Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Hostují zde Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Kittchen a další

Nezaměnitelná zpěvačka, textařka, producentka, autorka filmové i divadelní hudby a výrazná osobnost české hudební scény Vladivojna La Chia vydá další ze svých netradičně pojatých filmových soundtracků. Po hudbě a písním k filmu Nevinnost a seriálu Až po uši tentokrát připravila v mnohém unikátní album inspirované filmem Marty Novákové 8 hlav šílenství, ke kterému rovněž složila hudbu. Nahrávka, na níž Vladivojna spolupracovala s Lucií Bílou, Lenkou Dusilovou, Anetou Langerovou, Otou Klempířem či Kittchenem, vyjde 6. 10. u Supraphonu a uvádí jí singl a klip Záře (video zde: http://y2u.be/6Qzc1920kpw). Slavnostní křest proběhne 15. 11. v pražské La Fabrice.

Z hudebních motivů, které ve filmu zazní jsem vytvořila skladby na básně Anny Barkovové, o které celé film je a k nim jsem přizvala několik výrazných interpretů, vlastně docela nesourodou společnost,” komentuje Vladivojna svou novinku, pro kterou se jí podařilo získat velmi pestrou a pro někoho možná až překvapivou paletu zpěváků a zpěvaček.

Uslyšíme tak například Lucii Bílou ve dvou naprosto nových a odlišných polohách. Představitelka filmové hlavní role Aneta Langerová se zde objevuje jak sólově, tak vůbec poprvé v duetu s Lenkou Dusilovou. Svůj hlas albu propůjčilo i pár výrazných jmen současné alternativní scény jako zpěvák rock metalové kapely Insania Poly nebo postapokalyptický písničkář Kittchen.

Hudba k filmu mě velice bavila, ale přiznám se, že udělat z Barkovové básní písničky, které nazpívají všechny tyhle osobnosti, byla nakonec jedna z nejnáročnějších produkcí kterou jsem kdy dělala. Cítila jsem velkou odpovědnost vůči všem těm lidem, kteří na desce nakonec jsou. Zároveň to pro mě byla ohromná výzva. Básně Barkovové jsou totiž stále nesmírně silné a aktuální. Zaslouží si zhudebnit,” dodává Vladivojna.

Vladivojna brzy vyráží na koncertní turné s novým programem, který obsahuje také několik písní z nového alba. Vladivojna jej absolvuje během podzimu a jara společně se svým pětičlenným čtyřtriem 4Trio, které kromě ní tvoří kytarista Aleš Bajger, violoncellistka Terezie Kovalová, šansonová zpěvačka Sylvie Bee a nově i bubeník Luboš Pavlík.

Naše koncerty jsou výjimečné tím, že všechny skladby hrajeme v aranžích pro akustické nástroje. Takže skladby, které jsou na albu hojně protknuté elektronikou jsou v koncertní podobě jiné. Je to pro nás velké dobrodružství a zábava,“ říká k živému hraní Vladivojna.

První koncert tour proběhne v Kutné hoře v galerii výtvarného umění Gask. Kapela chystá také dva křty. Ten první moravský bude v rámci významného festivalu Hradecký slunohrad, přičemž pomyslným vrcholem bude 15. 11. křest v pražském klubu La Fabrika, na němž se coby hosté představí Aneta Langerová, Kittchen a další. Kompletní výčet dosud potvrzených koncertů najdete níže nebo zde: www.vladivojna.com/koncerty

Nadcházející koncerty Vladivojna La Chia & 4Trio

  • 21. 10., Kutná Hora, GASK
  • 4. 11., Hradec n. Moravicí, Zimní slunohrad
  • 9. 11., Žďár na d Sázavou, Kafe u tety Hany - křest alba
  • 10. 11., Černošice, klub Kino
  • 15. 11., Praha, La Fabrika - křest alba, hosté Aneta Langerová, Kittchen
  • 29. 11., Ostrava, Parník
  • 15. 12. , Praha, Vánoce v Kaštanu

 


Publikováno: 22. 09. 2017
Autor: Johan

Fotogalerie