Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Závěrečná řada fantasy seriálu Hra o trůny (Game of Thrones), kterou v těchto dnech vysílá stanice HBO, inspirovala značku Fender k výrobě trojice speciálních nástrojů tvořenou modely Game of Thrones House Stark Telecaster, Game of Thrones House Lannister Jaguar a Game of Thrones House Targaryen Stratocaster, jejichž názvy odkazují na rody z této divácky mimořádně oblíbené ságy. Produkci exkluzivní série si vzal na starost Master Builder firemního Custom Shopu Ron Thorn.

Fender Game of Thrones House Stark Telecaster má korpus z lehkého jasanu vykládaného stříbrnou lemovkou, patinovaný pickguard (nikl/stříbro) nese znak vlka, který najdeme také na první poloze ebenového hmatníku a chromované destičce podkládající šrouby upevňující javorový krk s profilem Medium-C. Přenos zvuku obstarávají singly Fender Josefina Hand-Wound '50-'51 Blackguard a cena včetně luxusního pouzdra s umělou vlčí kožešinou byla nastavena na 25 000 dolarů.

Pro tělo Fenderu Game of Thrones House Lannister Jaguar byla zvolena výběrová olše, horní plochu zdobí zlatá grafika s tématem lva a stejnou heraldiku najdeme na pickguardu potaženém čtyřiadvacetikarátovým zlatem, hlavici krku a dalších součástech nástroje. Ebenový hmatník o radiusu 9.5 palce nese 21 středně silných pražců opět ve zlaté úpravě a dvojice single coilů Fender Josefina Hand-Wound Fat '50s SC Strat je ovládána pro tento model kytary typickou elektronikou. Oficiální cena s pouzdrem, certifikací atd. byla nastavena na 30 000 dolarů.

Fender Game of Thrones House Targaryen Stratocaster s korpusem z podobného materiálu jako u Jaguaru, je stříkán černou barvou chráněnou nitro lakem, čelní strana těla má rytí ve tvaru dračích šupin, emblém draka byl použit i u koženého pickguardu v odstínech mědi a pro intarzii na první poloze ebenového hmatníku. Kovové součásti včetně bronzových knoflíku potenciometrů dostaly černou povrchovou úpravu a elektroniku tvoří trojice snímačů Fender Josefina Hand-Wound Texas Special SC Strat, pětipolohový switch a ovladače Volume/Tone/Tone. Cena tohoto kousku činí 35 000 dolarů.

Příprava sběratelské edice zabrala s přestávkami téměř dva roky a samotné výrobě těchto unikátů věnoval tým Custom Shopu cca 300 hodin.

Popisované kytary si můžete prohlédnout v přiloženém videu, kde jsou kromě nástrojů hlavními protagonisty Scott Ian (ANTHRAX), Tom Morello (PROPHETS OF RAGE, ex RAGE AGAINST THE MACHINE), Nuno Bettencourt (EXTREME), autor hudby k seriálu Game of Thrones Ramin Djawadi  a spolutvůrce televizní ságy Daniel Brett Weiss.

zdroj: frontman.cz


Publikováno: 27. 04. 2019
Autor: Bury

Fotogalerie