Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Leden, únor 2017, Česko, Slovensko

Na přelomu mrazivého ledna a února nového roku 2017 se uskuteční česko-slovenské turné labelu Epidemie Records na kterém představí svou aktuální tvorbu trojice kapel Dying Passion, Heiden a Somnus Aeternus. Každá kapela má svoji tvář, každá trochu jinou, přesto lze v jejich tvorbě a přístupu nalézt několik společných prvků. Osobitost, vytrvalost, pracovitost, snahu jít si svoji cestou a užívat si možnosti tvořit hudbu a sdílet tím společnou radost s posluchači.

Šumperské Dying Passion lze zcela bez nadsázky považovat za jednu z největších stálic tuzemské metalové scény. Na kontě mají stovky odehraných koncertů, 7 řadových alb a dokončenou osmou řadovou desku, která pod názvem Black Threads vychází v těchto dnech. Během let se kapela vykrystalizovala do postrockové i melancholicko rockmetalové náladotvůrné podoby s dominantním zpěvem frontmanky Zuzany Jelínkové. Na studiových albech podáno s velmi vychytanou zvukovou precizností, na koncertech potom zahráno s naprostou suverenitou. Na své si přijdou především všechny melancholické duše.

Brněnští Heiden mají za sebou také dlouhou cestu. Za svou 13-ti letou existenci si přes počáteční pagan black metalovou tvář a pozdější progresivní black metalové období našli svůj současný výraz, který jim vyhovuje nejlépe. Velice melancholický náladotvůrný postrock, postmetal s klávesy a českými texty. Jejich tři poslední desky Dolores, A kdybys už nebyla vymyslím si tě a Na svůj příběh jsme sami sklízejí velmi kladné odezvy ze strany hudební kritiky i posluchačů. Album Dolores se umístilo na prvním místě v anketě Anděl a Břitva. Stejně tak následující album A kdybys už nebyla vymyslím si tě, bylo ohodnocena jako album roku 2013 v anketě Břitva.

Somnus Aeternus rovněž z Brna jsou z trojice kapel nejmladší, přesto však ve vodách tuzemské scény proplouvají již téměř 10 let. Aktuální koncertní program kapely je zcela postaven na jejich druhém albu Exulansis, které vyšlo u Epidemie Records v dubnu 2016. Exulansis je album, které neortodoxním způsobem hudebně i lyricky zkoumá hranice ryzího šílenství a ryzího citu. Jeho premisou je, že ať se tyto odehrávají na pozadí každodenní rutiny, nebo velkolepých scenérií, jsou jediným skutečným důkazem toho, že jsme naživu. A přesně v tomto duchu se nesou koncerty Somnus Aeternus. Velice hutný doom metal se sólovým frontmanem působí na pódiu jako zdrcující parní válec.

27. 1. BRNO (Melodka), 28. 1. OSTRAVA (Barrák), 3. 2. PRAHA (Modrá Vopice), 4. 2. PLZEŇ (Divadlo Pod Lampou), 10. 2. BÁNSKÁ BYSTRICA (Tartaros), 11. 2. ŽILINA (Kolečko)

https://www.facebook.com/svleknitmu

www.epidemie.cz


 


 


Zveřejněno: 19. 01. 2017
Přečteno:
3457 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář