Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Vystoupí: KRUCIPÜSK, LIMETAL, DEBUSTROL
14.6.2019 od 17:30 h Sono Centrum Brno
www.brnokoncert.cz
Předprodej: Ticketportal, Goout, Ticketmaster, Ticketart a Smsticket

Brněnské Sono Centrum bude hostit nový festival zaměřený na tvrdý rock a metal.


V oblíbeném Sono Centru, jehož technické vybavení poskytuje kvalitní zázemí pro konání koncertů všech žánrů a kde je téměř vždy vynikající atmosféra, vzniká nový festival Brno Hard!. Bude se konat pravidelně v červnu a klade si za cíl představovat to nejlepší z tvrdé muziky v České republice. Program prvního ročníku akce nabídne kapely Debustrol, Limetal a dnes již legendární Krucipüsk.


Debustrol, thrash metalová skupina z Mladé Boleslavi, byla založena v prosinci roku 1986 kytaristou Kolinssem a bubeníkem Melmusem a patří mezi hlavní průkopníky thrash metalu na území tehdejšího Československa. Vzorem souboru tenkrát byli Slayer či Sepultura. Kapela vydala své zatím poslední, v pořadí 10. studiové album v roce 2016 pod názvem Válka.


Skupina Limetal  hrající hard rock a heavy metal byla založena na podzim roku 2015, nicméně nejedná se o žádné nováčky na scéně. Kapelu tvoří bývalí členové legendární hardrockové skupiny Citron: František „Fany“ Michalík (zpěv), Jaroslav Bartoň (kytara), Jiří Šperl (kytara) a Václav Vlasák (baskytara), které doplňuje talentovaná bubenice Veronika Lukešová (doposud vystupovala s Olgou Lounovou). Na svém kontě v tomto složení mají dvě desky.


Liberecká skupina Krucipüsk Tomáše Hajíčka se na scéně pohybuje již přes čtvrt století. Tato hardcore/thrashmetalová formace, která byla na jaře 2018 uvedena do Beatové síně slávy, vydala 1.11.2017 velmi dobře hodnocené album „Sine Amore Nihil“. V recenzi na Musicserver.cz zaznělo: „To, co dělá novinku skvělou, je ovšem především hudba. Krucipüsk v tomto ohledu působí jako polití živou vodou. Nahrávka nemá téměř žádná slabá místa a naopak předkládá velmi silné skladby.“  Je tedy na co se těšit!!


Nenechte si proto ujít první ročník Brno Hard! v Sono Centru. Bude to nesmlouvavá jízda plná hutných a našláplých songů a skvělých riffů.


Paralelně v sousedním klubu Mersey zahraje vítězná skupina, která vzejde z doprovodné soutěže kapel. Pro další informace sledujte naše stránky www.brnokoncert.cz či událost na Facebooku.
Weby kapel: http://krucipusk.cz , cms.debustrol.cz/, www.limetal.cz/

 


Publikováno: 14. 02. 2019
Autor: Coornelus

Fotogalerie