Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

VIBRATHÖRR – Kingdom CD 2011, vlastní náklad

Ač tato informace možná některé posluchače asi trochu překvapí, tak nesporným faktem je, že pražští metalisté pojmenovaní Vibrathörr už na naší domácí scéně působí od roku 1993. Za tu dobu se jim doposud prozatím podařilo vydat dvě plnohodnotná alba, z nichž to aktuální, nazvané „Kingdom“, spatřilo světlo světa v září loňského roku.

Samotné CD otevírá krátkým intrem začínající skladba nesoucí v metalovém světě velmi známé slovní spojení „Clash Of The Titans“ a přesto, že asi nejvíce inspirace si skupina ve své muzice bere z ranku thrashmetalového, tak v její tvorbě můžeme nalézt i spoustu dalších hudebních vlivů, o čemž svědčí už i zmíněná úvodní věc, jenž je navíc obohacena i příjemnou vybrnkávačkou. Celé album je poté protnuto ponejvíce mixem thrashe a metalcoru (dále bych řekl, že zaslechnout je možné i jemné vlivy deathu či klasického heavy metalu), charakteristické jsou i časté změny tempa, které jednotlivé songy příjemně oživují. Materiál je tedy opravdu velmi rozmanitý (v rámci daného žánru, pochopitelně) a to samé se dá říci i o vokálním rejstříku zpěváka Toma Macháčka, který ve svém projevu používá opravdu velké množství výrazů, od takřka čistého zpěvu, přes agresivní tvrdý vokál, po mluvené slovo, což zmáknout naživo nebude asi zrovna jednoduchá záležitost. Zřejmě nejrychlejší a nejtvrdší věcí z celé 12písňové kolekce je zároveň stopáží nejkratší (necelé dvě minutky) píseň „This World Of Mine… Part II“, která burácí opravdu parádně. Dalšími vály, které bych ještě rozhodně rád zmínil, jsou v pořadí devátá „Messenger Of Emptiness“ a hned následující „… And Hate Starts To Change The World“.

Vibrathörr jsou jednou z mnoha našich kapel, které k nahrávání využili služeb zavedeného domácího studia Shaark, velkou zajímavostí tohoto alba pak pro fanoušky nesporně bude fakt, že výsledný mastering provedl v Sonic Train Studios ve Švédsku velmi věhlasný muzikant, nepostradatelný spolupracovník dánského černokněžníka Kinga Diamonda, kytarista Andy LaRocque (v minulosti působil též v další legendární kapele Death). Můj osobní dojem z výsledného soundu je určitě kladný, jediné, co bych na něm možná malinko poupravil, je zvuk kytar, které by dle mého názoru v  některých tvrdších pasážích mohly mít přece jenom o něco hutnější vyznění a tak zvaně trochu více „řezat“.

Titulní stranu obalu alba zdobí cihlová brána s pootevřenými vraty, zřejmě symbolizující vstup do zmíněného království, které je v názvu desky. Uvnitř bookletu jsou na jednoduchém podkladu umístěné veškeré anglické texty, na zadní straně této knížečky je pak fotka v roce 2008 tragicky zemřelého kytaristy Vráti Šebesty (kapela Joudův píst), kterému je celé tohle album věnováno.

Seznam skladeb:

  1. Clash Of The Titans
  2. Kingdom
  3. This World Of Mine… PT. I
  4. This World Of Mine… PT. II
  5. Motivation
  6. Disconnect From Pain
  7. The Core (Of Power)
  8. Rotten Soul Of The Angel
  9. Messenger Of Emptiness
  10. …And Hate Starts To Change The World
  11. Eleven Stab Wounds
  12. Want Of Confidence

Čas: 41:36

www.bandzone.cz/vibrathorr

Zveřejněno: 27. 01. 2012
Přečteno:
3767 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář