Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TELEPATIE VI

The Hellfreaks

Už jsme Vám představili řadu kapel, které přicestují z ostrovů či dokonce přes oceán. Nyní přišel správný čas vylosovat mezi středoevropskými kapelami pár kilometrů na východ od Vyškova. Další kapela, kterou Vám dnes představíme, je totiž z maďarské Budapešti a přiveze nálož temného boogie. Sama kapela definuje svůj styl na hranici psychobilly, hororpunku a metalu.

Partička The Hellfreaks vznikla v roce 2009 a vyznačuje se velmi osobitým způsobem vystupování a hlasem frontmanky Shakey Sue. Behěm svojí nedlouhé historie kapela vydala tři oficiální alba, řadu singlů a videoklipů, jež zaznamenaly velmi působivý úspěch na sociálních sítích. Už při prvním poslechu je z téhle anglicky zpívající kapely cítit vliv fenomenálních The Distillers. Spolu s třetím albem Astoria vydaným v roce 2016 přišla i adaptace žánru kapely blíže k modernímu „punk-rock-riot“. Ať už přivezou The Hellfreaks cokoli, rozhodně se máte na co těšit!

 

Uliczny Opryszek

27 let v kapele, to už je panečku slušná řádka let. 27 let v jednom hudebním stylu a vyznání, tomu se říká poslání, které Vás nepustí do konce života. Tak je tomu v případě další potvrzené kapely pro festival Pod Parou 2018. Nejklasičtější punk z klasických punků přivezou Uliczny Opryszek.

Buntovi chlapci za ty roky posbírali řadu úspěchů nejen na úrovni polské kulturní scény, ale podívali se i do Čech, na Slovensko, do Německa a samozřejmě i do kolébky tradičního punku v britském Londýně. Skupinu Uliczny Opryszek založili už v roce 1991 v městečku Nowy Tomyśl  a vydali 9 alb. První z nich byly natočeny na dnes už neužívané MD kazety, což si už ani mnohý mladý pankáč v dnešním světě virtuálních medií a digitálních nosičů neumí představit. Během uplynulých let se v Ulicznym Opryszku vystřídala řada členů a frontman Bunt je tak jediným členem, který kapelu udržuje od počátku existence.

 


Publikováno: 28. 03. 2018
Autor: Johan