Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

MISERY INDEX (USA), HATE ETERNAL (USA), AEON (Swe), SEE YOU NEXT TUESDAY (USA), SPLITTER (Swe), čtvrtek 15.01. 2009, Praha, EXIT CHMELNICE (www.exitchmelnice.cz),

Kéž by v tomto případě platilo okřídlené rčení „Jak na Nový rok, tak po celý rok“! Koncertní sezónu 2009 totiž otevře koncert zaoceánských mistrů MISERY INDEX a HATE ETERNAL, které doplní ještě švédská formace AEON a američtí SEE YOU NEXT TUESDAY. Koncert proběhne ve čtvrtek 15. ledna v pražském klubu EXIT Chmelnice.

MISERY INDEX jsou zapsáni do myslí fanoušků jako formace sociálních kritiků, nespokojenců a odpadlíků z řad DYING FETUS. Počátky kapely se vážou k jaru roku 2001, kdy se jednalo o studiový projekt tehdy již ex-členů DYING FETUS, Jasona Nethertona (basa, zpěv), Mikea Harrisona (kytara) a excelentního bubeníka Kevina Talleyho. Debutová nahrávka „Owerthrow“ byla vydána ještě na podzim téhož roku. Kapelu doplňuje další ex-Fetus člen Sparky Voyles. Nyní po několika dalších deskách MISERY INDEX potvrdili statut formace, jež jde pilně za svým cílem a neohlíží se ani vlevo ani vpravo. Jen těžko budete hledat na undergroundové metal/crust/corové scéně uznávanější jméno! V jejich hudbě  je velmi patrný odkaz Dying Fetus a to hlavně proto, že pánové byly hudebními spolutvůrci, proto je odkaz DF v jejich hudbě velmi logický. Navíc ale Misery Index nacházejí inspiraci v evropských grind/crustových kapelách, což dává tónům jejich hudby zajímavé koření.  Dodejme, že kapela vyráží na toto turné se zbrusu novou deskou „Traitors“.

HATE ETERNAL patří již řadu let k absolutní deathmetalové špičce. Kapela semknutá okolo bývalého kytaristy MORBID ANGEL a RIPPING CORPSE Erika Rutana má ve své diskografii díla, jež jsou zapsána v análech death metalu zlatým písmem a poslední deska „Fury & Flames” má potenciál bodovat v žebříčcích o deathmetalovou desku roku. HATE ETERNAL to je záruka hudební preciznosti, zarputilosti a nadpozemské rychlosti a to vše je zaštítěno tou nejextrémnější skladatelskou erudovaností. Pokud si libujete v kapelách jako MORBID ANGEL, ORIGIN nebo KRISIUN, je tenhle koncert naprostou povinností.

Další deathmetalový zástupce, tentokráte švédská škola a kapela AEON. Formace vznikla před deseti lety na základech rozpadnuvších se DEFACED CREATION a má za sebou dosud tři vydaná alba, z nichž největší ohlas vzbudilo to poslední s názvem „Rise To Dominate“. V roce 2007 byli nuceni zrušit své plánované turné po boku CANNIBAL CORPSE, neboť jejich bubeník Nils Fjellström upřednostnil svou účast na turné s DARK FUNERAL. AEON však přesně po roce dostávají novou šanci a představí se tak evropskému publiku po boku svých vzorů z HATE ETERNAL.

SEE YOU NEXT TUESDAY je další z mladých a nadějných formací zámořské deathcorové scény. Ačkoliv se jejich působení čítá na pouhé tři roky, zdobí ji už dvě vydaná alba a debutové EP „This Was a Tragedy“. Jejich novinkové album nese název „Intervals“ a najdeme na něm typický death/grindový nátěr s řadou zajímavých experimentálních vsuvek.

Švédské grindcore komando SPLITTER patří v daném stylu mezi nejslibnější evropské party, o čemž mj. přesvědčili i vloni na festivalu Obscene Extreme. Co se týče hudební stránky, jsou SPLITTER často přirovnáváni k NASUM, což je pro tuto mladou partu velmi dobrá vizitka. Jako nejčerstvější ochutnávka jejich tvorby může posloužit split CD, které vydali společně s kolegy z kapely F.U.B.A.R. Dodejme ještě, že SPLITTER se zúčastní lednového Winter Assault Tour společně s NAPALM DEATH a PIGSTY.

Související linky:


Zveřejněno: 05. 01. 2009
Přečteno:
3252 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář