Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

V táboře crossoverových A NEW CHAPTER se toho poslední dobou nemálo děje. Letos v květnu pánové vyrazili do legendárního pražského studia Hostivař natočit nástupce jejich předloňského debutového dlouhohrajícího alba Zanechat stopu. Novou nahrávkou se kapela vrací k formátu EP a pod názvem "Kultem" nyní vychází 5 nových skladeb. Hlavní postava hostivařského studia, mistr zvuku Zdeněk Šikýř, se o celé album postaral nejen ze zvukového hlediska, ale tentokrát i z pozice koproducenta.

"Těch pět nových válů nám trvalo dát dohromady neobvykle dlouho, vlastně vznikaly v průběhu posledních dvou let. Prošli jsme si menší skladatelskou krizí, jako první vznikly v rámci kapelního soustředění písně "Kultem" a "Rváči", které jsme celý loňský rok měli již zařazeny v playlistu. Další tři věci jsme dali dohromady až letos." vysvětluje kapela a dodává, že se tentokrát rozhodla vynechat pomalejší skladby a celé EP pojmout více nářezově, prostě tak, aby dobře fungovalo při živých koncertech.

Po náhrávání a letních koncertech navíc přišla po dlouhých sedmi letech první změna v sestavě. Kapelu opustil zakládající člen, bubeník Míra Macko, který se rozhodl věnovat více času aktivitám, na které mu vedle kapely tolik času nezbývalo. Dle slov obou stran se ale jednalo o "nejpřátelštější rozchod v dějinách hudby." Bubenická stolička nezůstala ani na chvíli prázdná, novým bubeníkem se stal Ústečan Vitas Michna známý ze svého dřívějšího působení např. v kapelách Idio&Idio, Toxic People nebo Demontáž.

Vitase je možné vidět i v novém videoklipu ke skladbě "V nitru", která aktuální EP otevírá. Celkově se jedná o pátý videoklip kapely a od začátku byla snaha, aby byl i tím nejlepším. Ke spolupráci pánové vyzvali opět Jirku Solničku z Affected Production, s kterým točili už předchozí video k písni "Zanechat stopu". Leitmotivem nového klipu je odolávání všemožným pokušením, které člověka v průběhu života potkávají. Ke ztvárnění jednotlivých pokušení si kapela vybrala mj. herečky z děčínského Divadelního spolku Karel Čapek a litoměřického souboru Li-Di. "Tak jasně, že jsme chtěli, aby se na ten klip dalo koukat.." dodává kapela lehce v nadsázce.

Nový klip je společně s celým EP ke zhlédnutí a poslechu na youtube kanále A NEW CHAPTER TV, poslouchat můžete i na Spotify, Bandzone a dalších tradičních místech.

Odkazy:

Videoklip "V nitru" (2018)
https://www.youtube.com/watch?v=2_LIrcpmdh0&index=2&list=PL0P8FTDsGVgOnPNa9Oq2CZ06IwCLkVWlI

Videoklip "Zanechat stopu" (2016)
https://www.youtube.com/watch?v=PUsRgRZAw6g&list=PL0P8FTDsGVgNN_-0fEWL_FLgLBOaSxOdK&index=2

Facebook: www.facebook.com/anewchapterband
YouTube: www.youtube.com/anewchapterTV
Bandzone: www.bandzone.cz/anewchapter
Instagram: www.instagram.com/anewchapterband


Publikováno: 26. 09. 2018
Autor: Coornelus

Fotogalerie