Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Pražský punkáči na letošní rok ohlásili přípravy nového alba. Polovinu věcí už mají natočenou a v létě se dokončí a natočí půlka druhá. Vydání desky avizuje PHR records na únor 2020, kdy The Fialky oslaví 20 let na scéně.

První novinkou je tak singl Mighty sound song, který už tradičně s kapelou natočil Robert Harvánek a hostem v písni i videu je Radek Šedivý z kapely Nežfaleš. V písničce jsou pak, jak už je u Fialek zvykem, zmíněné i známé postavičky z jejich punk světa. Tentokrát třeba i známý grafik a autor vizuálu Mighty sounds Vojtěch Woody Trojánek.

Sama kapela ke videoklipu dodává toto: „Tohle je příklad písničky, která vznikne když je čas navíc. Nejdřív jsme si oblíbenou klasiku od Undertones, občas zajamovali jako zvukovku, pak zbyl čas, když se řešili texty. Měl to být song o fesťácích, ale pak se to zvrhlo do Mighty. Nakonec se písnička vyřadila do šuplíku, ale zas byl čas ve studiu a nakonec je z toho ještě klip. A proč nezačít rozkrývat desku úplnou blbinou."

Kvůli dokončení alba Fialky letos omezili vystoupení na letních festivalech, které hodlají zařadit až na příští rok s novým repertoárem. Přesto je možné kapelu vidět už třeba tento čtvrtek v Praze na Zakoule punk festu v Modré Vopici, v sobotu na Brněnci. V červnu na Colours of Ostrava, nebo v srpnu na Slánském festivalu Rock na Valníku.

https://youtu.be/tEyPk-DwAwQ
www.thefialky.cz


Publikováno: 27. 06. 2019
Autor: Johan

Fotogalerie