Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

GINGERHEAD projedou Prahu na běžkách

Skupina Gingerhead, si počkala na vánoční atmosféru, aby šokovala fanoušky svým zbrusu novým vtipným videoklipem. Parta herců se nebála obout běžky v létě a užít si tak nevídaný výlet po našem hlavním městě za doprovodu dynamicky zběsilé zázvorové party s nezaměnitelným hlasem Elišky Pekárek Flakové.

Gingerhead tím oznamují, že na hudební scéně se právě rodí jejich další album, jehož první singl Tancuj tam a zase zpátky společně s videoklipem právě vychází. Autorem hudby a textu je kytarista Luboš Moravec a hlavní aktéři klipu jsou Pan Václav Jelínek a Adam Jarchovký z tělesa Bratři v tricku.

Kytarista Maťo Mišík našel v archívu svého kamaráda Jakuba Duška jedinečný materiál s hereckým duem Bratři v tricku, který původně vznikl jen jako pár sekundová upoutávka na jejich představení “Běžkařská odysea” na jednom festivalu. „Hned bylo jasné, že to nesmí zapadnout a říká si to o použití v nějakém videoklipu. A když jsme s Gingerhead přemýšleli o prvním klipu k chystané desce, bylo jasno. Vybrala se nejvhodnější píseň a bylo,“ vysvětluje Maťo.

Videoklip je první vlaštovkou chystaného debutového dlouhohrajícího alba, které vyjde v únoru 2020. Kapela se po čtyřech letech existence, dvou EP a několika singlech, rozhodla natočit konečně regulérní album. Oproti předešlým nahrávkám, bude nové album kompletně v češtině.

Kapele aktuálně běží corwdfoundingová kampaň na Hithit.cz, jehož součástí jsou unikátní odměny, které už nebude možnost později získat. Pokud se divákům klip líbí, můžou kapele pomoct s dokončením alba. Čas je do Štědrého dne, kdy bude kampaň končit.

Více o kapele na www.gingerhead.cz

 


Publikováno: 10. 12. 2019
Autor: Mikael

Fotogalerie