Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

Mike Patton (FAITH NO MORE, MONDO CANE) a renomovaný francouzský skladatel Jean-Claude Vannier, který je možná nejznámější pro svou práci se Sergeem Gainsbourgem, vydávaji12-ti písňové album "Corpse Flower".

„Jean-Claude a já jsme se potkali při spolupráci na Gainsbourgově retrospektivě v Hollywood Bowl v roce 2011," vysvětluje Patton. „Okamžitě jsme se spojili. Viděl jsem, že má odhodlání a pozornost k detailům, které byly neúprosné, takže respekt, který jsem pro něj měl už v minulosti, se znásobil. Mluvili jsme volně o práci v budoucnosti… a trvalo to nějaký čas, ale po několika letech jsem ho kontaktoval a začali jsme zapalovat nějaké jiskry."

„Poslal jsem Mikeovi hrubé verze písní a pak jsem netrpělivě čekal, zíral na hodiny, dokud jsem neobdržel jeho odpověď," dodává Vannier k procesu, který duo použilo k vytvoření alba "Corpse Flower". „Probudil mou hudbu svou jedinečnou perspektivou a interpretací mých písní. Mike je impozantní zpěvák s humorem a společně jsme vytvořili silnou, krásnou a upřímnou sbírku hudby a přátelství. “

Album vyjde 13. září u Pattonova labelu Ipecac Recordings na CD i na vinylu. Zde je ochutnávka v podobě skladby "On Top On The World". Album bude rovněž obsahovat song "Ballade C.3.3.", jejíž text čerpal z básně Balada o žaláři v Readingu Oscara Wildea.

Životopis Mike Pattona je prakticky neomezený, protože začal svou hudební kariéru jako teenager v kapele MR. BUNGLE, v roce 1989 nastoupil do FAITH NO MORE a od té doby vytvořil spoustu kapel a sólových projektů včetně FANTOMAS, TOMAHAWK, MONDO CANE, DEAD CROSS, LOVAGE a PEEPING TOM.

Jean-Claude Vannier, narozený v Paříži během druhé světové války, byl přezdíván jako „zvukový sochař ve stínu Serge Gainsbourga“, s odkazem na jeho rozsáhlou práci s francouzským hudebníkem včetně Histoire de Melody Nelson. Behem kariéry vydal devět sólových nahrávek, nespočet hudby k filmu a televizi a jeho vliv byl citován četnými hudebníky včetně Beck, PORTISHEAD, MASSIVE ATTACK nebo AIR.

"Corpse Flower" track list:

1. Ballade C.3.3.

2. Camion

3. Chansons D'Amour

4. Cold Sun, Warm Beer

5. Browning

6. Hungry Ghost

7. Corpse Flower

8. Insolubles

9. On Top Of The World

10. Yard Bull

11. A Schoolgirl's Day

12. Pink and Bleue


Publikováno: 19. 05. 2019
Autor: Bury

Fotogalerie