Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HEIDEN – Andzjel

U Papagáje vychází vinylové desky CONFLICT, EXIT-STANCE a G.B.H.

CONFLICT patří vedle Crass k nejznámějším představitelům (nejen) britského anarcho-punku. Tato již legendární kapela představuje vše, co můžete od zmíněného politicky angažovaného stylu očekávat. Boj za práva lidí i zvířat, antimilitaristické postoje a v neposlední řadě boj s autoritami (v případě Conflict je známo, že se nejednalo jen o boj politický, ale často i fyzický).
Album Conclusion je nahrávka, která původně vyšla roku 1993 a Conflict při její tvorbě experimentovali s celkovým soundem kapely. Vedle osobitého pojetí punkové hudby uslyšíte i výrazné vlivy reggae a svůj prostor rovněž dostal i podmanivý zvuk kláves. Výsledkem je silná a naléhavá nahrávka, která s sebou nese emotivní prožitek, pravděpodobně přesně takový, jaký si kapely při nahrávaní sama vytýčila. Conclusion vás jednoduše nenechá chladnými.
Album vůbec poprvé vychází ve vinylové reedici a zvuk byl nově remasterován.

EXIT-STANCE je kapela, která představuje to nejlepší z pozoruhodné a pestrobarevné vlny britského anarchopunku. Má v sobě mocný zvuk, dunivé šamanské údery bicích a nabroušené kytarové vyhrávky. Samotná skupina získala proslulost i díky přátelství s neústupnými Conflict, kteří vydávali jejich desky. Tohle je jedna z oněch tvrdších anarchopunkových kapel, která si příliš nehrála s experimenty, ale šla přímou cestou k vytyčenému cíli.
While Backs Are Turned… je minialbum z roku 1986 textově zaměřené na práva zvířat. Ďábelsky silná nahrávka projede hlavou jako rozjetý tank. Původní verze je již těžko sehnatelnou raritou. Deska se aktuálně vůbec poprvé objeví ve vinylové reedici, navíc rozšířená o 9 raritních bonusových songů.

G.B.H. – tři písmena označující britskou punkovou legendu, která příští rok oslaví neuvěřitelné čtyřicátiny! G.B.H. patří k nejznámějším kapelám, které se prosadili ve druhé vlně britského punku osmdesátých let. První alba téhle nespoutané party dnes patří k naprosté punkové klasice. Skupina později začala experimentovat s prvky metalu, ale zvuk zůstal specifický a na první poslech rozeznatelný.
Punk Junkies je album z roku 1997 a pro G.B.H. znamenalo bezpečný a fanoušky kýžený návrat k punkovým kořenům. Vliv metalu zmizel a na povrch se opětovně vydral ostrý nespoutaný punk se silným tahem na branku, vrzavou kytarou a agresivním chraplákem zpěváka Colina, kterého sborově podporují ostatní členové bandu. Punk Junkies je deska s velkou vnitřní silou a pro velkou část oddaných fanoušků  je i jednou z nejlepších.
Deska vychází ve vinylové reedici na PHR Records s novým remasteringem a mírně pozměněnou grafikou.


Publikováno: 27. 05. 2017
Autor: Coornelus

Fotogalerie