Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

Skupina HENTAI CORPORATION se pomalu zabydluje ve vyšších patrech naší tvrdě rockové scény. Vyjímá se nejen svou těžko uchopitelnou a popsatelnou muzikou, ale hlavně svým explicitním pojetím humoru, kterým se presentuje jak na pódiu, tak ve svých klipech.

Jak došlo k tomu, že jste se objevili na Dead Endu, coby překvapení festivalu? Říkalo se, že se pořadatel bát zveřejnit vaše jméno, aby se vyvaroval návalu nebezpečných deviantů na festi?

Když jsme hráli naposledy na Dead Endu před třemi lety, tak jsme to pořádně zazdili. My jak to tady máme rádi, tak jsme hnedka začali chlastat, do toho se přidala skupina fanoušků z Českého Krumlova a bylo vymalováno. Já si pamatuji jen tuhle šatnu. Tady jsem se ožral a víc nevím. Ten koncert jsme strašně zvorali, já tam močil na lidi, no strašný. Byli jsme tady jako hlavní kapela a totálně jsme to sundali, ale totálně. Takže kluci si na nás vzpomněli, že už bychom mohli zestárnout, že už bychom mohli mít rozum, tak to udělali takhle, aby tam bylo nějaký napětí. Myslím, že to byl dobrej fórek.

A tak vy to máte postavený na průšvizích a na morbidním humoru. Teď mi naběhl na mysl klip ke skladbě Equilibiristic Brides, kde běhaj nazí chlapi po lese a je to hodně úchylný.

No to je ale v první řadě o holkách. Jak ti daj, když jsi v baru, když jsi  muzikant. Když tam budeš sedět, a budeš stejnej homeless, a nemáš kytaru, tak ti nedaj, že jo. (smích) A o tom to je.  

Tak tuhle pointu bych tam tedy nenašel.

Musíš sledovat indicie! To víš, dívat se na naše klipy není žádná sranda, musíš o tom hluboce přemýšlet. (smích)

Přesto šokovat není asi jednoduchý v tomhle světě, kde už je všeho přehršel…

Není to prvoplánovaný. Obecně máme rádi, když se můžeme bavit a uděláme něco nového. Tohle je náš styl humoru, ať už se to někomu líbí nebo ne a jsem rád, když potkáme stejný úchyláky jako jsme my sami.  

Vy už jste na téhle vlně jeli od začátku, už jen ten název Hentai Corporation je docela vtipnej. Spolupracujete s Atari Terror, Satisfuction a různými interprety…

Teď nás pozval David Koller, dělá turné David Koller and friends a vzal nás za tu tvrdší delegaci, takže jsme předělali jednu jeho píseň a teď o víkendu jsme točili k tomu videoklip. Je to upíří apokalypsa s malýma holčičkama. Budete nadšení.

Kde jste proboha vyštrachali v textech Davida Kollera upíří apokalypsu?

David Koller zpívá jenom o upírech, ne? (smích). No ve všem si vždycky najdeš, co potřebuješ.  Ta skladba se jmenuje Až ti řeknu. A v refrénu je „A ty se uděláš, až ti řeknu já…“  běhaj tam jedenáctky. Matky budou nadšený. Klip zde: https://www.youtube.com/watch?v=dZ0vtuvGUm4

Natáčíte svojí druhou desku, do jakého studia se chystáte a o čem nová deska bude?

Chystáme se do studia Citron, tím si plníme náš sen. Producent je Petr Slezák, absolutní bůh. To je přesně to, co potřebujeme, to studio si na nic nehraje. Tam je všechno tak, jak má být. Žádný, že přijedeš do studia, visej tam všude lebky, týpek za pultem si hraje, že je děsně ostrej a přitom umí houby. Tady ten Petr Slezák je totální zabiják a nehraje si na nic. Já to mám hrozně rád, když jsou ti lidi sví.

Poměrně za krátký čas jste se dostali celkem vysoko a stala se z vás kapela, která plní sály a to se stylem, který nejde jen tak jednoduše definovat. Jak vy sami byste se zaškatulkoovali?

Na to ti odpovím metaforou. Dneska je hudební průmysl asi v té situaci jako deštný prales. Pokud je někdo znalej v ekologii, tak se tomu říká ekologická nika. To znamená, že organismy zaplňují svůj prostor v tom ekosystému. A když si vezmeš deštnej prales, tak to je vyspělej ekosystém, který je do posledního místa zaplněný nějakými organismy. A najít si své místo v tomhle ekosystému je strašně těžký. Ale já si myslím, že se nám to povedlo, že jsme nějakej bizár s dvouma ocasama. Nevím jak dlouho přežijem, teda evolučně. Nejsme panter, nejsme AC/DC, to je takovej obrovskej tygr, kterej žere ostatní. Ale my jsme papoušek s dvěma penisy a papoušek s dvěma penisy zajímá jen pár debilních lidí, že jo. (smích) Zejména psychopaty a ti na nás chodej a my nemáme ambice jít jinam.

http://bandzone.cz/hentaicorp


Zveřejněno: 19. 02. 2017
Přečteno:
3707 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář