Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

WARCHILD, F.O.B., FLESHLESS, AVENGER, IMPERIAL FOETICIDE, VIBRATHÖRR

Prolog: 12 dní předem začíná martýrium ? vylepování plakátů. Každý podvečer od pondělí do pátku trávím společně s Corbowem a Kurym projížděním malebného jihočeského okolí Tábora. Lepení končí v pondělí následující týden, najezdili jsme něco přes 320km. Za tu dobu jsme zjistili že je v okolí ve stejný datum asi 6 dalších akcí, pravda, kromě koncertu Arakainu v Sedlčanech (asi 50km) a koncertu Törru v Kardašovce (opět asi 50km) jen samé tancovačky, ale stejně, panují obavy z návštěvnosti.

Na plakátech začátek od 19,00 měl spíše informativní charakter, ačkoli se lidi většinou na Žižku trousí až do 20,30 dnes je výjimka a sál je téměř zaplněn už v v půl osmé a také díky tomu se může začít už v 19,50. Roli otvíráka na sebe vzali rakovničtí WARCHILD svým střednětempým mixem blacku-thrashe a kdovíčeho ještě s klávesami a automatem. Nebylo to zas až tak špatné, ale asi po půlce jejich setu mě to začalo trochu nudit. Zajímavý oděv měl na sobě basák, byl celej oděnej jen do jakýchsi slipů.

Naopak při setu domácích F.O.B. jsem se opravdu nenudil, musel jsem hrát na bicí. Nehodnotím :) ... snad jen zmínit, že se hrály jen nové songy z připravovaného CD, které vyjde na konci května u IFA recs., Bendisovi praskla struna hned v druhým songu a tak Corbow vyprávěl vtipy :)) no znáte to, jak přijde kontrola do blázince?? Ne? Tak jste tam měli bejt.... sorry....

Třetí FLESHLESS jako hlavní hvězdy nezklamali. Předvedli super výkon a za ten byli po právem odměněni publikem, a dokonce se i stagedivingovalo :) Zazněly songy z poslední aktuální Sensuální desky a pokud mě slechy nešálí tak i nějaké novinky z připravovaného alba.

Volyňští AVENGER to už mají v Táboře jednoduché, protože už i tady mají stálé publikum, a tak ještě než začali hrát, bylo slyšet na sále AVENGEEERRR!!!! Old school dark-black-death v jejich specifickém podání je pastva pro uši a právem si zasloužili dlouhý potlesk a pozitivní reakci fans. Zazněl průřez tvorbou, samozřejmě nejhojněji zastoupený posledním CD Godless.

Následující IMPERIAL FOETICIDE z Kolína a Nadějkova :)) na sebe nechali opravdu dlouho čekat, pravda, příprava delší a nutná výměna bicích nakonec stála za to, jen mohli klucí hrát chvíli dýl. Po dlouhé době death-blast-grind osvěžení a publikum bylo ve varu. Zpěvák běhal i mezi publikem a zpíval i na stole :-)

Poslední pražáci VIBRATHÖRR předvedli ten pravý nefalšovaný old school thrash mixnutý s HC a i trochou dalšího šafránu. Měl jsem tu čest setkat se s nimi poprvé a můžu říct, že to bylo příjemné překvapení. Díky (tentokrát) dobré organizaci i akce skončila celkem brzo, něco kolem jedné hodiny a tak nehrála poslední kapela jen pro pár spících, ale téměř pro všechny, kdo ten den přišli.

S posledními tóny a songem pak přišli naši milí spoluobčané strážmistři, že prý se musí skončit, že si někdo stěžoval na hluk. Mnooo povídám, vlastně už se skončilo, takže není žádný problém. Na ta slova zase odešli jen ještě okouněli nějakou tu dobu před hospodou. Proč jich ale přijelo 10 + ještě komando městských oficírů, jako kdyby byla válka, to nikdo neví. Kdo v tu dobu opravdu policii potřeboval měl smůlu a tímto se mu omlouvám, ale já jí fakt nevolal :))) rozhodně to ale nemělo vliv na to, že vynikající atmosféra, dobré kapely a po delší době i dobrá návštěvnost (asi 130 platících) byly hlavní znaky již 22. pokračování Žižkova vraždícího palcátu na Vyhlídce.

Fotky jsou ZDE

http://zizka.fob.cz


Zveřejněno: 24. 03. 2005
Přečteno:
3839 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář