) - "The Hidden Face of Death"
Thrash metal, Kill Again Records
Brazilští thrasheři VIOLATOR se po čtyřech letech hlásí s novým materiálem. Pravda, EP "The Hidden Face of Death" bude mít pouze dva nové vály, ale aspoň něco. Těšit se můžete opět na agresivní thrash metal jihoamerické školy. CD verze navíc nabídne i dva covery a dva live songy z roku 2011.

CHILDREN OF TECHNOLOGY (Itálie) - "10 Years in Chaos, Noise and Warfare"
Crust/metal/punk, Hells Headbangers Records
Italští "špinavci" CHILDREN OF TECHNOLOGY vydají v prosinci novou kompilaci, na které naleznete starší songy, které se kapele nevešly na žádnou z velkých desek. Kompilace vyjde u amerického labelu Hells Headbangers Records 8. prosince na kazetě i na CD. Kapela umístila na kompilaci celkem sedmnáct skladeb.

AUTOPSY (USA) - "Puncturing the Grotesque"
Death metal, Peacevile Records
Má cenu představovat AUTOPSY? V posledních letech je tato deathmetalová legenda velmi aktivní a v prosinci se dočkáme opět nového materiálu. Sedm nových skladeb najdete na novém EP "Puncturing the Grotesque", které vyjde u Peaceville Records patnáctého prosince. Tady není o čem diskutovat. AUTOPSY jsou sázkou na jistotu!

Tipy na koncerty:
1.11. DIRKSCHNEIDER, RAVEN - Praha, Meet Factory
25.12. SATAN KLAUS FEST - volyně, Na Nové


Prosincové tipy: Opat

THE STONE (Srbsko) – „Teatar Apsurda“
Black metal, Mizantropeon Records
Pro tyto zástupce nevelké srbské black metalové scény mám slabost. Nejen přímo pro THE STONE, ale i další projekty, které má na svědomí Kozeljnik a další postavy tamního podzemí (například MAY RESULT, OPHIDIAN COIL či přímo KOZELJNIK). Předchozí album THE STONE „Nekroza“ vyšlo před třemi lety a zanechalo ve mně hluboký dojem, to samé platí i pro předcházející „Golet“ nebo „Umro“. Od „Absurdního divadla“ tedy čekám jen a pouze vysokou úroveň. Že nebudu zklamán potvrzují už vypuštěné skladby „Teatar Apsurda“ a „Gavranovo“. Deska bude mít českou stopu, neboť bicí nahrál a o mix a mastering se postaral Honza Kapák (AVENGER, MASTER’S HAMMER). K dispozici počin bude 9. prosince na CD u nově vzniklého labelu Mizantropeon Records.

THAW (Polsko) – „Grains“
Black metal/ambient/noise, Agonia Records
Polští THAW se dostávají stále více do povědomí díky svému neotřelému mixu black metalových řezanic, ambientních poloh a všeobjímajících noise/droneových vlivů. Kapela, za kterou stojí persony se zkušenostmi z metalových i nemetalových formací, sice nepatří mezi mé největší oblíbence ze země našich severních sousedů, jejich hudba ale rozhodně stojí za poslech. Není to však jednoduchá záležitost, která by zaujala při nesoustředěném příjmu. Posuďte sami, venku už jsou dvě ukázky „The Brigand“ a „Wielki Piec“. „Grains“ vyjde 8. prosince na CD, LP i digitálně a pro THAW to bude debut pod labelem Agonia Records.

ANGANTYR (Dánsko) – „Foragt“ (EP)
Black metal, Northern Silence Productions
Mistr Ynleborgaz je pro mě jednou ze zásadních postav dánského black metalu. Že bych měl tamní scénu nějak zvláště zmapovanou, to se říci nedá, jeho projekty ANGANTYR a MAKE A CHANGE… KILL YOURSELF ale rozhodně mohu doporučit všem BM fans. Zatímco MAKE A CHANGE… jsou depresivní záležitostí, ANGANTYR se více věnují ryzímu pojetí žánru. Nejen studiově mě projekty baví, i naživo jsem byl několikrát (ANGANTYR Praha, Plzeň, MAKE A CHANGE... Plzeň) naprosto spokojený. EP „Foragt“ je takovou předzvěstí šesté studiové desky, na kterou nás Ynleborgaz chce nalákat dvěma novými skladbami „Foragt“ a „Knækkede knogler, brækkede ben“. EP vyjde jen na sedmipalcovém vinylu v 500 kopiích u Northern Silence Productions, a to hned 1. prosince.

DEATHCULT (Norsko) – „Cult of the Goat“
Black metal, Soulseller Records
No Peace, No Fun, No Life! Norští DEATHCULT se po deseti letech vrací s druhou studiovou deskou „Cult of the Goat“. Naprosto syrový black metal, který láká už svým line-upem: vokály a kytary má na starosti Skagg (GAAHLSKAGG, live si zahrál v GORGOROTH či TAAKE), basu nahrál mastermind TAAKE Hoest (v současnosti také koncertní vokalista GORGOROTH) a za bicí se posadil Thurzur (GAAHLSKAGG, DEAD TO THIS WORLD ad.) Jsem si tak nějak jistý, že „Cult of the Goat“ nebude žádnou deskou roku ani nějakou extrémně častou součástí mého playlistu, přesto jsem na novinku už z principu zvědav. Její podobu nastíní skladba „Ascension Rite“. Album vyjde 15. prosince na CD u Soulseller Records.

Tipy na koncerty:
1. 12. – SINMARA, SORTILEGIA, ALMYRKVI, I I – Praha, Underdogs‘
1. 12. – HELLHAMMER FESTIVAL Winter Edition – Praha, Nová Chmelnice
3. 12. – ENSLAVED, ZATOKREV, ADIMIRON – Praha, Nová Chmelnice

 

Prosincové tipy: Coornelus

DIABLO SWING ORCHESTRA (Švédsko) – "Pacifisticuffs"
Avantgardní metal, Candlelight Records
O DIABLO SWING ORCHESTRA nebylo dlouho slyšet, za což může hlavně fakt, že poslední deska „Pandora's Piñata“ vyšla už před pěti lety. Kapela zaujala hned svým debutovým albem z roku 2006, kdy svou netradiční kombinací swingových postupů naroubovaných do metalu a zaštítěných potom operním vokálem AnnLouice Lögdlund dokázala působit velice svěže a hravě. A i když na následujících dvou nahrávkách nedokázali plnohodnotně navázat na debut, stále dokázali tvořit zábavnou hudbu. V uplynulých  letech došlo k personální obměně na citlivém místě zpěvačky, otázka bude, jak se kapela s touto změnou popasovala. Dle zveřejněného singlu toho až tolik poznat nejde, ale jedno je jasné, hudebně se bude opět jednat o multižánrové dílo.

JESS AND THE ANCIENT ONES (Finsko) – "The Horse and Other Weird Tales"
Okultní rock, Svart Records
Tahle finská parta seskládaná okolo skvělé zpěvačky Jess, zaujala už svým vyspělým debutem, který jim udělal jméno. Kapela se nese na vlně okultního rocku, kde kromě kvalitního hudebního podkladu exceluje svým hlasem Jess. Podobných kapel vzniklo v posledních letech opravdu velké množství, ale této skupině se v minulosti podařilo přijít s opravdu vydařeným materiálem, který je katapultoval do společnosti kapel, jejichž nová deska je netrpělivě očekávána. Album vychází hned prvního prosince u zajímavého vydavatelství Svart Records.

Tipy na koncerty:

11. 12. SÓLSTAFIR, MYRKUR – Praha, Akropolis
16. 12. PRŮMYSLOVÁ SMRT, MAC OF MAD, AFTERCOME, MURDER INC., INCARNATE – Praha, Underdogs


Zveřejněno: 01. 12. 2017
Přečteno:
4690 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář