Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Do světa míří nová série live sessions z Brna
 
Brno, Česká Republika, 2. 4. 2019​ – Brněnský klub Kabinet Múz, společně s hudebním portálem Fair Price Music a společností Smile Music, s podporou Státního fondu kultury České republiky vypouštějí novou sérii live sessions s názvem ​Resistor Sound Sessions.​ Rezistor je zásadní součástka hudebních zařízení ovlivňující zvuk nástroje či hlasu. Resistor Sound Sessions budou zajišťovat plynulý přísun těch nejlepších zvuků a hlasů z oblasti alternativní hudby. Navíc s obrazovým doprovodem. Cílem je podpora a propagace české alternativní hudební scény u nás i v zahraničí digitální cestou. První Resistor Sound Session představuje kapelu Tomáš Palucha.


Tomáš Palucha ​není jméno jedince, ale kapely. Skvěle sehrané kapely, která ví, jak využít prostor a čas, je precizní, ale bez ztráty živočišnosti a elegantně se vyhýbá zbytečnému balastu. Během této první  Resistor Sound Session se atmosféra prostoru Kabinetu múz zaplnila poetickým i kousavým post-rockem světové třídy. Tomáš Palucha si našli v hustě osídlené postrockové krajině své místo.


Tomáš Palucha - ​Ursiny (Resistor Sound Session)


Resistor Sound Sessions ​se natáčejí přímo v Kabinetu Múz, jehož zvuk a prostředí jsou ověřenou kvalitou. Nahrávání si vzal na starosti Vojta Hájek, mix a mastering Rhys Braddock, který byl iniciátorem a dvorním zvukařem FPM Live Sessions, které produkoval portál Fair Price Music. O video se postaral Jonáš Svoboda se svým týmem (Mina Dostal, Martin Šťastný, Iva Tresová) a o celkovou produkci Ivo Lorenc a Petra Braddock, která ke vzniku tohoto nového projektu dodává: ​“V Brně je velká komunita kreativních lidí a vynikající hudební klub, který se nebojí žánrového rozpětí a prezentace nejen alternativní hudby. Jejich propojení se nabízelo už dlouho. Společně jsme vytvořili projekt, který pomůže české alternativní hudbě dostat se do většího povědomí u nás i ve světě.”  Kapely do letošní série vybírali lidé z Fair Price Music, Kabinetu Múz a magazínu Full Moon. Do výběru byli zahrnutí aktivní umělci a umělkyně z České republiky s hudebním přesahem a především vlastní snahou se se svojí hudbou dostat do zahraničí.  První Resistor Sound Session představuje kapelu Tomáš Palucha, která byla mimo jiné nominovaná na českou hudební cenu Vinyla, která od roku 2011 upozorňuje na výrazné autorské či inovativní tuzemské hudební počiny, a na cenu české hudební kritiky, Apollo. Další Resistor Sound Sessions budou vycházet v průběhu celého roku vždy digitálně a budou prezentovány českým a zahraničním médiím, skrze sociální sítě a ve spolupráci s českými centry v zahraničí.  
 
Projekt Resistor Sound Sessions vznikl za podpory Státního fondu kultury České republiky, Fair Price Music, Kabinetu Múz a Smile Music.
 
 
Další odkazy Resistor Sound Sessions - FACEBOOK: www.facebook.com/resistorsoundsessions


Publikováno: 03. 04. 2019
Autor: Coornelus