Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Alenku v říši divů od Lewise Carrolla jistě budete znát, nicméně v podání post-rockového projektu POSTCARDS FROM ARKHAM vede pověstná králičí nora na opravdu podivná místa. Konkrétně do pohádkového světa prodchnutého estetikou Tima Burtona a univerzálním chaosem H. P. Lovecrafta. A bude jen na vás zda-li v této prázdnotě smyslu a významu zmizíte navždy, či zda-li máte natolik otevřenou mysl, že dokážete uvidět věci v jiném, klidně i diametrálně odlišném, světle.

Více z děje nového singlu a zároveň videoklipu „Aeon Echoes“ prozrazovat rozhodně nebudeme. Taktéž jeho význam necháme na představivosti každého z vás. V každém případě tento počin reprezentuje první ukázku nové tvorby POSTCARDS FROM ARKHAM, která nabude své definitivní podoby na druhém studiovém albu „ÆØN5“, a která opouští striktně lovecraftovský rámec, respektive jej obohacuje o další prvky a motivy.

Nový materiál, včetně skladby „Aeon Echoes“, vznikal jednak v MetalGate studiu, kde se nahrála veškerá instrumentace a orchestrální kompozice, a kde momentálně vzniká finální mix celé desky, a jednak v GM studiu, kde se zaznamenaly vokální party. Těchto se zhostil zpěvák Ador Dorath Ivo Doseděl, jehož nezaměnitelný hlas vás z pozice vypravěče provede nejen singlem, ale celým albem.

Estetickou stránku věci si vzali na starost kapelník POSTCARDS FROM ARKHAM Marek „Frodys“ Pytlík a Lenka Machová, kreslířka a zpěvačka Ador Dorath. Režie klipu pak probíhala pod taktovkou Martina Ferka.

Zároveň s uveřejněním singlu byly spuštěny na MetalGate e-shop předobjednávky alba „ÆØN5“ a to hned ve dvou edicích. V té standardní na vás čeká deska jako taková ve formátu bohatě ilustrovaného digibooku, avšak v té speciální dostanete k albu ještě unikátní bonusy a to konkrétně opravdovou pohlednici z Arkhamu, stylové kytarové trsátko, ale hlavně zakonzervované a jednoznačně poživatelné chapadlo ve vlastní šťávě – import přímo z R’lyehu od samotného Cthulhu!

Deska „ÆØN5“ vychází u MetalGate Records v září 2015.

Klip / Pre-order speciální edice / Pre-order standardní edice

www.metalgate.cz

http://postcardsfromarkham.wz.cz



Publikováno: 21. 05. 2015
Autor: Johan