Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA
Pokud si říkáte, že nebylo o Tata Bojs v poslední době příliš slyšet, vězte, že to je jen proto, že se chystají samé velké věci! Patří mezi ně samozřejmě očekávané nové album, na nějž se můžeme těšit začátkem září, ale také velký podzimní koncert a s ním spojený křest, který proběhne 12. 11. v pražském Foru Karlín! Sólově v Praze budou Tata Bojs k vidění ale i na jaře, konkrétně 16. 4. na koncertě v rámci Nočního běhu pro Světlušku a 31. 5. v Divadle v Celetné, kde zahrají akusticky pro Nadační fond Šestý smysl.

"V tuhle chvíli je hotová zhruba polovina alba. Kluci teď pracovali nějakou dobu beze mne, protože jsem dělal hudbu k filmu Malý pán. V porovnání s Ležatou osmičkou se tak situace trochu otočila, ale teď už do toho zase naskakuju. Máme spoustu demáčů a nápadů na pár taktů. Teď je potřeba z toho vybrat to nejzajímavější, takže si brzo otevřeme lahvinku, budeme poslouchat, vyzobávat oříšky i nejzajímavější nápady,"
přibližuje Milan Cais aktuální stav tvůrčího procesu nového, zatím bezejmenného alba, které vzniká s podporou společnosti Philco.

Co se zvuku novinky týče, Milan Cais naznačuje, že by mohl vycházet z prosincového dvojsinglu Strana A, tedy písní Antikvariát a S ní: "Zatím je to spíš jen v našich hlavách, ale shodli jsme se, že víc než nějaké kytarové blázince by se nám líbil electro sound 80tých let, pohledem současnosti."

"Občas se říká, že revival osmdesátek trval déle, než trvala celá osmdesátá léta. Možná bychom to mohli dotáhnout ještě dál, že bychom udělali revival tohoto revivalu. Ale kdo ví, jak deska nakonec bude znít a jak vyzní. Dneska je moderní ten, kdo ví, který z retro zvuků je momentálně v kurzu. To neřešíme. Bereme si, odkud chceme a používáme to jak chceme," komentuje to Mardoša.

Je dost dobře možné, že pár nových skladeb by mohlo naživo zaznít už na jarních benefičních koncertech Tata Bojs, které proběhnou 16. 4. v rámci Nočního běhu pro Světlušku v pražské Stromovce (jak se na něj Tata Bojs "připravují" můžete shlédnout zde: http://y2u.be/wawZAVAeeW8) a 31. 5. v Divadle v Celetné, kde kapela odehraje již tradiční akustický koncert s takřka rodinnou atmosférou, jehož výtěžek tentokrát podpoří Nadační fond Šestý smysl podporující rodiny s handicapovanými dětmi, děti v dětských domovech a u pěstounů.

To budou ale všechno jen ochutnávky, hlavním chodem lákavého koncertního menu bude výpravná show chystaná na 12. 11. ve Foru Karlín, kde Tata Bojs zároveň nové album i pokřtí. "Myslím, že Praze takovýto moderní koncertní sál s podobnou kapacitou už dlouho chyběl. Pro nás je Forum výzvou a dalším velkým pražským koncertem s výpravnou scénou, kterým občas děláme radost sobě i fanouškům. Těšíme se, že si vyzkoušíme zase nový prostor a mě hodně láká i to, že tam můžu dostatečně rozvinout fantazii, co se týče vizuální podoby koncertu, což jiné koncertní prostory v takovéhle šíři neumožňují," komentuje to Milan Cais.

Že to bude určitě stát za to, naznačuje už fakt, že se jedná - jak Milan Cais podotýká - o typ koncertu, na který se kapela a především pak sám Cais coby autor scény chystá s bezmála ročním předstihem a tomu pak odpovídá i potenciální nervozita: "Určitý strach a nervozitu zažíváme před každým koncertem. Když nás ale čeká tenhle typ koncertu, je nervozita ještě větší, protože na tom děláte tak dlouho a všechno pak směřuje k jednomu okamžiku." A Mardoša s typickým vtipem dodává: "Já jsem někdy na koncertech nervózní i za jiné kapely. Jestli to zvládnou. Takže za vlastní jsem samozřejmě nervózní o to víc!"

Pokud patříte k těm fanouškům, které nervozita chytá už teď, pojistěte se včasným nákupem vstupenek, které seženete v předprodeji sítě Ticketstream v cenových kategoriích Standard zone 390,- , Golden zone 590,- a Diamant zone 1190,- (zahrnuje i vybrané nápoje zdarma po dobu koncertu a limitovanou edici alba s bonusy podepsanou od všech členů kapely).


Publikováno: 02. 04. 2015
Autor: Johan