Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

2. 12. 2016, Praha - 007 Strahov

Koukám do kalendáře a nemohu uvěřit, že je to už skoro měsíc, co jsem nebyl na koncertě! Na to, jak byl říjen nabitý skvělými akcemi, listopad mi příliš do vkusu nepadl a tak nadrženost někam vyrazit byla veliká. Občas není na škodu si takhle odpočinout a nevidět pořád ty stejný ksichty, haha. Dělám si samozřejmě srandu. Pátek v klubu 007 Strahov sliboval nejen setkání s kamarády a známými, ale také vysoce kvalitní deathmetalovou sešlost kapel.

Žlába se postaral o to, aby se do Česka v rámci svého minitour podívaly dvě zahraniční bandy. ENTRAPMENT z Holandska a němečtí CRYPTIC BROOD. Sestavu doplňovali domácí BRUTALLY DECEASED. Nahoru na kopec jsem si to štrádoval kolem sedmé hodiny a do legendárního klubu jsem přišel, když už zde bylo několik známých postav. Celkově návštěva více stoupla až během setu první kapely. Ve výsledku si na Sedmičku našlo cestu odhadem okolo padesáti fanoušků smrtícího kovu z celé republiky.

První kapelou byli BRUTALLY DECEASED. Byl jsem na tyto mé oblíbence hodně zvědavý. Kapelu jsem už delší dobu neviděl a jejich nové album "Satanic Corpse" točím dost často. Už se těším až to vyjde na asfaltu! V půl osmé nastoupila čtveřice (R.I.P. Ubina) ve velkém stylu. Od první skladby naprosto precizní a čistý zvuk, ze kterého lezly perfektní kytary obou borců po stranách pódia. Tentokrát bez baskytary, ale s o to větším nasazením. Celá semknutá čtveřice fungovala snad ještě lépe než kdykoliv před tím. Žlababa vtipně uváděl téměř každý vál a do svého výkonu dal tradičně 110 %. BRUTALLY DECEASED zahráli několik starších věcí, ale má pozornost směřovala především k novým skladbám, které považuji za nejlepší v historii kapely. A dočkal jsem se několika z nich. Kluci ten svůj švédský death metal dotáhli k dokonalosti. Nechybí hutnější a temnější pasáže ani vynikající kytarová sóla z dílny obou kytaristů, za které by se nemusely stydět ani heavy kapely. Však i závěrečné přirovnání k IRON MAIDEN bylo docela trefné (úsměv). Prvotřídní death metal, který zaslouženě patří k tomu nejlepšímu, co u nás najdeme. Díky za parádní koncert borci!

Po krátké pauze šli na věc Němci CRYPTIC BROOD. Tuto trojici jsem viděl před dvěma roky ve Vopici a tam mě dost bavili. Tentokrát jsem takové nadšení nesdílel, přesto jsem se bavil. CRYPTIC BROOD odehráli set v duchu chorobného death metalu, kdy jejich produkce evokovala určitý mix AUTOPSY, UNDERGANG a švédských kapel. Trojice se nebála zpomalit na úplně nulové tempo, aby vzápětí valila death/punkový válec. Největší pozornost na sebe poutal bubeník, který jel snad na pokraji maxima možného. Do toho přidejte střídající se vokály všech tří členů a dostalo se nám zajímavého setu, který mě sice nijak neodrovnal, ale ani nezklamal. Death/doom metal v té nejsyrovější a nejobhroublejší podobě.

To následující ENTRAPMENT byli zase z jiného těsta. Do Prahy přivezli podpořit své novotou vonící album "Through Realms Unseen". Tato čtveřice nám ukázala, že v Holandsku prostě death metal umějí dělat. Pánové tíhnou k severské škole a tak jsme mohli slyšet učebnicový death metal á la ENTOMBED nebo DISMEMBER. S tím, že ENTRAPMENT velmi efektivně propašovali do své tvorby vlastní nápady. Každá skladba byla trochu jiná. Jednou ENTRAPMENT valili v nastoleném tempu, které by si užili i punkeři, jindy prokládali svou nálož středně-tempými pasážemi. Necelých čtyřicet minut uteklo jako voda. Také ENTRAPMENT disponovali skvělým zvukem, který jejich hnilobný death metal posunul na ještě vyšší level. Odezva fans byla výborná a myslím, že si to v Praze Holanďané užili. Pokud nejste v obraze, poslechněte si zmiňované nové album.

Konec klasicky v deset. Po koncertě ještě chvíli kecám s kamarády a kolem půl jedenácté vyrážíme s kámošem do centra. Nedaleko Anděla usedáme do hospody, kde ještě zvládáme pár škopků i ztratit skvěle rozehranou sérii zápasů ve fotbálku. Když hluboko po půlnoci prohráváme i tu poslední solidním debaklem, je čas jít spát (smích). Díky Žlábovi a všem, kteří se zasloužili o tento parádní koncert. 3x death metal, 3x jinak!

Fotky: Ignor


Zveřejněno: 05. 12. 2016
Přečteno:
3360 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář