Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Solve et Coagula


Jsou splitka, která spojují žánrově spřízněné kapely. A jsou splitka, která svedou dohromady kapely spřátelené. Tato na posluchače obvykle o něco větší nároky, neboť žánrová kompaktnost nemusí být zdaleka tak silná, jako u prvního typu. O tom, že náš nejnovější chystaný přírůstek – split album s názvem „Fullmoon Alchemy Narcotic Session“ od post-metalových DROM a sludge doomových BLUES FOR THE REDSUN – spadá do kategorie náročnějších (a to hned z několika důvodů), vás hodláme přesvědčit na následujících řádcích.


Zaprvé je zde již naznačený fakt, že v případě DROM a BLUES FOR THE REDSUN hraje prim dlouholeté přátelství mezi oběma uskupeními spíš než identická povaha žánrů, kterým se kapely věnují. Spolupráce obou skupin byla nějakou dobu dobře známá z koncertních podií a nyní tedy celkem logicky navázala i spolupráce studiová.


„Za hlavní bereme spíš lidskou než stylovou spřízněnost.“
(Kubanec, BLUES FOR THE REDSUN)


Je zde nicméně ještě druhý fakt. Možná ne tak známý, ale o to víc zásadní pro celý tento počin. Kytaristé a vokalisté obou skupin – Kubánec (BFTR) a Charlie (DROM) – jsou totiž dlouholetými pracovníky v protidrogových službách. Jejich nelehká práce se tak promítla právě i do tohoto split alba a deska se tak tematicky věnuje změněným stavům vědomí, jež jsou vyvolané v důsledku použití návykových omamných látek.


„Polovina DROM tančí na snových halucinacích MDMA1, strana BFTRS je tvrdá, chladná a nesmlouvavá jako závislost na pervitinu.“
(Charlie, DROM)


Na posluchače tedy v tomto konkrétním případě čeká deska, která opravdu není jako řada jiných undergroundových splitek. Není to přímočarý death či grindcore. Je to přesný odraz abstraktních a temných stavů, které zažijete jedině na tripu, reflektovaný světem hudby, a zároveň memento škodlivosti podobných výletů. V neposlední řadě představuje „Fullmoon Alchemy Narcotic Session“ kombinaci dvou hudebních světů v jejímž rámci vystoupáte s DROM do fantasmagorických výšin, zatímco ve společnosti BLUES FOR THE REDSUN sestoupíte do tíživých, depresivních, hlubin.
Tato tedy svým způsobem osvětová deska se dostane do světa prostřednictvím MetalGate Records, a to již 14.11. na vinylu!

 
www.metalgate.cz
www.facebook.com/darkdrom
www.facebook.com/freaknihildoom

MDMA1 - Neboli 3,4-methylendioxymethamfetamin. A nebo ještě jinak, extáze


Publikováno: 10. 11. 2018
Autor: Coornelus

Fotogalerie