Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

The Complication se se svou třetí nahrávkou LIFE INSIDE důrazně hlásí o slovo. Navazují s ní na dva roky staré album Aspiring Child, které jim pomohlo etablovat se na domácí scéně, progres je ale i za tak krátkou dobu velmi znatelný. Zatímco předchozí deska se snažila navodit atmosféru nekonečného rockového večírku, LIFE INSIDE se pohybuje v daleko osobnější rovině. Sami muzikanti ji dokonce označují za zachránce celé kapely, protože nebýt téhle nahrávky, nebyly by ani Komplikačky.

„Je to v podstatě devět příběhů o čtyřech klucích a jednom přátelství,“ vysvětluje baskytarista Michael Schnaubert. „Kapela pro nás vždycky byla víc jako rodina a když rodina přestane fungovat, když všichni netáhnou za jeden provaz, je jen otázkou času, kdy se to celý rozpadne,“ pokračuje Schnaubert s tím, že napjatá situace v kapele tížila kluky několik měsíců. Byla to ale neutuchající tvořivá energie, co zafungovalo jako jeden z hlavních impulzů k překonání krize, jejíž výsledkem je právě nová nahrávka.

K samotnému nahrávání se Komplikačky vydali do studia Jámor za Ondrou Ježkem, který je známý zejména pro svou producentskou práci s kapelami jako Zrní, nebo Vypsaná fiXa. „Přijde nám, že každá deska, co prošla Ondrovi pod rukama, má v sobě něco navíc, takové kouzlo osobitosti. I to byl důvod, proč jsme chtěli na LIFE INSIDE pracovat zrovna s ním,“ prozrazuje kytarista Radek Jeníček. Důraz byl kladen především na syrovost a opravdovost nahrávky, což se klukům na desku podařilo přetavit na jedničku.

Album LIFE INSIDE vychází 13. září v distribuci renomovaného nezávislého labelu Indies Scope. Komplikačky se také chystají energii z alba představit live na svém podzimním klubovém turné, které čítá patnáct zastávek skrz celou Českou republiku, včetně pražského a brněnského křtu. Jako hosty k sobě přizvali pražské buřiče Hell Paso, kteří je doprovodí na většině koncertů z chystané šňůry.

LIFE INSIDE TOUR 2019

31.8. Horní Újezd, Nazdar Prázdniny

6.9. Jablonné nad Orlicí, Koupaliště

14.9. Brno, Stará Pekárna

21.9. Svitavy, Lidové divadlo

27.9. Kutná Hora, Česká 1 klub

28.9. Třebíč, Na Staré radnici

4.10. Praha, Café V lese – křest desky

5.10. Ostrava, Barrák club

9.10. Brno, Melodka – křest desky

11.10. Chleny, Zoltan bar

12.10. Hradec Králové, Továrna

18.10. Opava, Jam club

19.10. Ústí nad Orlicí, Popráč club

23.10. Plzeň, Divadlo Pod Lampou

25.10. Zábřeh, klub Ve Zdi

26.10. České Budějovice, Velbloud music club

 

Music and Lyrics: The Complication

Recorded, mix and mastering: Ondřej Ježek, studio Jámor

The Complication:

Jackob Sence - zpěv

Schnaubee - baskytara, doprovodný vokál

Radek Jeníček - kytara, doprovodný vokál

Daniel Jeníček – bicí, doprovodný vokál

Bio: Čtveřice mladých muzikantů z různých koutů východních Čech vám dokáže, že rock 'n' rollu ještě zdaleka neodzvonilo. Muzika založená na hlasité kytaře, hutné base a dynamických bicích, ve které, i přes všechny ty potrhané struny a rozlámané paličky, najdete chytlavé melodické linky a výrazné refrény využívajících hlasů všech členů kapely. To, že mají The Complication před sebou slibnou kariéru dokazuje i fakt, že byli vybráni na mezinárodní showcase festival Nouvelle Prague, kde se ukázali špičkovým odborníkům z Čech i celého světa, nebo účast na festivalech jako Rock for People, nebo Colours of Ostrava. Na podzim 2019 kluci vydávají v pořadí třetí desku LIFE INSIDE, se kterou vyráží na své první sólo klubové turné.


Publikováno: 25. 08. 2019
Autor: Mikael