Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Tato zpráva je povícero osobního charakteru. S distrem jsem jezdil na Brutal Assault pravidelně od roku 2005, od roku 2010 jsme pak měli stánek označený logem Pařátu. Nové vydání časáku jste si u nás mohli koupit, vyzvednout, stejně tak zboží z Pařátshopu. Proč píšu v minulém čase? Skoro se mi ani nechce věřit, že předchozích 11 let jsem největší svátek tuzemského metalu tak nějak prošvihnul a díval se na něj z prodejního stánku. Už mnohokrát jsem měl obrovskou chuť se na to vykašlat, jít pařit, užívat si a nic neřešit. Vždyť je to Brutááááll! Realita je taková, že pokud se o drtivou většinu věcí spojených s Pařátem na místě nepostarám, tak prostě nebudou, nehledě na zodpovědnost za zboží atd. Největší krize přišla loni, po té brutální sluneční výhni, která festival sevřela. Když jsem pak dával vše skoro týden do pořádku, tak jsem se zabejčil a byl přesvědčený o tom, že příští rok už ne, že si chci aspoň jednou ten festival užít jinak. Jak měsíce ubíhaly, zas nálady převažovaly na stranu „udělat to pro lidi“. O víkendu na Gothoomu přišel definitivní zlom: Pařát letos na Brutal Assaultu mít prodejní stánek nebude, což znamená, že na něm nevyjde ani 71. číslo. To zrealizujeme až klasicky 20tého sudý měsíc, čili vyjde týden po konci Brutalu.

Co to tedy znamená? V podstatě nic velkého. Já osobně budu na festivalu přítomen 3 dny. Cokoliv budete z Pařátshopu chtít, na místě si vyzvednete, čímž nebudete platit poštovné. Stačí se ozvat předem do 9. srpna. Záleží na konkrétním dnu. Buď vám zboží předám osobně, nebo někam nasměruji a bude to úplně stejné, jako byste k nám do stánku přišli. Akorát tam na vás nebudeme 4 dny čekat. Milerád se s vámi potkám, můžeme pokecat a to pivo si dát i tak. 71. číslo Pařátu na Brutal Assaultu nevyjde z toho důvodu, že být tomu opačně, zase by to bylo jenom o práci, starostech a stresu. To není o desítkách zákazníků, ale o stovkách, kteří si v uplynulých letech přicházeli pro nový Pařát a nechci se ubírat cestou, že do stánku postavíme nějaké figurky nebo brigádníky, jenom aby něco bylo. Takto Pařát nefunguje a fungovat nebude. Tady jde o úplně jiné hodnoty a principy.

Všem vám děkuji za pochopení a případně se omlouvám, pokud touto zprávou někoho naštvu. Ještě pořád jsem člověk, ne stroj. Letos bych si festival chtěl po dlouhých letech užít bez těch stresů, bez starostí… prostě si ho užít tak, jako kdokoliv z vás, vidět víc než 5 kapel a o půlnoci nepadnout únavou, abychom druhý den dopoledne zase mohli otevírat. Ač to tak nemusí vypadat, v první řadě jsem „úplně normální metalový fanoušek“.

Petr Herdron  


Publikováno: 29. 07. 2016
Autor: Johan