Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Psy-High: další lístky jdou ven, kapely se ale nedozvíte
 
Po roční pauze se kolektiv /-  vrací s posledním ročníkem festivalu Psy-High na nepřekonatelnou lokaci Hradišťského vrchu. Částečně zatopený lom už organizátoři poznamenali v roce 2015 a spousta nastřádané energie podle nich ještě čeká na jedno velké vyzáření.
 
Téma čtyř elementů/ čtyř festivalů završuje oheň, zpracovaný přes mýtus o Prométheovi a dalších navazujících ideách. Poslední Psy-High bude trvat o pár dní déle a organizátoři tentokrát nešetří na velkých plánech - ať už je to formát dočasné autonomní zóny, kde platí “jiná pravidla” než na jaká jsme zvyklí z každodenního života, nebo tajnůstkářský přístup “bezčasé psychedelie”. U kolektivu  /- stojí za zmínku i tradiční důraz na vytvoření jedinečného “setu a settingu”, ve kterém se kombinují extrémy meditativního klidu s kouzlem přírodní lokace a intenzivní programovou dramaturgií včetně důrazu na uměleckou proměnu celého prostoru. Od těchto snah si kolektiv slibuje trénink na setkávání s neznámem, tříbení schopnosti otevřít se novým zážitkům, boj proti společenské apatii a vytržení z každodenního automatismu.
 
Jaké vystoupí kapely? Kromě tří zveřejněných orientačních uskupení se organizátoři rozhodli kapely nezveřejňovat. Rozhodnutí je dle jejich slov jeden z kroků, kterým se pokouší narušit běžný způsob uvažování nad letními festivaly. Slibují žánrovou rozmanitost ve jménu psychedelie a větší důraz na elektronickou stage, na které se účastní kolektivy Punctum Krásovky, brněnských AVA nebo Letmo productions. Program se dozvíte až několik týdnů před festivalem. Z programu minulých ročníků (www.psy-high.cz/2015) se však nebojíme, že by nebylo o co stát.
 
Ať už vás láká hudba, přednášky, poezie, divadlo, workshopy nebo dokonce podivnosti typu rituálů, během festivalu si každý najde to svoje a pokud můžeme soudit podle reportů a recenzí, zažít principy Psy-High v praxi (festival jako společné dílo všech zúčastněných) je neopakovatelný zážitek.
 
Dobrovolníci nechť lístky nekupují a vyplní registrační dotazník: http://bit.ly/2ruWq7v
 
Uveřejněné kapely:
Weedcraft (pl) - https://weedcraft.bandcamp.com/
Core Belief (cz) - http://bandzone.cz/corebelief
No.c (cz) -  http://www.youtube.com/watch?v=9yZgwknMlDY&feature=youtu.be
 
 
Web
http://www.psy-high.cz/2017/
FB
https://www.facebook.com/events/253377451762545/

 


Publikováno: 22. 06. 2017
Autor: Coornelus