Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls
Německá power metalová formace oznámila, že nizozemský baskytarista Barend Courbois se stal plnohodnotnou součástí BLIND GUARDIAN. S kapelou ale jezdil turné už od roku 2011. Za svoji dlouhou kariéru Courbois odehrál přes čtyři tisíce koncertů a nahrál přes šedesát alb. Spolupracoval například s Adrianem Vandenbergem (WHITESNAKE), Zakkem Wyldem nebo Atmou Anurem (JOURNEY). V roce 2004 byl vyhlášen v anketě Guitar Player Magazine nejlepším metalovým baskytaristou.

Courbois se podílel basovými party už na nové desce „Beyond the Red Mirror“, jež vyšla dnes u Nuclear Blast Records. „Byla to nejdelší produkce, jaké jsem se kdy zúčastnil. Nahrávání zabralo dva roky. Kompozice jsou velmi mnohostranné, což také činí BLIND GUARDIAN unikátními,“ uvedl Courbois.

Barend je top. Je to ideální baskytarista pro naši kapelu, je variabilní a mnohostranný, zároveň však schopný vytvořit sílu, kterou potřebujeme. A fakt, že město Krefeld (odtud BG pochází – pozn. red.) je tak blízké nizozemským hranicím, činí naši spolupráci skutečně jednoduchou,“ chválil Courboise frontman BLIND GUARDIAN Hansi Kürsch.

Baskytarista se podělil o informaci, jak se dal s kapelou dohromady: „Jednoho dne jsem obdržel neočekávaný telefonát od producenta Charlieho Bauerfeinda, se kterým jsem se setkal u projektu, na kterém jsme se v devadesátých letech oba podíleli. Zeptal se mne, zda budu dostupný během příštích šesti měsíců pro turné s velkou metalovou kapelou. Zpočátku mi neřekl jméno té kapely.

Publikováno: 30. 01. 2015
Autor: Opat