Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"
Máme zde další mladou nadějnou kapelu... Jedná se o kapelu United Front, zkusíte se trochu více představit našim čtenářům?

Zdravíme přátelé, United Front je crossover - hardcore kapela z jihu čech, jejíž působení se datuje od roku 2014. Ovšem formovat jsme se začali už na podzim předešlého roku. Sestava je Adzík, Haťa, Jabko, Čmoud, Sága. Hrajeme energickou muziku s českými texty a rádi říkáme lidem, že naše show je vaše show. :)
Zastáváme názor, že by undergroundové kapely měly držet pospolu bez jakékoliv závistí, soutěžení atd. Chceme abychom jsme si všichni pomáhali, protože při dnešní návštěvnosti music klubů je to potřeba!

Dnes už se těžko hledají kapely, které mají české texty vy je ovšem máte.. je to z toho důvodu že vaše tvorba a především ty texty mají určitý postoj ke všemu, co se v naší zemi odehrává, nebo se vám to prostě jen takto líbí?

 
České texty máme z toho důvodu, že si to většina kapely přála. Zakládající členové Haťa,Sága a Jabko chtěli mít projekt zaměřující se na českou tvorbu, poněvadž v další kapele kde hrají (Kapybara) jsou texty anglicky. Co se týče postoje textů, tak určitě bych neříkal že jsou o naší zemi...  Nemáme rádi nácky a podobný lidi. Ano, na EPčku jsou 2 songy stavěné proti politice a dnešní společnosti, kde jsou fráze z našeho prostředí jako například "úplatky berou do krabic s bílým vínem, nebo Becherovi muži", ale tyto fráze jsou tam z toho důvodu, aby ten text poukázal, že se korupce děje i u nás a že bohatí lidé,  lidé ve vyšších funkcích atd. nejednají čestně a že ta maska za kterou se schovávají je jedna velká fraška. Ty texty jsou proti systému jako takovému, když se podíváme na další 2 songy tak ty jsou proti válkám a drogám. Každá píseň řeší nějakou špatnost, co se na světě děje, ať je to válka, drogy nebo chování lidí k ostatním lidem. Momentálně pracujeme na novém songu a text se bude točit kolem rasismu a xenofobie, která je momentálně také velkým tématem a chceme pozitivní cestou ukázat, že tyto sklony jsou špatné. Také máme texty o tom, aby byl člověk sám sebou a zvolil si v životě vlastní směr a nebyl jen v něčím stínu.

Kdo z vaší kapely je takovým tím tahounem? Nebo pracujete na všem společně?? Nebo můžete zkusit popsat, jak celkově fungujete??

Co se týče skládání nových věcí, tak na tom pracují Haťa s Adzíkem, kde Haťa dělá muziku a Adzík se stará o texty a o jejich linky. Samozřejmě si po nějaké finalizaci do muziky každý přidává něco ze sebe. Každý z nás poslouchá jiný žánr a cítí tu muziku jinak.
Pokud bychom měli jmenovat tahouna kapely, tak je to Adzík. Ten se stará o všechno kolem kapely, je to náš veliký manažer a my se díky tomu můžeme válet doma a nic nedělat :D :D

Jaký je váš postoj k dnešní scéně? A vůbec k celé společnosti ve vaší tvorbě se to poměrně pěkně odráží, přesto bych se rád dozvěděl více..

Co se týče naší scény, tak to už jsme načali hned v úvodu. O naší scéně si myslíme, že by měla začít držet pospolu a kapely by si měly co nejvíce pomáhat. Je potřeba si uvědomit, že konkurence a závist je absurdní a pokud se podíváme na návštěvnost klubů na lokální kapely či české kapely obecně (mluvíme tu o undergroundu), tak každý fanoušek, co podporuje českou scénu a chodí na koncerty ví, že je nás tam kolikrát 10 a kroutíme hlavou, proč lidi nemají zájem chodit na skvělou muziku! Spousta lidí si jen stěžuje, že v jejich okolí nic není a když už se jim něco takového naskytne, tak buď sedí v hospodě u piva s nadávkami, že vstup 60 kč je moc drahý a že se na to můžou vykašlat a  že se raději opijí v hospodě a udělají tržbu jukeboxu... a nebo hledají jiné záminky proč nepřijít. Tento přístup je prostě špatně a chceme s ním něco dělat. Také by podle nás hodně pomohlo, kdyby si velké kapely na turné braly ty menší kvalitní a snažily se je ukázat lidem, aby posléze tyto kapely mohly pod svá křídla brát zase další a ty zase další a začít pracovat na nějakém vzestupu naší scény. Ovšem pokud ty velké kapely vidí v muzice byznys a nemají zájem, tak je to těžké a smutné... A co se týče postoje k celé společnosti.... Ve světě je spousta zloby, spousta špatných věci, co lidem nějakým způsobem ubližují... Tito lidé, co se vůči druhým takto chovají by si měli uvědomit, že akorát ničí namísto toho, aby se snažili budovat lepší místo pro další generace. Opravdu jsou zapotřebí války? Proč se lidi, kterým vkládáme svojí důvěru chovají, tak jak se chovají a nebo pod slibem že vše bude lepší vidí jen zelené dolary? Proč lidé podléhají mediím a věří všemu, co  slyší a čtou? V dnešní společnosti je prostě spousta nenávistí a bohužel nenávist plodí jen další nenávist a pokud se přístup lidí nezmění a neuvědomí si, že je to špatná cesta, tak se nikam nepohneme.
 
Začátkem roku jste vydali EP s názvem Jsme v tom společně, jaké byly ohlasy ze strany fans? 

Tak EP se nejmenuje Jsme v tom společně ale "Pohrdám systémem". :) Jsme v tom společně je volný překlad našeho názvu a charakterizuje to jednotu. Každý fanoušek co přijde na koncert patří do United Front, každá kapela co je s námi v přízni patří do United Front. Na fb máme něco kolem 170 fanoušků, každý tento člověk je náš člen a pokud chce, může si vzít mikrofon a zazpívat si s námi. Jinak co se týče EP "Pohrdám systémem" tak ohlasy byly vcelku kladné. Nějaká ta kritika samozřejmě přišla a jsme za ní rádi, bez kritiky by to nešlo. Kdo by měl o EP zájem, tak si ho může zdarma stáhnout z našich Bandzone stránek.

Jaké máte cíle s kapelou do budoucna? Připravujete něco nového, nebo se teď zaměřujete především na koncertování?

  
Obojí. Chceme pracovat jak na nových věcech, tak i koncertovat. Novými věcmi můžeme lidem sdělit další názory, co je podle nás špatně a nebo inspirovat jejich životy texty o víře v sebe sama a o zvolení si vlastního osudu  a samozřejmě  jim to nemůžeme říct bez koncertů. Teď je pro nás opravdu důležitý  4 duben co se týče nadcházejících koncertů. Je to akce, kterou pořádáme v klubu Velbloud v Českých Budějovicích a je pořádaná za cílem podpory české scény a ukázání lidem, že nezáleží na žánru muziky, že je to jen o přístupu a toleranci mezi sebou.

http://bandzone.cz/unitedfront
Autor: Deathnoise

Publikováno: 29. 03. 2015
Autor: Johan