Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Rozhovor s kapelami CATASTROFY (Boris), EXORCIZPHOBIA (Skoří) a KAAR (Ozz, Honza, Kouďák) nejen o společném split albu!

Čau kluci! Asi nemohu začít jinou otázkou než, kdy a koho napadla myšlenka na společný split vašich kapel EXORCIZPHOBIA, CATASTROFY a KAAR?

Boris: Čau Peťo. Mám pocit, že téma splitko sa za tie roky z času na čas nadhodila od každého, ale vždycky sa to krylo s nahrávaním jednej kapely, potom personálnými zmenami druhej atď. Pri príležitosti výročia 10 rokov vzniku všetkých troch z nás a 5 rokov spoločného priateľstva si už každý čas musel nájsť, haha!

Ozz: To kdo si má pamatovat (smích), ale určitě bych to svedl na Borise. A kdy? Asi dávno (smích).

Skoří: Ahoj Peťane! Těžko říct, kdy na otázku společnýho splitka došlo poprvé, ale tak nějak se to dlouhodobě a přirozeně nabízelo. Vážněji se ta myšlenka začala řešit někdy před blížícim se desátým rokem od založení všech zúčastněnejch kapel.

Split album bylo avizováno dlouho dopředu. Tuším, že už se o něm mluvilo během loňského léta. Nakonec vyšlo u aktivního labelu Support Underground na konci léta 2016. Proč došlo k takovému zpoždění a o jak aktuální materiál se v případě vašich kapel jedná?

Boris: My sme nahrávali koncom októbra/října 2015 a odvtedy sme do dnes zložili len jeden song, takže v podstate najnovší materiál, hoci starý skoro rok.

Ozz: Náš matroš pro splitko oslavil rok. Nahrávali jsme v září 2015.

Skoří: Nutno říct, že první průtahy byly způsobeny námi, respektive mnou. Když jsem se vrátil z turné s E-FORCE, kluci už měli vše připraveno a my ještě museli k původnímu materiálu nahrát čtvrtou věc "D.W.I." Potom se připojily  problémy s realizací obalu a nakonec byla Koníkovi, i přes příslib, oddalována samotná výroba vinylů. Holt vydat splitko o třech kapelách není žádná prdel (úsměv).

Jak už jsem zmínil, splitko vyšlo u Koníkova vydavatelství Support Underground. Byla volba vydavatele dopředu daná (pro CATASTROFY to není 1. titul u SU) nebo jste zvažovali i jinou alternativu? Co říkáte na Koníkovy aktivity? Za poslední 2 roky udělal pořádný kus práce...

Boris: Koník je frajer! Workoholik. Maká jak blázen a všetkým kapelám sa snaží pomôcť jak len vládze. My sme s ním boli spokojní už od vydania "Zbojníckeho tanca" a práve preto som sa mu snažil pretlačiť ideu splitka. Myslel som si, že ma pošle do riti kvôli časovej a finančnej vyťaženosti, ale paradoxne bol tomu nápadu otvorený a súhlasil. V podstate to bol prvý opýtaný label a hneď aj išiel do toho. Radosť!

Ozz: Koník má v tomto u nás obrovský respekt, dík a další, další... Čepice dolů před jeho nadšením a všemu, co se Support Underground dělá (pusa).

Skoří: Koník dělá pro československou scénu hrozně moc. Nejlepší na tom je, že to co dělá, dělá srdcem a sakra poctivě. Je nám velkou ctí, že tahle nahrávka mohla vyjít právě pod SupUg.

Vinyl vyšel jako barevné LP s naprosto perfektním obalem, který je zajímavě řešený díky vyříznutému středu. Jak jste dávali dohromady finální podobu celého vydání? Probíhaly společné diskuze nebo si to vzal někdo na svá bedra? Přemýšleli jste i o vydání CD verze?

Boris: Ja som to nakreslil a dal do kopy podklady, Koník to nechal vytlačiť a lejzrom to dovyrezával Janko v Trutnove. O CD sa viedli debaty, no ja som bol proti kvôli tomu, aby nám zbytočne neostalo milión CD pod posteľou, keďže som presvedčený, že split formát je v prvom rade záležitosť vinylov. A to pritom zbieram Cdčka. Ale keďže z vinylov máme posledných pár kusov na sklade, tak možno nakoniec dáme lisovať CD, prípadne to hodíme niekam na net. Musíme o tom všetci pokecať.

Borisi, ty jsi autorem perfektní kresby obalu. Když se podívám na přední stranu desky, okamžitě poznám, která postava znázorňuje konkrétní kapelu. Měl jsi volnou ruku při tvorbě obalu nebo konečná kresba vzešla z návrhů ostatních?

Boris: V podstate voľnú ruku s pripomienkami každej kapely. Predsa len, pri takomto kolektívnom diele by sa to malo páčiť každej kapele. Po niekoľkých neúspešných skicách a návrhoch na netradičný obal, kedy si už KAAR aj EXORCIZPHOBIA museli myslieť, že som načisto jebnutý, sme sa vrátili oblúkom ku klasike, reprezentujúcej naše tri bandy. Pôvodne sme sa chceli vyhnúť zbojníkovi, biskupovi a trešerovi, ale nič silnejšie nám proste nenapadlo (respektíve sme sa nezhodli), tak som sa s týmto motívom popasoval najlepšie, jak som vedel. Myslím, že to nakoniec dopadlo super a tá vystrihnutá "oblátka", ktorú ti strká kňaz rovno do ksichtu, je tiež fajn.

Každá kapela má na splitku 4 skladby. Kdy a kde probíhalo nahrávání, finální mix, případně měli jste pro split připraveno více skladeb, ze kterých jste posléze vybírali?

Boris: Všetky tri fázy v Shaarku a mali sme len tieto 4 skladby.

Ozz: Nahrávali jsme opět ve studiu Davos ve Vyškově, pod dohledem mistra Otyna, který se postaral i o výsledný mix a další kouzla. Jinde bych už asi ani nenahrával. Byly nahrány přesně 4 vály pro splitko.

Skoří: První nahrávání proběhlo už v prosinci 2014 v Úpici u Petra Skaly (Skala music). Věci, které jsme udělali, měli být původně na split s TERRORDOME a NADIMAC. Tenhle projekt se tenkrát bohužel nepodařilo dotáhnout a tak jsme letos v lednu k původním třem válům přidělali "D.W.I." a výsledek  můžeš slyšet právě na tomhle fešáckém asfaltu.

Hodně zajímavé je porovnání zvuku. Na desce jsou zastoupena 3 studia. Osobně jsem s výsledným zvukem spokojen u všech kapel. Nejvíce mi sedí studio Shaark v případě CATASTROFY. Jak jste s konečnou produkcí spokojeni s odstupem času? A jak myslíte, že by nahrávka zněla, když byste se všichni sešli v jednom studiu? (úsměv)

Boris: Ďakujeme, a keď tam budeme najbližšie nahrávať, odovzdáme to aj chalanom. Každopádne, ak by sme všetky tri kapely nahrávali napríklad v Shaarku, určite by bol zvuk vyrovnanejší, pretože každé štúdio má svoj štýl nahrávania a tým aj výsledný rukopis, ale nemyslím si, že by sme zneli podobne, lebo každé bicie znejú inak, každý gitarista má iný zvuk a iný aparát, atď. Bolo by to jednoliatejšie, nech by sme nahrávali v hociktorom z daných troch štúdii, ale takto je to pestrejšie.

Ozz: Kdyby jsme se sešli v jednom studiu, tak se to asi ani nenahraje (smích).

Honza: Naše 3 poslední věci, včetně splitka, mají skoro pořád ten samý zvuk, až na pár detailů a mistrně se nám o něj stará Otyn, kterého tímto zdravíme a líbáme kluka jednoho. A to, že plánujeme naší další věc nahrát opět tam, je známka toho, že jsme opravdu spokojeni. Všichni najednou ve studiu? Něco jako DIVOKEJ BILLl (smích).

Skoří: Tak my jsme si to dali zase jednou v dost polních podmínkách, takže je třeba říct, že na výsledku je to  znát. Já osobně s tím problém nemám. Vim totiž, že z toho v daný situaci nešlo vymáčknout víc, ale je mi jasný, že nám to pár lidí dá sežrat. V porovnání s CATASTROFY a KAAR, kterým se podařilo dosáhnout opravdu skvělýho soundu, holt zníme jako nějakej punk shit ze zkušebny a já jsem s tim úplně v pohodě (smích). I přesto byla spolupráce s Petrem Skalou moc fajn a výsledek určitě ovlivnil pozitivním způsobem.

S čistým svědomím musím říct, že v porovnání s vašimi předchozími nahrávkami, se každá kapela posunula zase o kus dále. CATASTROFY si skvěle zaexperimentovali (stoner thrash skladba "Sekera je zákon"), KAAR pokračují ve své poctivé rouhavé práci a EXORCIZPHOBIA plynule navázala na 3 roky staré splitko s LAHAR. Považujete svůj aktuální materiál za dosud nejlepší?

Boris: Z hľadiska zúžitkovania skúseností a pripravenosti pri nahrávaní áno. Z hľadiska pestrosti songov a kompozícii takisto, ale nejaký super progres v tvorbe oproti debutu, ktorý sme tam nahrávali rok pred tým, nenastal. Samozrejme, každým novým songom sa niekam posúvaš, ak stojíš na mieste, niečo je zle, ale nebudeme o tom splitku hovoriť ako sme o 1000krát prekonali všetky predošlé nahrávky. No, možno "Deep Rotten Nation" o nejakcýh 74 krát! (úsměv)

Ozz: Považujeme. Kdyby tak nebylo, tak se na to můžeme vysrat (smích).

Honza: Vždycky jsem považoval aktuální věc za tu nejlepší a je to i v tomto případě. Každá nahrávka je odrazem toho, čeho jsme byli v té dané době schopni a jakým směrem jsme chtěli jít. S odstupem času můžeš samozřejmě věci přehodnocovat, ale v ten daný okamžik to bylo vždycky to nejlepší z nás.

Skoří: To už je tolik let? (úsměv) Za těmi věcmi si stojím, ale neřekl bych, že je to náš top. Celý proces nahrávání a vzniku byl dost krkolomnej a tak trochu i odráží to, co se s kapelou dělo ty zhruba poslední tři roky.

Líbí se mi, že každá kapela uchopila thrash metal trochu jinak a celá nahrávka je dost rozmanitá. U CATASTROFY mě zajímá především zařazení skladby "Sekera je zákon". Kdo tohle zpískal? Vím, že Boris má stoner a doom hodně rád. Tohle mě opravdu potěšilo!

Boris: Okrem toho aj desert rock. To som doteraz nemal šajnu, čo je za žáner, ale keď som dakomu pustil nahrávku so slovami: ,,Počúvaj tento stoner!“, tak ma opravil, že to je desert rock. Haha. A inak máme tieto plíživé žánre radi všetci v CATASTROFY. To bol dokonca prvý song, ktorý sme po nahratí "Zbojníckeho tanca" zložili. Tam sú všetko rýchle ujebanosti, hovorili sme si, poďme zaexperimentovať  s niečím kľudnejším a vyšlo to. My sa snažíme robiť každý song iný, aby boli songy na albume pestré a to isté sme chceli dostať aj na splitko. V tomto smere si trúfam povedať, že to je fakt najpestrejší súbor songov, aký sme kedy nahrali na jednu kopu. Aj textovo je myslím tento song jasný. Dnes, keď sa lesy rozkrádajú vo veľkom a vždy, keď sa to dostane na povrch, spíše sa petícia, ktorá je aj tak piču platná a les jednoducho padne za obeť developerom. V tomto texte je to inak! Drevorubači, ktorí idú v lese vypľuť dušu, no zároveň žijú v súlade s prírodou, sa postavia týmto vychcaným bankárom do cesty. V hore je len jeden zákon a tým je sekera!

EXORCIZPHOBIA je jedinou kapelou, která má texty v angličtině. Nepřemýšleli jste o experimentu v podobě českého textu speciálně pro toto split? A co hostující Lemmy na nahrávce? (úsměv)

Skoří: Přemýšleli. Popravdě je to téma už od "Something Is Wrong" udělat song nebo alespoň nějakou legrácku v češtině. Zase z toho sešlo, ale nepochybuju o tom, že v budoucnu k něčemu podobnému dojde. Když se začaly řešit poslední detaily nahrávky, řekli jsme si, že uděláme jakési intro ze špitálu před "Born To Be Alive". Celý jsme to spíchli s bývalým kytarákem Pepou a Petrem Skalou ve studiu z různě postahovaných zvuků z netu, náramně jsme se u toho bavili. Nedlouho na to odešel Lemmy a mě hned napadlo ho do věci vložit. Má to svoji symboliku a je to takové malé uctění památky téhle persony, která nás všechny moc ovlivnila.

Pro KAAR se jedná o první nahrávku, která vyšla na "asfaltu". Jaký máte k tomuto nosiči vztah a plánujete i do budoucna vydání dalších vašich alb na vinylu?

Ozz: K asfaltu respekt, ale nemám gramec (smích). Jinak dle prvních plánů by další album mělo být také na asfaltu.

Honza: Vydání splitka na vinylu byl výsledek spolupráce všech tří kapel a i když nejsem jeho zarytý fanoušek, jsem rád, že to takhle dopadlo. Traduje se, že vinyl má ze všech médií nejpřirozenější zvuk a jeho obliba a poptávka po něm je čím dál větší, takže se dá uvažovat o tom, že další věc by mohla být na vinylu.

A nemohu se nezeptat na text válu CATASTROFY - "Ja som spokojný". Tady jsem se od srdce zasmál. Jaké to je zpívat text přímo o sobě? Kdo stojí za tímto nápadem? (úsměv)

Boris: Rád píšem o veciach, ktoré sa ma bytostne dotýkajú, lebo sa k nim viem vyjadriť najčistejšie a zároveň sa snažím o jednotlivých témach písať netradične. Tak vznikol tento text, ktorého prvá polka je o mne, kde si (zjednodušene povedané) robím zo seba srandu, alebo priznávam svoje nedostatky. V poslednej dobe som sa totiž stretol s veľa nešťastnými ľuďmi, ktorí ako by nemohli byť spokojní s tým, čo majú. Vytýčili si nezmyselné ciele: mať veľa peňazí, nový veľký dom, nové veľké auto, drahé dovolenky, pevné zdravie a dokým to nepríde, odmietajú byť šťastní. Pritom majú len tento jeden život a kým sa im to podarí (ak vôbec) prejde 10 – 15, možno 20 rokov, a tie premrhajú neustálym pičovaním. Samozrejme, každý má zlý deň, nie som výnimka, nie som duchovný vodca, ktorý je mentálne napojený na vesmír a celú dobu sa usmieva. Aj ja mám svoje problémy, aj ja viem byť nasratý, chorý, ale napriek tomu som spokojný. O tom je prvá polka textu, druhá je o kapele. Makáme na sebe, ale nevadí nám spať a hrať po garážach pre 20 ľudí, nekalkulujeme s tvorbou. Máme plán, nerobíme veci bez rozmyslenia, ale hráme to, čo nás baví bez ohľadu na to, či tomu žánru ide karta, alebo nie. Lebo aj takých sme poznali na mraky, čo chceli zarábať na štýle muziky, ktorá bola trendy a keď sa o dva roky trend zmenil, znova sa pretransformovali. Lenže, oni zakapali a my ideme ďalej. A víš prečo? Lebo sme spokojní... Hah. Ešte mi napadlo!To, čo sa tam spieva že: ,,Los, môj kamarááááát, toto je pre teba!“, tým falzetom, tak to je venované Losovi z MAJSTER KAT, ktorý mal rád, keď som ešte kedysi dosť často (hlavne v angličtine) ťahal tie konce fráz do oldschoolových výšok. Tapýr mi prezradil, že je trochu sklamaný, že už to robím len zriedka, tak som mu aspoň takto venoval dva verše. A posledný bod – natočili sme naň klip a vypustíme ho von v novembri/listopadu!

Pro EXORCIZPHOBII se jedná o první nahrávku po třech letech. V poslední době o vás nebylo tolik slyšet jako dříve. Čím to, že vás trochu postihl útlum - méně koncertů, změny v sestavě, Skořího vytížení s kapelou E-Force?

Skoří: Je to vlastně kombinace všech věcí, které zmiňuješ. Dva roky okolo splitu s LAHAR jsme jezdili přes 40 akcí ročně, dostavilo se určitý vyhoření, věci nefungovaly tak, jak by měly, já jsem v průběhu těch tří let odjel po Evropě zhruba 80 akcí s E-FORCE a pracoval na projektu s Ericem Helzerem z WEHRMACHT. Zásadní vzpruhou byl příchod Ondry, který přinesl velkou instrumentální kvalitu. Dá se říct, že pořád pracujeme na ustálení sestavy a na vyřešení pár zásadních problémů, ale myslím, že jsme na dobré cestě a připravujeme materiál na novou desku. Rozhodně není radno nás jen tak odepisovat... (úsměv).

V případě KAAR vidím velký posun v textech. Pořád se točíte kolem témat společnosti a církve, ale texty jsou propracovanější a s myšlenkou. Soustředili jste se na texty nějak více? Vím, že v minulosti (v době alba "Kaarokalypsa") to byl ve vašem případě trochu kámen úrazu.

Honza: Musím ti dát za pravdu. Nebudu říkat, že to jsou špatný texty, ale jak už jsem řekl, v té době to bylo to, co jsme považovali za nejlepší a posouzení nechám na ostatních. Snažíme se celou tu naši tvorbu pořád nějakým způsobem zkvalitňovat, ať už hudebně či textově. Takže ano a promiň, jestli je to moc strohá odpověď, ale téma tvorby textů, to je tak na jednu stranu A4 (smích).

V USA existuje BIG 4, v Německu Teutonic 4 a v Československu PISS 3 (smích). Tak a popravdě: proč tento název? A pěkně bez cenzury (smích)

Ozz: Jestli správně vzpomínám, tak to bylo někdy na podzim roku 2011, víkend Malacky - Bratislava, kdy se točilo vše kolem chcánek (smích) a při výšlapu na bratislavský hrad, každej ze sebe sypal hlášky typu: ... pamatuju si jen... Pissland, Piss krásy, propisska atd. (smích). Ani pak nevím, jak se to chytlo dál.

Honza: Vzniklo to na společný „tour“ v Bratislavě, ale kdo první to magický slovo piss vytrousil z úst, to netuším. Má to co dočinění se sledováním porna, ale nevím, kdo s tím přišel. Nějak jsme se o tom bavili a piss sem a piss tam. No a najednou se to rozjelo jak infekce a začali to říkat všichni a všechno bylo piss a všichni se na tom ujebávali. Prostě blbost. Pak vím, že jsme několikrát tohle slovo použili v reportech z akcí. Nejenom my jako KAAR, ale i CATASTROFY a EXORCIZPHOBIA, prostě se nás to nějak drželo. No a PISS3 byla tak nějak na světě.

Skoří: Vzniklo to na jednom z výjezdů na Slovensko. Tuším, že jsme si tenkrát ještě trochu unavený po prvním koncertě při obědě krátili dlouhou chvíli tím, že jsme nahrazovali piss za určitý slova v názvech, ustálenejch spojeních atd. (Piss Dobré naděje a podobně). Každej pak pořád vymejšlel různý píčoviny na tohle téma, zkrátka z toho pak vznikla Piss trojka a už se nás to nepustilo (úsměv). Asi jsi čekal něco peprnějšího, ale myslím, že tenkrát nikdo nikoho nepochcal. Tenkrát ne...

Již zmiňovaný odklad vydání byl dlouhý. Hráli jste nové skladby i naživo nebo jen některé a s dalšími jste počkali až do vydání splitu? A podle čeho probíhal výběr?

Boris: Momentálne hrávame všetky okrem ,,Ja som spokojný...“, ktorý zaradíme do setlistu po tom čo zverejníme vyššie spomínaný klip.

Honza: Měli jsme z kapel nahráno jako první, takže všechny naše nový věci jsme už hráli naživo ještě před samotným vydáním. Rok do vydání - to bylo dlouhé čekání.

Skoří: U nás se nejednalo o zbrusu nové vály, takže třeba taková "Message from Space"  je na živo dost prověřená. "D.W.I." už byla napsaná někdy v dobách "Something is Wrong" a matně si pamatuju, že jsme ji kdysi párkrát v dost neotesaný podobě na živo hráli, ale její pravý čas přišel až teď.

Splitko je už pár dní venku. Jaké máte ohlasy a jak jste na tom s prodejem? Osobně jsem ho kupoval na koncertě KAAR a byl o desku slušný zájem.

Boris: Od Koníka sme dostali okolo 50 kusov a dnes (25. 10. 2016) máme posledných 10.

Ozz: Pustíme vyjímečně ke slovu Kouďáka (smích).

Kouďák: To určitě myslíš koncert s GAME OVER v Modré Vopici, kde šel split opravdu na dračku. Desky k nám dorazily týden před koncertem, takže to byla první akce, kde byly k dostání. Kdo sledoval dění kolem výročního splitu, tak ví, že se datum vydání muselo několikrát posunout, tak možná i natěšenost v tom hrála roli (smích). Pár dní zpátky se Koníkovi ze Support Underground zásoba prodala, takže začínáme i víc posílat poštou a zásoba se pomalu tenčí i u nás, která je něco pod půlkou.

Skoří: Ohlasy jsou vesměs velice pozitivní a osobně si myslím, že jde o velice zajímavou, především sběratelskou záležitost. Při tak malém nákladu desky hodně rychle mizejí, nicméně my jich ještě pár máme, tak se stavte na koncertě (úsměv).

Na závěr se nabízí otázka na vaše další plány? Prozraďte nějaké novinky z vašich táborů, co chystáte, atd. Nedočkáme se třeba společného minitour?

Boris: Minitour je super vec, ale zorganizovať 3 kapely je vražda. Popravde, už na to ani nemám čas a energiu, takže by sa do toho musel pustiť niekto iný.

Honza: Minitour už proběhla paradoxně ještě před fyzickým vydáním splitka. Komplet PISS3 v nejbližší době nikam nevyráží, ale v budoucnu si troufám říct, že stoprocentně. Jinak pracujeme na nových věcech a když všechno půjde dobře, tak bychom rádi příští rok jeli opět nahrávat. Pohráváme si s nápadem plnohodnotného alba, které by mohlo vyjít opět u Support Underground.

Skoří: U nás je hlavní téma dne druhá dlouhohrající deska, která by měla být dle hrubého plánu do půlky příštího roku venku. K vidění a poslechu budeme do té doby určitě i živě na spoustě místech republiky, nepochybně i po boku CATASTROFY a KAAR, i když otázku nějakého společného tour jsme ještě neřešili. Do konce letošního roku pak vyjde první album mého společného projektu s Ericem Helzerem (WEHRMACHT) a Jirkou Rosou (TORTHARRY): FINAL FLAG - "Capture The Flag"  a pokud máte rádi EXORCIZPHOBII, tak by vás tahle záležitost rozhodně mohla zajímat.

Pánové, díky vám za parádní nahrávku a odpovědi pro Fobiazine. Brzy se uvidíme!

Boris: Kamoško, tak jako vždy, aj teraz ti ďakujem za priestor, podporu a zajímavé dotazy. Fandom ďakujeme za neutíchajúci support, naozaj si toho vážime. Nech sa vám všetkým darí a nech ste spokojní! A ešte by som chcel poďakovať svojej žene, že nás podporuje od vzniku kapely a aj teraz, keď máme rodinu a mal by som byť viac doma, no paradoxne sa nám darí najviac v celej existencii CATASTROFY - koncertov nám pribúda, makáme na plné obrátky, často sme preč z domu – ona sa teší, drží palce, stará sa o domácnosť a hlavne mi to nezatrhla. Je to pre mňa obrovská pomoc a hrozitánsky si vážim, že mám takúto polovičku!!!

Kaar: Díky za rozhovor a za podporu. Vážíme si toho. A brzy naviděnou na mejdanu.

Skoří: Tobě Peťane díky za prostor a otázky. EXORCIZPHOBIA zdraví všechny čtenáře FOBIAZINE! Buďte svoji a podporujte scénu, uvidíme se na koncertě. Pa! (úsměv)

www.facebook.com/exorcizphobia
www.facebook.com/catastrofy
www.facebook.com/kaarthrash
www.supug.cz


Zveřejněno: 27. 11. 2016
Přečteno:
4425 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář