Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

Říká vám něco pojem „brownfields“? Zhruba od počátku současného milénia se právě tímto slovem začalo označovat území dříve využívané pro průmyslové účely, následně však opuštěné a zanechané ladem. Krom toho se tak jmenuje i nové album domácího tandemu GORGONEA PRIMA a ne náhodou. Pokud jste totiž kladenská kapela a ve své tvorbě fúzujete industrial se syrovým black metalem, je takový brownfield neocenitelným zdrojem inspirace. Ostatně, kde jinde nasát absolutně nihilistický opar, a co jiného pozvednout na metaforu života obecně než místo, kde betonové skelety, torza těžkých strojů a jámy toxického odpadu mlčky vypovídají o pomíjivosti (a možná též bláhovosti) lidského snažení.

Kromě ztělesnění pochmurnosti, je album „Brownfields“ také příkladem rčení, že dobré věci někdy prostě potřebují čas. Album sice vychází letos, ale jeho geneze započala již těsně po vydání debutu „Black Coal Depression“, tedy někdy před sedmi lety, i když části některých skladeb jsou ještě staršího data. Samotné nahrávání, které probíhalo ve studiu RiverSound, trvalo dva roky, jelikož bylo třeba některé skladby ještě vybrousit k dokonalosti a taktéž zkoordinovat celou řadu hostů, kteří na „Brownfields“ zanechali svůj otisk, a následná postprodukce, vzhledem ke komplexnosti výsledné nahrávky, také nebyla úplně přímočará.

Nakonec se ale zadařilo a vy se tak můžete těšit na moderní, mnohotvaré, ale zároveň syrové album, kde na ploše devíti skladeb najdete jak strojově přesné devastace, jež znáte z předcházející tvorby GORGONEA PRIMA, tak barevnější kompozice, včetně vůbec první balady v kapelní historii, čímž ovšem „Brownfields“ neztrácí nic ze své ponurosti. Ostatně, posuďte sami poslechem prvního singlu „Fight or Fall“.

Zmíněná nálada desky se promítla i do její grafické podoby, kterou si vzal na starost sám kapelník Hogath, který do přebalu zakomponoval impozantní fotografii anglické uhelné elektrárny Fiddlers Ferry od Andrewa Howa. Lépe snad atmosféra „Brownfields“ ani vystihnout nešla.

Již brzy!

Předobjednávejte na MetalGate e-shop!

www.metalgate.cz
www.facebook.com/gorgoneaprima


Publikováno: 21. 10. 2017
Autor: Johan

Fotogalerie