Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

4. 9. 2019, Brno – Melodka

Trio polských blackmetalových kapel si dalo dostaveníčko v druhém největším městě České republiky.
 
Celý večer odstartovali v 19.30 ABOVE AURORA. Skupina produkovala příjemný black metal, který po instrumentální stránce v první části koncertu hodně připomínal BEHEMOTH, konkrétně album „The Satanist“. Druhý díl vystoupení zvukově zase evokoval MGŁU. Je možné, že tahle banda z Poznaně si vzala trochu inspirace u svých krajanů, ale i přesto celý koncert hodnotím velmi pozitivně, ABOVE AURORA mě hodně překvapili, pravděpodobně jejich další koncert nevynechám.

Po krátké pauze nastoupila MARTWA AURA. Pánové, oděni v kožených křivácích, černých kalhotách a samozřejmě s corpse paintem na obličeji, byli, co se energie i hudebních kvalit týká, o jeden až dva levely výše než předchozí kapela. Koncertu dodalo hodně temnoty, když zpěvák prolínal blackmetalové vokály čistými, čímž docílil velice zajímavé atmosféry. Říkal jsem si, že kdyby kapela (rovněž z Poznaně) hrála o hodinu déle, tak by mi to vůbec nevadilo... a chvíli jsem se dokonce i bál, že by se mi ve finále mohla líbit více než hlavní hvězda večera.

Večer završili mistři nihilistického black metalu MGŁA. Za poslední půlrok jsem měl tu čest je vidět 3x a mohu tvrdit, že tento koncert byl nejlepší. Spousta kamarádů mě děsila, že Melodka má „k ničemu zvuk“. Nevím, jestli to je tím, že kapely měly vlastního zvukaře, ale zvuk byl skoro dokonalý; jediné, co mě zamrzelo, když zvukař u „Exercises in Futility V“ ze začátku přepálil bicí, takže zanikly kytary a orientoval jsem se primárně dle zpěvu. Z nového alba, které vyšlo 2. 9. 2019, zazněly dva songy –  „Age of Excuse II“ a „Age of Excuse III“. Neříkám, že jsou to špatné věci, ale jak řekl kamarád, připadá nám, že jako by MGŁE došly nápady a musela sáhnout do historie; každopádně po technické stránce se jedná o naprosté skvosty, jak jsme u této kapely zvyklí. 

Navíc pro porovnání s květnovým koncertem byl dav mnohem živější, dokonce v prvních řadách chvílemi probíhal moshpit, což jsem u kapely tohoto typu vůbec nečekal a nedalo mi to, abych se také nepřidal. Oproti Brutal Assaultu byl mnohem lepší zvuk, jinak setlist zůstal nezměněný. 

Abych to celé shrnul, tak složení kapel na jejich turné je naprosto dokonalé, vše spolu funguje a není to nesmyslné míchání různých žánrů, jak se bohužel občas stává u jiných tour. 

MGŁA setlist:
Exercises in Futility I
Exercises in Futility IV
Mdłości II
Exercises in Futility II
Age of Excuse II
Age of Excuse III
With Hearts Toward None VII
Exercises in Futility VI
Exercises in Futility V
 


Zveřejněno: 06. 09. 2019
Přečteno:
4530 x
Autor: Czechman | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář