Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Na vrcholu armageddonu

Zemi halí temné stíny, jelikož slunce již dávno zakryly těžké mraky. Z nebe kanou ohnivé slzy, které se při dopadu mísí se zpěněnými vodami oceánů, jež bičují poslední pozůstatky lidských obydlí, které ještě nespadly do pukající země. A uprostřed celého tohoto pustošení je samotná Šelma pekelná nemilosrdně odpočítávající poslední vteřiny před tím, než pro sebe uzme samotný trůn Boží.

Onu šelmu – jež dostala do vínku jméno „Within Destruction“ – do světa vypustí ještě tento měsíc ostravští death-thrash metalisté NAHUM. V její společnosti se přenesete přímo do samotného nitra ničení. Nová deska tak symbolicky završuje apokalyptické téma, které NAHUM rozebírají již od své prvotiny. Zatímco debut přišel pouze s vizí apokalypsy a druhé album reflektovalo její rozpoutání, tento závěrečný díl celého triptychu (volně přeloženo jako „…obklopen, či uvnitř destrukce, zničení“) přináší ohlušující vrchol celého kataklyzmatu. Náhodou není ani fakt, že i na třetí desce skupina přichází s devíti skladbami. Symbolika je i nyní jasná – tři alba, třikrát po 9 písních. Číslo 999 pak nezbývá než obrátit...

Není to však jen symbolická rovina alba, která pojednává o totální destrukci všehomíra. „Within Destruction“ je suverénně nejtvrdším počinem v historii skupiny. Skladby vás nekompromisně sevřou a nenechají vás na pochybách, že dílo zkázy právě vyvrcholilo. Záměr přijít s hudebně i textově ještě intenzivnějším materiálem je znatelný hned od první minuty – rychlost, brutalita, smrt a zmar. V tomto rozpoložení pak hledá zalíbení utěšené množství klenutých sól, jak ze školy mistra Chucka Schuldinera z legendy žánru Death.

Materiál pro novinku byl dokončen v druhé půli roku 2017, ostré nahrávání pak proběhlo v první polovině letošního roku v několika studiích (Abbadon studio, GM studio, M-Kapec studio). O mix a master se pak postaralo světoznámě proslulé studio HERTZ (Vader, Behemoth, Decapitated,...). „Chtěli jsme, aby album znělo syrově, nekompromisně a světově, ale zároveň, aby také vynikla skvělá atmosféra Michalových sólových partů, a těžké temné melodie" vysvětluje kytarista Tomash, autor hudby.

O nepostradatelnou vizuální stránku alba – která již nyní sklízí fantastické ohlasy – se postaral skvělý malíř Vladimir "Smerdulak" Chebakov (Katalepsy, Sodom…), který namaloval ústřední obraz pro toto album. Celkové grafické pojetí si pak vzal na starosti další talentovaný umělec, a to Frodys (Postcards from Arkham, Awrizis).

Na podporu nové desky plánují NAHUM v roce 2019 tour, jež zasáhne Českou i Slovenskou republiku a Polsko, kterým pánové rovněž oslaví svých 15 let existence.

Within Destruction“ vychází koncem října 2018 u MetalGate Records!

www.metalgate.cz
www.nahum.cz


Publikováno: 17. 10. 2018
Autor: Johan

Fotogalerie