Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

28. 6. 2019, Strakonice - garáže za hřbitovem

Ryze undergroundová akce se uskutečnila ve Strakonicích, na fraj place na konci města se pod širým nebem objevily plus minus hardcorové party... 

Domácí kapela NO MORE HIROSHIMA se ujala otvíráku festiválku nestandardního, ale skvělého formátu. Punkcrustová přestřelka měla drive, nasranost a energii, bez které tento rank nelze provozovat. Lehký nádech severského hácéčka vůbec není na škodu, ba naopak. 

Druhá napochodovala pardubická hardcore/crustová úderka CONQUESTIO hnaná vpřed ženským živočišným vokálem. Dáma a pánové střídali rychlé i pomalejší pasáže, nechyběly melodické vyhrávky a sóla ani náznaky thrash metalu. Ideální rozehřání na temperamentní Chilany.

Hned v roce založení (2005) vypustili SOBRAS DEL DESCONTENTO do světa svou první neřízenou crust/punkovou střelu "Cuando la destrucción lo es todo, los sueños personales no son nada" (překlad nechám na studentech španělštiny – úsměv), a to v režii DIY. Pět let nato se vydali na trip, jenž zahrnoval  Argentinu, Uruguay a Brazílii, což se může jevit jako časově méně náročná záležitost, ale kvůli obrovským rozlohám navštívených zemí tomu tak asi nebylo. Výsledkem bylo splitko s brazilskými B.I.T.C.H. Tak trochu zlomový byl rok 2016, kdy poskládali sadu destruktivních kousků na své první studiové album "Desierto", na kterém participovalo vícero nezávislých labelů. A aby toho nebylo málo, v tom samém roce vstoupili na pohanskou evropskou půdu a v rámci euro tour spáchali 26 koncertů např. ve Francii, Itálii, Rakousku atd., nevynechali taktéž naší kotlinu, kam se vrátili i letos.

Jednou ze zastávek byla i strakonická „garage area“ situovaná mezi vlakovým nádražím a hřbitovem; ve Strakonicích se říká garáže za hřbitovem, což je z hlediska UG kultury skvělá lokace. Vrcholem evropského snažení Jihoameričanů bude červencový karneval dámských košilek, plavacích pomůcek, nafukovacích penisů a primárně perverzní kakofonie na bojovém poli v Trutnově. Pro znalé věci – OEF. Nikdy jsem na OEF nebyl, ale když mám splín, pustím si na jůtubku nějakou bandu a hned mám lepší náladu. Na „hřbitovní" párty nastoupili třetí v pořadí. Na Chilanech byla vidět chuť odvést parádní práci a ukázat jihoamerický temperament v plné parádě, což se jim povedlo na 120 %. Z kraje setu se vyskytl menší problém, když přijel jeden z majitelů sousední garáže a dožadoval se uschování káry. SOBRAS DEL DESCONTENTO sypali jeden flák za druhým, až se prášilo a odletoval posypový štěrk. Došlo i na tzv. stage diving, což by se v tomto případě dalo nazvat roof diving. Při jednom seskoku mi mírně zatrnulo, když se lehce navátý paragán netrefil ideálně na davem nastavenou matračku, ale vše dobře dopadlo. Highlight vystoupení bylo pokřtění splitka s CONQUESTIO, které bylo možno zakoupit přímo na místě. Koncert jedním slovem výborný...


Zveřejněno: 02. 07. 2019
Přečteno:
4155 x
Autor: Jindra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář