Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
HUSMAN FEST

Ružomberský klub Nové Korzo stále žije a na konci leta tu môžete zažiť brutálne death metalové peklo. Práve v tomto priestore bude mať celoeurópske turné s názvom BRUTAL GROOVES GRINDING MOVES svoju jedinú zastávku v rámci Slovenska (28. august 2017). Vystúpia tu štyri formácie, ktoré síce majú vo svojej žánrovej škatuľke spoločné slovné spojenie death metal, ale takmer každá banda pochádza z iného kontinentu. GUTSLIT sú z Indie, SPLATTERED z americkej Kalifornie, ďalej sú tu Kolumbijčania CARNIVORE DIPROSOPU a Európu reprezentujú Nemci STILLBIRTH. O tom, ako sa vôbec tieto formácie mohli dať dokopy nám pár viet povedal basgitarista Josh zo SPLATTERED:

„Za spojením našej kapely s celým lajnapom tohto turné stojí tvrdá práca chlapcov zo Stillbirth, Lukasa a Dominika. Oni dali všetko dokopy, zorganizovali turné podobne ako aj dva roky dozadu, keď sme hrali v zostave SPLATTERED, STILLBIRTH ,CREPITATION, GUTSLIT. A s tým pocitom a nadšením ako to fungovalo predtým si myslím, že je to naozaj skvelá zostava. Jednoducho hromada metalistov jazdiaca naprieč Európou, ktorá so sebou prinesie poriadne peklooo.”
Kalifornský SPLATTERED majú síce tri roky starú dosku, ale pod Amputated Vein Records chystajú vydať nový materiál, y ktorého nám časť isto predstavia aj na tomto turné:

“S Amputated Vein spolupracujeme už asi dva roky, ale zatiaľ sme pod ich značkou nič nevydali. Hoci je na obzore slamové splitko so STILLBIRTH, CREPITATION a GOREVENT, pracujeme aj na novom albume a dúfame, že by mohol byť vonku budúcu jar alebo neskôr v lete.“

Ďalšou formáciou pochádzajúcou z exotickej Indie sú GUTSLIT, ktorí majú prichystaní na vydanie nový album, o ktorom sa basák Gurdip vyjadril nasledovne:

„Áno, sme jednoznačne nadšení z vydania nášho druhého dlhohrajúceho albumu „Amputheatre” na tomto turné. Nahrávka je skvelým mixom brutal death metalu s grindom a obsahuje aj nádych technických a breakdownových elementov. Všetky skladby sme sa snažili zachovať odlišné jednu od druhej a celý balík sa na vás vyvalí ako neúprosný úder, či zvuková stena, ktorá sa rúti priamo na vás. Skladba, ktorú sme vypustili už získala veľa pozornosti  a pozitívne hodnotenia, čo sa týka štruktúry, produkcie a kvality. Veľmi sa tešíme, že Vám ju zahráme na živo.”

Spomínam si ako mali v minulosti GUTSLIT nemalé problémy s vízami, ktoré im nedovolili zahrať si v Európe:

„Áno, v roku 2011 boli naše žiadosti o vízum zamietnuté, ale momentálne s tým už nemáme žiadny problém. Všetko je skvelo načasované a všetko beží tak ako má, takže sa čoskoro uvidíme.“

Ďalšou exotikou je kolumbijská formácia CARNIVORE DIPROSOPU, ktorá do tohto nekresťansky nadupaného večera prispeje svojim poriadne guturálnym brutal death metalom, aký dokážu vyprodukovať len Juhoameričania. A napokon zahrajú aj spomínaní Nemci STILLBIRTH, ktorých som mala možnosť vidieť na poslednej indoorovej Flesh Party a vtedy to bol veru parádny koncert, takže sa máte na čo tešiť. Kapacita klubu Nové Korzo je však obmedzená pre 150 návštevníkov, tak neváhajte a zadovážte si lístok na túto akciu vopred. Slovak Metal Army crew sa na Vás všetkých teší!
 
 
INFO:  
Miesto  – Nové Korzo, Ružomberok
Dátum – 28.august 2017
Lístky – predpredaj 6€ / na mieste 7€

EVENT

PREDPREDAJ priamo v Novom Korze alebo cez TICKETPORTAL:

https://www.ticketportal.sk/Event/Brutal_Grooves_Grinding_Moves_Tour_2017


Publikováno: 19. 08. 2017
Autor: Johan

Fotogalerie