Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

České atmosferické dark folk duo Nemuer právě vydalo svůj nový videoklip "Descent to the Realm of the Dead" (Sestup do Říše mrtvých). Skladba je z jejich připravovaného třetího alba "Gardens of Babylon" (Babylonské zahrady), které je celé v Babylonském motivu a obsahuje výhradně Starobabylonské texty. Video, natočeno v přírodních končinách Moravskoslezského kraje, se zabírá existenciální hloubkou smrti a její nezvratnosti.

Nemuer hrají temný atmosferický folk. Jejich snová akustická hudba navrací dávné mýty a příběhy zpět k životu. V jejich hudbě se vyskytují motivy středověké, starověké i pravěké. Pro utužení podmanivé atmosféry používají pouze mrtvé jazyky anebo beztextové pravěké zpěvy. Duo nikdy nebylo pouze o hudbě. Nemuer vytváří hypnotický, transcendentální zážitek, který spojuje umění s pradávnou mystikou. Hrají převážně na žánrově specifických evropských festivalech. Novinkou je jejich vystoupení se staroegyptskou harfou, které je světovým unikátem.

Jejich připravované album "Garden of Babylon" je zasazeno do starověkého Babylonu nejen atmosférou, ale i texty. Nemuer na tomto albu zpívají mrtvým jazykem - zhudebnili autentické texty staré více než 3 tisíce let. Legendární Babylonské zahrady jsou jedním ze starověkých sedmi divů světa a zároveň dar, který král Nabukadnezar 2. daroval své milované ženě, královně Amytis. Album bude pokřtěno v Praze Maďarskou legendou pohanského folku, skupinou The Moon and the Nightspirit.

Videoklip je o ztrátě milovaného člověka a strašných nesnázích přijmout ji. Tak jako v mnoha starodávných mýtech a legendách, hrdina se s tragédii odmítá vyrovnat a místo toho se vydává do podsvětí získat svou milou zpět.

Datum vydání alba: 25.02.2018

Videoklip: https://www.youtube.com/watch?v=YUJvcO5ZEIE 

WWW: http://www.nemuer.com

Předprodej alba: http://www.nemuer.bandcamp.com

Facebook: https://www.facebook.com/nemuer/

Událost křtu alba: https://www.facebook.com/events/1577349599026123/


Publikováno: 02. 02. 2018
Autor: Johan

Fotogalerie