Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

MCD 2016, Arachnophobia Records / death metal / Polsko

Kapela IN TWILIGHT´S EMBRACE vznikla v roce 2003, na kontě má tři řadová alba vydaná v zhruba pětiletých odstupech (každému albu předcházelo demo) a aktuální počin je tedy prvním neřadovým nosičem. „Trembling“ sice obsahuje pouhé tři skladby, ale jako ukázka (snad i předchozí) tvorby kvarteta z Poznaně slouží ideálně. Obě dvě vlastní skladby (ke třetí se ještě dostaneme) jsou svým způsobem obyčejné jednoduché lehce melodické deathmetalové vypalovačky, které se hlásí ke staré švédské škole. Tohle konstatování si ale zaslouží rozvedení... Poláci na to jdou tak, aby posluchače ani chvilku nenudili, netlačí za každou cenu na pilu a nabízí porci příjemně poslouchatelné muziky plné změn a zajímavých pasáží. Vedle rychlosti nechybí zajímavé melodie, ku prospěchu věci jsou i zpomalovací úseky. Nejsilněji ale působí silné atmosférické sóla a vyhrávky, v nichž nelze sever Evropy zapřít. Do hudby ideálně pasuje vokál Cypriana Lakomeho, který je dobře artikulovaný, takže srozumitelný, a díky vyváženému mixu z muziky ani nevyčnívá, ani není upozaděný. Když tak obě skladby poslouchám, jako tuzemský spřízněný band mě napadá MORTIFILIA na starších počinech. Poláci ale sem tam k muzice přistupují lehce punkově, některé rytmy jsou HC/punkem načichlé, a ono se ukazuje, že pánové asi budou patřit mezi fanoušky nejen metalové, ale i punkové muziky...

Důkazem budiž třetí skladba, dalo by se říci bonusová, protože jde o cover jiné polské kapely, ARMIA. To je dodnes činná hardcore/punk parta, která existuje více než třicet let. IN TWILIGHT´S EMBRACE sáhli po skladbě „Opowieść zimowa“ z alba „Legenda“ (1991). A ač je to stylově úplně jiná vesnice, navíc nazpívaná polsky, na albíčku nepůsobí předělávka cizorodým dojmem. Lehce metalický odér (ne nepodobný ENTOMBED), který deathmetalisté HC/punkové vypalovačce vtiskli, je ku prospěchu věci, ale důležitější je určitě základ, tedy neskutečně chytlavá HC/punk/rock´n´rollová chuťovka. Sám nevím, jestli mě víc baví tahle rotyka, nebo předchozí dvě autorské skladby, ale nakonec mě asi baví všechno stejně a to hodně. Až si říkám, že bych si dal říci mnohem delším materiálem, nebo se holt podívám na zoubek předchozím nahrávkám s pěkným logem IN TWILIGHT´S EMBRACE.

Logo zdobí i poctivě zpracovaný obal, digipack o třech panelech (nebo šesti, jestli někdo počítá ruby i líce jednotlivých listů skládačky; sám v tom nemám jasno) obsahuje texty, sestavu, divnou fotku frontmana a ještě divnější fotku továrny jak z roku 1953 (kouřící komíny už dnes opravdu nikoho strašit nemusí).

Ač IN TWILIGHT´S EMBRACE nepatří mezi polské hvězdy první (světové) velikosti, jejich materiál na třískladbovém MCD rozhodně stojí za pozornost. A potvrzuje slova o síle polské metalové scény, nejen té viditelné, ale i té undergroundové.

Seznam skladeb:

  1. Laughing stock, a burning stake
  2. Into the mouth of madness
  3. Opowieść zimowa (ARMIA cover)

Čas: 14:12

Sestava:

  • Cyprian Lakomy - vox
  • Leszek Szlenk - guitars
  • Marcin Rybicky - bass
  • David Bytnar - drums

www.facebook.com/intwilightsembrace
intwilightsembrace.bandcamp.com
www.arachnophobia.pl

 


Zveřejněno: 19. 10. 2016
Přečteno:
3754 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář