Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Vyjádření skupiny WISHMASTERS k odchodu zpěvačky:

Dobrý den vážení fanoušci, kamarádi a přátelé. Na úvod je třeba poznamenat, že tyto řádky se nám vůbec nepíší lehce, nicméně se snažíme neřešit žádný vzniklý problém s horkou hlavou. Po nastalých událostech jsme se museli postavit zpět na nohy a najít pro Vás i pro nás odpověď na otázku: „Co bude dál?“ To je jeden z důvodů, proč reagujeme až nyní, téměř po 14 dnech od zlomových událostí. Jak si někteří z Vás správně vydedukovali – opustila nás zpěvačka Iveta Aman. Pokusíme se Vám nyní předestřít sled událostí a situaci ve které se nyní nacházíme.

Je podzim roku 2017 a skupina po ukončené sezóně sestavuje harmonogram a plán činnosti na příští rok. Společně a jednomyslně. Na jaře 2018 v době kdy již bylo zainvestováno několik set tisíc a stovky hodin práce celého produkčního teamu (kapela, team Wolfandeer production, AD Sound a spousty dalších lidí), byly přípravy s vydáním alba v plných otáčkách – navrhovala se nová stage (pyro efekty, světla, kulisy), cvičil se nový repertoár, založilo se nové vydavatelství, eshop a nový web byl těsně před spuštěním.

Jak někteří víte, od roku 2014 jsme spolupracovali s agenturou T-Production CZ s.r.o. Všichni v kapele a to vč. zpěvačky Ivety Aman jsme se dohodli na odchodu z této agentury a následné činnosti „na vlastní triko“ za stejných podmínek, a to i smluvních (určitě stojí za zmínku fakt, že tyto smlouvy jsou velmi jednoduché a za celou dobu jejich platnosti s nimi nikdo z nás neměl problém a nebyly na nás nikdy uplatňovány). Těsně ve finále po celkové diskuzi, kde se všichni jednomyslně dohodli na podobě exkluzivních smluv (které jsou nezbytné, jestliže kapela přijala zodpovědnost a závazek dělat věci na co nejlepší úrovni), přichází Iveta Aman s oznámením, že je unavená a není schopna se v současnou chvíli k ničemu zavázat. To bohužel ani k nasmlouvaným koncertům na letošní sezónu. Dále se jedná o další důvody, které se zřejmě mimo jiné mění stále ze dne na den (např. rozčilení se nad tím, že po práci musí chodit do studia nahrávat složité písničky, či že by raději trávila o víkendu čas s rodinou nebo že se zpěvem již živit nechce), avšak tvrzení o touze po založení rodiny jsme akceptovali, a naopak jsme se z něj i těšili. Únava po 10 letech dřiny ve Wishmasters je taky pochopitelná. Nicméně s tvrzením, že nemůže garantovat ani měsíc, nemůže kapela dál pokračovat. Na otázku při společné debatě, zdali si je vědoma, že svým rozhodnutím hází přes palubu 4 roky práce na nové desce, minimálně 15 lidí, dobrou pověst kapely, a hlavně důvěru čtyř kamarádů, kteří by do té doby za ni dýchali, odpověděla, že si je toho vědomá, ale nic s tím neudělá.

Zodpovědné osoby za kapelu Wishmasters podepisují smlouvy s pořadateli, kde je mimo jiné kromě honorářů specifikována i náhrada škod pořadateli způsobená neodehráním koncertu (investice do reklam apod.). Nikdo z kapely ani produkčního teamu s takovýmto výhledem za daných okolností nechce v žádném případě ke koncertování ani jiné produkci přistupovat. Další věc je otázka autorských práv a se souhlasem s vydáním CD. Toto bez patřičného převodu práv na vydavatele také není možné lisovat. Nikdo z produkčního teamu se nenechá žádným způsobem, a to ani v budoucnu, vydírat. Jediná cesta, jak tomuto předejít, jsou správně a férově nastavená pravidla pro všechny, která prostě – ať se to líbí, nebo ne – smlouvy obsahují, protože bez nich se svět hudební produkce neobejde.

Nyní, několik dní po hořkém odchodu Ivety Aman, jí přejeme v sólové kariéře (kterou zřejmě teď, plna energie, s našim bývalým manažerem plánuje) mnoho úspěchů. Toto není ironie - s námi to Ivet nevyšlo, držíme ji tedy palce u jiných. Přes to všechno maximálně a upřímně zpěvačce děkujeme, co za 10 let kapely odvedla za práce. Nebyla to vždy sranda, i když jsme si legraci dělali pořád kde z čeho a kde z koho… Děkujeme Ti za pohodu, kterou jsme si spolu užili, za fantastické koncerty (i ty náročnější) a za společné chvíle vůbec. Omlouváme se Ti za mnohdy náročné chvíle se 7 chlapy v autě. Z tohoto úhlu pohledu zaslouží obdiv každá ženská v kapele mezi muži... O to hůře se nám dařilo zamáčknout slzu nad tímto překvapujícím vyústěním celé situace. Ještě před měsícem by se komukoliv o tomto ani nezdálo. V každé kapele musí fungovat určitá chemie, tak jak přestane fungovat - nedá se dělat už vůbec nic.

Nicméně zbytek kapely stojí při sobě jako ještě nikdy, i když stojíme s holým zadkem úplně na začátku. Nemáme zkušebnu, studio a veškeré PROMO, fotky, plakáty, klip a téměř dohraná deska nám jsou k ničemu. Díky Vám fanouškům máme naději, že Afterworld dorazíme. Nejen že jej dorazíme, ale i odehrajeme letošní sezónu. Máme pro Vás výbornou zprávu, která se nám přesto lehko neříká, protože nás čeká právě tolik práce, že si sami ani nedokážeme představit náročnost. Zároveň víme, že i tak se nezavděčíme všem.

Díky sdílení videí různých přátel jsme narazili na mladou 20letou holčinu z Itálie, jejíž videa sdílel i oficiální profil skupiny Epica. Od minulého čtvrtka víme, že by chuť byla z obou stran. Nyní jsme spolu celý víkend makali a můžeme s radostí říct:

„Přivítejte novou zpěvačku skupiny Wishmasters – Shirley Tracannu!“.

Držte nám pěsti, budeme to potřebovat – máme 3 týdny na to secvičit repertoár, v květnu jet přetočit klip do pouště a do toho samozřejmě přetočit desku a nafotit všechny promo materiály znovu. Nevíme sice, jak to zvládneme ale bojovat budeme. Sledujte nás a budeme rádi za vaši podporu. Nyní ji budeme neskutečně moc potřebovat.

Za Wishmasters: Martin Havel, Pepa Hübner, Petr Kořínek a Kuba Nývlt - DĚKUJEME


Publikováno: 04. 05. 2018
Autor: Mikael