Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
TELEPATIE VI

LP 2016, Papagájův Hlasatel Records / punk rock / Česko

E!E - příbramská punková legenda bude asi tuzemské punx dělit na dva tábory. Jedni na ni nedají dopustit a druzí ji řadí mezi zábavové kapely. Já jsem někde na půli cesty. E!E jsem na základce miloval a jejich texty pořád znám nazpaměť. A to i přes to, že doma jsem si Éčka od onoho období snad nepustil. Možná je to i tím, že jsem až do letoška nevlastnil žádný jejich nosič. Z čista jasna se na pultech vydavatelství PHR objevilo vinylové vydání alba "Poslouchej" - podle mnohých nejlepšího alba z diskografie E!E.

PHR si s vydáním "Poslouchej" dal opět maximálně záležet. Pěkná grafika, dobový obal a především obsáhlý rozkládací booklet, kde najdeme průvodní text od Petra Korála, mnoho raritních a dobových fotografií, informace o albu a samozřejmě texty. Pro fanoušky kapely naprosto parádní vydání, kterému nechybí vůbec nic.

E!E jsou na scéně již od roku 1987 a řadí se mezi nejstarší česká punková uskupení. Jejich desky i koncerty nikdy nepostrádaly nadhled, humor, zábavu, ale i vzdor a krutou realitu všedních dní. A výjimkou není ani album "Poslouchej", které vyšlo v roce 1993 a najdeme na něm celou řadu hitů, které jsou stále základem koncertního repertoáru Éček.

Když "Poslouchej" poslouchám, okamžitě se mi vybaví zážitky, které mám s těmito skladbami spojené. Ať se to někomu líbí nebo ne, songy jsou to nesmrtelné. Představovat hudební tvář E!E je asi zbytečné. Každá skladba je chytlavý punk s poctivou dávkou energie. Tu se pánové v textech zabývají světovými problémy, jindy ženskejma a pak zase chlastem. Však to znáte (úsměv). Je fajn slyšet z vinylu skladby "Poslouchej", "Jsem úplně normální", "Číro", "Pelikáni" nebo "Míša". Mezi osmnácti songy nechybí ani "Kleš", což je předělávka od jedné nejmenované legendy světového punku (úsměv). Už při prvním poslechu jsem se přistihl, jak si spolu s Bořkem zpívám notoricky známé texty. Celý materiál je tou nejlepší vzpomínkou na album, které u nás ovlivnilo mnoho lidí.

Vydání desky "Poslouchej" mi udělalo upřímnou radost. Ačkoliv jsem E!E neslyšel řadu let, díky této desce si kapelu čas od času rád připomenu. "Poslouchej" vyšlo v nákladu 300 ks na klasickém černém vinylu. Pro fanoušky Éček povinnost, pro nostalgiky příjemný kousek do sbírky, který by určitě i Bakčovi (R.I.P.) udělal radost. Doufejme, že se časem PHR dostane i k dalším reedicím starých českých punkových klasik, které mnozí toužebně vyhlíží.

Reedice - nehodnoceno

Seznam skladeb:

  1. Kufříček
  2. RRNRL
  3. Kleš
  4. Poslouchej
  5. Rozskočhlava
  6. Jsem úplně normální
  7. Pepík
  8. Číro
  9. Pelikáni
  10. Ryk a tádo
  11. Hujer
  12. Psina
  13. Vláček
  14. Dělník
  15. Lidová demokracie
  16. Míša
  17. Noční můra
  18. Dý průplesk

Čas: cca 49 min.

Sestava:

  • Bořivoj Řehoř - zpěv
  • Petr Bakalerov - kytara, zpěv
  • Petr Stawarz - kytara
  • Petr Mottl - baskytara
  • Roman Vojtíšek - bicí

www.phr.cz


Zveřejněno: 01. 12. 2016
Přečteno:
4214 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář