Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Sobota 1. října 2011, Brno - KC Semilasso

Promotérský tým Cz Sanctuary připravil pro moravské publikum zásadní gothic rockovou událost letošního podzimu. Dlouhodobou absenci gothic rockových setkání na brněnské scéně vám v sobotu 1. října náležitě vynahradí vystoupení domácích legend žánru, XIII.století slavící dvacet let existence. Jako stylový předskokan se představí tahouni severomoravské temné scény, formace Hrabě X.

Již rok uplynul od doby, kdy do metropole rozkládající se pod gotickou dominantou Katedrály svatého Petra a Pavla  zavítala tato vlajková loď české gothic rockové scény. Během turné provázející oslavy dlouhých dvaceti let této českými i zahraničními fanoušky adorované formace projeli jihlavští rockeři zámecké sály, polské haly a zahráli si po boku světově proslulých Australanů IKON v Praze. Stačili shrnout svoji rozsáhlou diskografii na dvoudiskové výběrovce „Ritual“ s podtitulem BEST OF GOTHIC 1991 – 2011, která se stala symbolickým třináctým albem skupiny.

Leader kapely Petr Štěpán se v tomto roce také vůbec poprvé představil v roli DJe na každoročním setkání potemnělých duší v rámci akce Prague Gothic Treffen. Na každém z letošních vystoupení „Třináctky“ jen utvrzují publikum, jakou vitalitou se projekt chlubí i v roce 2011. Postpunkovou hnací energii části tvorby stále úspěšně vyvažuje ponurá, melancholická atmosféra pomalejších písní, to vše ale pevně svázáno v rockových mantinelech.

Kultovní hity jako „Elizabeth“, „Nosferatu is Dead“ či „Karneval“ jsou nedílnou součástí letošního turné kořeněného čerstvým přílivem dosud nehraných novinek.

Vlkodlačí smečka Petr a Pavel Štěpán doplněná mladou krví v podobě Miroslava Paldy Palečka za basovou kytarou a sličnou klávesačkou Kateřinou Kameníkovou se brněnskému publiku představí v sále kulturního centra Semillaso.

V doprovodném setu se o sobotním večeru představí i ostravští Hrabě X, kteří se úspěšně vrátili na podia po desetileté pauze, aby na českou scénu vrátili temnější zákoutí rockové hudby devadesátých let. /dále převzato komplet z bandzonu kapely/ Čeští the Cure, jak je označovala domácí média, významně pronikli do hitparád mnohých českých rádií a televizních klipových pořadů. Dřívější melancholické písně kombinující teskný zvuk kytar s temnými plochami klávesových nástrojů, zachycené na deskách Hrabě X (1992) a Untitled (1993) nyní vystřídal drásavě kytarovější sound s údernějšími plochami pro celou rytmiku. Melancholie a stesk se snoubí s výraznou melodikou a hitovým potenciálem nových písní, stále navazujících na stylovou spřízněnost s The Cure a Smashing Pumpkins. Živé vystoupení kapely je nabité energií a temnými emocemi, které nenechají nikoho chladným.

Předprodej vstupenek (190,-)  na www.ticketstream.cz

 

 


Zveřejněno: 26. 09. 2011
Přečteno:
3348 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář