Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

LP 2016, Papagájův Hlasatel Records / hardcore/punk / Anglie

Představovat fanouškům punku anglickou legendu GBH by bylo jako nosit dříví do lesa. Tahle banda toho má za sebou hodně a o jejích historických kořenech jste si mohli něco málo počíst i v recenzích zde na Fobiazine. Jednalo se o desky "No Need to Panic!" a "A Fridge Too Far". Obě tyto desky vyšly na vinylu u tuzemského labelu Papagájův Hlasatel Records (dále PHR) společně s další klasickou deskou GBH z přelomu let 80. a 90. - "From Here To Reality".

Jak už bývá PHR tradicí, fanoušek dostane za málo peněz hodně  muziky. A to je i případ vydání "From Here to Reality". Kromě kvalitního tisku si na vložené příloze z tvrdého papíru přečtete všechny texty a další informace týkající se nahrávání desky, tehdejší sestavy, atd. Album "From Here to Reality" vyšlo na barevném, světle modrém vinylu.

Pro mě osobně byli GBH jednou z prvních punkových kapel, které jsem slyšel. Deska "From Here to Reality" vyšla v roce 1990, tedy v době, kdy už GBH byli trochu odklonění od klasického anglického punku. A tak se vám na těch dvanácti válech dostane zajímavého mixu punku a hardcoru s lehkým odérem metalu, potažmo crossover/thrashe. Každá strana obsahuje šestici naostřených skladeb, které člověka nijak nenudí. Naopak, tenhle materiál má i po šestadvaceti letech neuvěřitelnou sílu. Syrová nahrávka, naprosto poplatná době. Agresivní kytary, Colinův nasraný vokál s jedovatými texty, ale v některých skladbách také více melodií a středně-tempých pasáží. Celkem se jedná o necelých 40 minut old school Hc/punku, který i po letech dokáže člověka spolehlivě nakopat. "Trust Me I'm A Doctor", "Mass Production", "The Old School Of Self Destruction" nebo titulní "From Here To Reality" jsou přesně ty songy, které patří do zlatého fondu discografie GBH.

U PHR vyšla další parádní záležitost pro "die hard fans" legendy z Birminghamu a pro punkové pamětníky. Album "From Here To Reality" sice nikdy nepatřilo na absoultní vrchol diskografie GBH, ale bez něj by tato čtveřice byla o poznání chudší. Masakrující materiál z doby, kdy klasickým punk-rockovým kapelám dávno "odzvonilo", ale byli tací, kteří tu káru táhli poctivě dál. A to je i případ GBH a jejich desky "From Here To Reality".

Reedice - nehodnoceno

Seznam skladeb:

  1. New Decade
  2. Trust Me I’m Doctor
  3. B.M.T.ú
  4. Mass Productionú
  5. The Old School Of Self-Destruction
  6. You Don’t Do Enough
  7. From Here To Reality
  8. Dirty Too Long
  9. Destroy
  10. Just In Time For The Epilogue
  11. Don’t Leave Your Honey Down The Pits
  12. Moonshine Song

Čas: cca 39 min.

Sestava:

  • Colin Abrahall - vokály
  • Colin Blyth - kytara
  • Ross Lomas - baskytara
  • Kai Reder - bicí

www.phr.cz


Zveřejněno: 16. 11. 2016
Přečteno:
4020 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář