Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

13. 12. 2016, Praha - Modrá Vopice

Někdy se to prostě sejde. Po pracovní stránce to byl den pěkně na prd, ale večer na mě čekalo vysvobození a oprostění se od reality na koncertě. Do Prahy si totiž dali dostavení jedni z hlavních představitelů death metalového podzemí SADISTIC INTENT. Tuhle partu jsem viděl před šesti roky v Německu, na dnes již zaniklém festivalu Way Of Darkness s tím, že je to možná poprvé a naposledy. Druhou šanci, za kterou je třeba poděkovat pořadatelům z Obscure Promotion, jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít. Zvlášť, když byl tento smrtící dýchánek situován do klubu Modrá Vopice a předkapely byly neméně kvalitní.

Na minutu přesně, úderem osmé hodiny večerní začali svůj set domácí HEAVING EARTH. Mí oblíbenci, kteří si mě ještě více získali jejich výbornou poslední fošnou "Denouncing the Holy Throne". U HEAVING EARTH je na koncertech alfou a omegou kvalitní zvuk. A tentokrát to vyšlo na jedničku podtrženou a my si mohli užívat precizní a do posledního detailu promakaný death metal. HEAVING EARTH se s tím nijak nepárali a se Žlábou v čele postupně získali příchozí na svou stranu. Radost sledovat hru obou kytaristů a především Jurgena za bicími. Je až neskutečné, co ten chlap tam namlátí. Nějakých pětatřicet minut death metalového běsnění světové (ano, nebojím se to napsat) úrovně. HEAVING EARTH hned na začátek nastavili laťku pekelně vysoko.

Souputníky na turné se SADISTIC INTENT jsou Belgičané DEHUMAN. Čtveřice pro mě byla malou neznámou, neboť jsem si jen letmo pustil pár songů na YouTube. Nicméně od prvního riffu a úderu do bicích bylo jasné, že tihle kluci vyznávají death metal staré školy a pevně vyhrazených mantinelů. DEHUMAN bez protahování sypali jeden válec za druhým a na své si museli přijít milovníci jak amerického, tak i evropského death metalu. Dobře namíchaný death metalový koktejl. Na všech členech bylo vidět nadšení ze hry i odezvy fans. Zejména věčně vysmátý bicman je showman na správném místě. Čtyřicet minut výborného death metalu. Pokud jste DEHUMAN neslyšeli, doporučuji poslechnout a příště se zastavit na koncertě!

Žádná dlouhá prodleva a lehce po desáté hrábli do strun SADISTIC INTENT. Vzácná návštěva z Kalifornie. Poprvé v Praze, poprvé v Česku. Od první do poslední skladby to byla výprava do poloviny osmdesátek, kdy stáli u zrodu legendární POSSESSED. A právě v tomto duchu se nesl i death metal, který hrají SADISTIC INTENT. Není divu, vždyť hned tři členové prošli řadami právě zmiňované legendy. Dřevní death metal, bez kudrlinek a balancující na hraně s thrash metalem. Prostě metal bez škatulek a s veškerým oblíbeným klišé - stahovákami, pyramidami, pentagramy a obrácenými kříži (úsměv). SADISTIC INTENT za více než hodinový set sáhli hluboko do své historie a vytáhli klenoty v podobě skladeb jako "Asphyxination", "Ancient Black Earth", "Impeding Doom", "Morbid Faith" nebo "Funerals Obscure". Zapomenout nemohli ani na dva nové vály z nedávno vydaného splitu s PENTACLE - "Death is Coming" a "Numbered with the Dead". Také SADISTIC INTENT disponovali po celý koncert prvotřídním zvukem, který demoloval a ničil vše kolem. Frontman Bay Cortez chrlil rouhavé texty a evidentně si atmosféru v klubu užíval naplno. To samé lze říci i o druhém původním členovi - kytaristovi Ricku Cortezovi. Zvuk jeho kytary a riffy mám v hlavě ještě teď. Pod pódiem se pak sešli všichni staromilci pachtící se po pravěkém death metalu. A ten jsme také dostali v té nejvyšší míře.

Po skončení SADISTIC INTENT slyším kolem sebe nadšení a chválu. A já se s radostí přidávám, protože takovýto koncert nezažijete každý večer. SADISTIC INTENT vyplenili Prahu měrou vrchovatou a jak DEHUMAN, tak i HEAVING EARTH tomu hodně pomohli. Návštěva se neočekávala velká. Můj odhad je blbý, ale tipuji, že si do Vopice našlo cestu nějakých čtyřicet fans. To samozřejmě není lichotivé číslo, nicméně v našich končinách čertužel reálné. Zvuk i organizace parádní. Díky kapelám, díky pořadatelům! Impending doom!

Fotky: Ignor


Zveřejněno: 16. 12. 2016
Přečteno:
3358 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

17. 12. 2016 10:04 napsal/a Johan
Praha
Sakra práce, v tý Praze máte život... Abych tam jel sám na takovouhle akci, to žel nedávám, ale určitě by mě to bavilo... nevím, jestli za report děkovat, že mi zprostředkoval něco, co jsem neviděl, nebo se spíš \"zlobit\" :-)))