Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
TELEPATIE VI

GINGERHEAD projedou Prahu na běžkách

Skupina Gingerhead, si počkala na vánoční atmosféru, aby šokovala fanoušky svým zbrusu novým vtipným videoklipem. Parta herců se nebála obout běžky v létě a užít si tak nevídaný výlet po našem hlavním městě za doprovodu dynamicky zběsilé zázvorové party s nezaměnitelným hlasem Elišky Pekárek Flakové.

Gingerhead tím oznamují, že na hudební scéně se právě rodí jejich další album, jehož první singl Tancuj tam a zase zpátky společně s videoklipem právě vychází. Autorem hudby a textu je kytarista Luboš Moravec a hlavní aktéři klipu jsou Pan Václav Jelínek a Adam Jarchovký z tělesa Bratři v tricku.

Kytarista Maťo Mišík našel v archívu svého kamaráda Jakuba Duška jedinečný materiál s hereckým duem Bratři v tricku, který původně vznikl jen jako pár sekundová upoutávka na jejich představení “Běžkařská odysea” na jednom festivalu. „Hned bylo jasné, že to nesmí zapadnout a říká si to o použití v nějakém videoklipu. A když jsme s Gingerhead přemýšleli o prvním klipu k chystané desce, bylo jasno. Vybrala se nejvhodnější píseň a bylo,“ vysvětluje Maťo.

Videoklip je první vlaštovkou chystaného debutového dlouhohrajícího alba, které vyjde v únoru 2020. Kapela se po čtyřech letech existence, dvou EP a několika singlech, rozhodla natočit konečně regulérní album. Oproti předešlým nahrávkám, bude nové album kompletně v češtině.

Kapele aktuálně běží corwdfoundingová kampaň na Hithit.cz, jehož součástí jsou unikátní odměny, které už nebude možnost později získat. Pokud se divákům klip líbí, můžou kapele pomoct s dokončením alba. Čas je do Štědrého dne, kdy bude kampaň končit.

Více o kapele na www.gingerhead.cz

 


Publikováno: 10. 12. 2019
Autor: Mikael

Fotogalerie