Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

DĚKUJEME MOC VŠEM, KTEŘÍ ZATÍM PODPOŘILI A TĚM, KTEŘÍ JEŠTĚ PODPOŘÍ VZNIK KNIHY TATALOG! JSME NA CESTĚ, ALE DÍKY VÁM O KROK BLÍŽ K CÍLI! VAŠI PĚŠÁCI ROKENROLU

Jsme "nejmladší třicet let stará kapela". To je slogan, který obměňujeme víceméně při každém našem výročí. Jestli je tomu skutečně tak nemáme vlastně nijak potvrzené, ale nikdo se zatím neozval, tak to používáme dál. Když se blížilo naše loňské kulaté výročí, přemýšleli jsme, jak s ním naložit. Řekli jsme si, že by to chtělo něco neobvyklého, třeba výstavu... Skok do roku 2019: Výstava v DOX běží, těší se slušnému zájmu a my z toho máme radost. Už od počátku jsme ale nechtěli, aby všechna práce a nápady, které jsme do instalace vložili po jejím skončení jen tak vyšuměly. Chtěli jsme část její esence uchovat. Jako se k výstavám dělává katalog, tak se zrodil TATALOG! Respektive, stále se rodí.

Jedinečná příležitost pomoct na svět výpravné knize (o) Tata Bojs! TATALOG je kniha vycházející z právě probíhající výstavy nazvané "TATA 30JS", ale přesahující běžný katalog.
https://www.hithit.com/cs/project/5821/tatalog-kniha-mapujici-30-let-existence-skupiny-tata-bojs

Co je náš cíl?

Chceme vytvořit vizuálně atraktivní publikaci, vycházející z výstavy TATA 30JS. Zachytit v ní třicet let naší dosavadní existence. Bohatou na texty, ale s hlavním těžištěm v jakési "vizuální historii". Bude zahrnovat výpravné koncertní scény, jejichž autorem je Milan Cais, obaly alb či snímky našeho dvorního fotografa Salima Issy. Bude v ní ale i spousta archivních materiálů, na které se na vlastní výstavě nedostalo. Novinové výstřižky, smlouvy, vzkazy od fanoušků či povolení k veřejnému vystupování ze sklonku normalizace. Využit bude i obsáhlý Mardošův fotografický archiv.

Detaily

Textovou část knihy, s příspěvky všech současných i bývalých členů kapely, jejích spolupracovníků, stejně jako osobností z oblasti hudební publicistiky, spřátelených kapel, výtvarného umění atd., má na starosti editor časopisu Reflex Matěj Bartošek. Její design a výtvarnou podobu Marek Pistora a studio Najbrt. TATALOG vydává nakladatelství BiggBoss.

... a ještě něco navíc

Chcete vidět puklinu na Hadovce? Poznáte oba zakladatele TB na školní fotce z první třídy? Chcete si přečíst co kapele napsal Tomáš Hanák, Mejla Hlavsa nebo Václav Havel?

Kdo jsme?

Jsme skupina Tata Bojs z Hanspaulky. Kapela lokálního významu. Hrajeme už třicet let, ale vůbec nám to nepřijde.

Proč to děláme?

Chceme udělat opravdu pěknou publikaci. Cheme ji hezky zalomit, pěkně vytisknout. Výrobní náklady se nám tedy vyšplhaly vysoko. Ale výsledkem bude radost pro oko! Jdete do toho s námi?


https://www.youtube.com/watch?v=XisQoaPynnY


Publikováno: 13. 02. 2019
Autor: Bury

Fotogalerie