Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

LP 2016, Papagájův Hlasatel Records / punk rock / Anglie

A zase dobře mířená trefa na milovníky old school punku. Papagájův Hlasatel Records (dále PHR) se řadí mezi nejaktivnější labely vydávající na asfaltu punkové a hardcore kapely. A v poslední době se v katalogu PHR stále více objevují reedice alb slavných kapel žánru. Po GBH nebo EXPLOITED přišla řada i na starou dobrou klasiku v podobě britských THE BOYS.

THE BOYS patřili v sedmdesátých letech k prvním kapelám, které se hrdě hlásily k punk rocku. Po boku slavnějších kolegů RAMONES či THE CLASH to byli právě THE BOYS, kteří tehdy ovlivnili mnoho fanoušků nejen na ostrovech. Ve druhé polovině sedmdesátek vydali THE BOYS celkem čtyři desky, které jsou do dnešních dnů vysoce ceněné. PHR se rozhodli o reedici alba - kompilace "Odds & Sods", které však vyšlo až v roce 1990. Najdete na něm výběr rarit a nevydaných songů z období let 1977 - 1981.

Deska jako taková představuje vysoký standard, kterého se od PHR dočkáme pokaždé. Jednoduché provedení - kapsa s vinylem, příloha z tvrdého papíru a pěkná grafika obalu i dobových fotek v příloze. V případě vydání "Odds & Sods" sice chybí texty jednotlivých skladeb, zato se o každé z nich dočtete v krátkých komentářích, jejichž autorem je frontman kapely - zpěvák a kytarista Matt Dangerfield. Samotné vydaní se pak věrně drží původní verze.

Během poslechu alba "Odds & Sods" si vychutnáte celkem 14 skladeb, které potěší nejen pravé fandy THE BOYS, ale také milovníky toho nejklasičtějšího punk rocku. Jednotlivé skladby vynikají líbivými melodiemi, melodickými sóly a snadno zapamatovatelnými riffy. Tradiční postupy, které později používalo a pořád používá mnoho kapel. Příjemný Mattův zpěv se dobře poslouchá jak v rychlejších, tak i v mírnějších pasážích. Texty jsou dobře srozumitelné, místy podpořené doprovodnými zpěvy. Ti, kteří jsou dnes zvyklí na agresivní punk rock, budou z desky "Odds & Sods" zřejmě zklamáni. Ti, kteří se rádi vracejí ke kořenům, si budou chrochtat blahem. Díky rockovým kytarám celé album příjemně plyne a hity jako "Walk My Dog", "Jimmy Brown" nebo "Dressed to Kill" jsou přesně ty skladby, které v pohodě stráví i neortodoxní vyznavači žánru.

U PHR vyšla další reedice, která má smysl. O původní vydaní a kompilaci alba "Odds & Sods" se postaral Campino z DIE TOTEN HOSEN. Album se do dnešních dnů těší velké oblibě a díky PHR nyní opět ožívá v limitované edici. 14 songů klasického punku, odkazu na sedmdesátá léta. Parádní vydání a příjemný poslech. THE BOYS se navíc před pár lety vrátili na scénu a tak jejich hudba žije dál nejen díky této reedici alba "Odds & Sods".

Reedice - nehodnoceno

Seznam skladeb:
Walk My Dog
I Love Me
Mummy
Garden Gang
SAP
We're All Crazy
Pick Me Up
Jimmy Brown
You Can Give It
Flash
Dressed To Kill
Oyoyo
Flies
Little Runaround

Čas: 42 min.

Sestava:

  • Matt Dangerfield - zpěv, kytara
  • Kid Reid - baskytara
  • Honest John Plain - kytara
  • Casino Steel - klávesy
  • Jack Black - bicí

www.phr.cz


Zveřejněno: 23. 11. 2016
Přečteno:
3519 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář