Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

Ve čtvrtek 23. února 2017 proběhne v music restauraci U Peciválů vernisáž tamních koncertních úlovků fotografů kulturně-klubového serveru ov-kluby.net. Výstava nabídne v šesti elektronických rámečcích zhruba osm desítek fotografií.

Živá vystoupení U Peciválů, především pak ta venkovní - na zahrádce, mají svou neopakovatelnou atmosféru. Fotografové serveru ov-kluby.net se ji snaží zachytit již několik let. Někdy více, někdy méně úspěšně.

„Výběr fotek se soustředil hlavně na atmosféru, která je U Pecošů specifická,“ podotýká jeden z fotografů a tatíček zakladatel zmíněného serveru Tomáš Dudyn Václavek. Technická dokonalost tu není až tak podstatná, důležitým je dech… Snímek by měl do tváře diváka vydechnout ono kouzlo okamžiku a zpětným nádechem jej vtáhnout do děje. Zachycený okamžik má v tehdy přítomném vyvolat vzpomínku, vrátit jej na místo konání, vrátit mu tehdejší nálady a pocity. Tehdy nepřítomného zmást a vyvolat v něm pocit, jako by tam byl. Malý formát elektronických rámečků navíc případnou technickou nedokonalost dokonale upozadí.

Vystavené fotografie Zu (Zuzany Rybolové), Jonáše (Jirky Šonovského) a Tomáše Dudyna Václavka zachycují útržky z koncertního fungování hudebního pubu U Peciválů od roku 2011. Výčet koncertů není kompletní, ale to ani nebylo záměrem. Je to průřez. Do jisté míry náhodný.

Téměř všechny fotografie byly pořízeny v rámci čtyřletého projektu „Kulturní Pecivál“, který zaštítilo město Ostrava. Nyní se otevírá nová etapa výstav v peciválovských digitálních rámečcích a výstava PecOViny je jejím prvním krokem.

Vernisáž proběhne ve čtvrtek 23. února 2017 od 18:00, výstava na zdech restaurace vydrží do konce března.


Publikováno: 19. 02. 2017
Autor: Johan

Fotogalerie